Жестоко гранатирање Доњецка

Најмање један цивил убијен je у Доњецку, на истоку Украјине, када је граната пала на стамбену зграду током интензивног гранатирања позиција проруских снага.

Доњецк је доживео најжешће гранатирање у последњих неколико месеци, јавља извештач Раше тудеј.

Пуцали су, гранатирање је трајало око два сата и било је готово непрекидно, експлозија за експлозијом, могао си да осетиш вибрације од експлозија, иако смо километрима далеко од фронта, рекао је Мурад Газдиев у телефонској изјави из Доњецка.

Газдиев је рекао да је напад био усмерен на северни део Доњецка, где се налази аеродром.

За сада је познато да је једна граната пала на стамбену зграду.

Појачан је интензитет размене ватре у рејону доњецког аеродрома, приметна је велика концентрација украјинске војне технике у овом правцу, саопштио је представник заједничког центра за контролу и координацију прекида ватре (ЦКК).

Он је навео да је протекле ноћи рејон аеродрома био мета гранатирања из тешког наоружања.

„Од синоћ је интензивирано гранатирање рејона аеродрома, укључујући тенкове, самоходне топове, минобацаче калибра 120 мм, противавионске системе. Тек у један сат ноћу гранатирања су престала“, додали су у ЦКК.

Према подацима представника ЦКК, у рејону доњецког аеродрома се и јутрос воде борбе.

Током оружаног конфликта у Донбасу, борбе око доњецког аеродрома водиле су се неколико месеци. Крајем јануара 2015. године, устаници су успели да заузму аеродром, али без обзира на примирје, његова околина још увек остаје једно од главних тачака конфронтације.

http://rs.sputniknews.com/vesti/20150519/2007498.html#ixzz3aZTCwtnk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *