Вучић: Србија неће дозволити угрожавање своје безбедности

Премијер Србије Александар Вучић позвао је вечерас све одговорне да се очува мир и стабилност у региону и поручио да ће Србија дати брз, ефикасан и одлучан одговор уколико било ко покуша да угрози њену безбедност.

Премијер Србије Александар Вучић позвао је вечерас све одговорне да се очува мир и стабилност у региону и поручио да ће Србија дати брз, ефикасан и одлучан одговор уколико било ко покуша да угрози њену безбедност.

Вучић је новинарима рекао да Влада Србије помно прати догађаје на северу Македоније.

”Наше границе су под пуном контролом снага Републике Србије. Нама не можете да заузимате карауле. Нећемо дозволити никакво угрожавање снага мира и безбедности Републике Србије”, поручио је Вучић.

Према његовим речима, за сада нема потребе за превеликом бригом, јер грађани Србије могу да буду спокојни и мирни.

”Србија ће умети да заштити своју територију, да одбрани мир и стабилност. Ми смо послали неопходне додатне снаге да помогну у учвршћивању мира”, рекао је Вучић.

Премијер је рекао да ће на сваки покушај провокације у овој ситуцији, на територији Србије, држава одлучно реаговати.

Он је рекао да има информација да постоје планови за вечерас да се организују скупови на југоистоку Косова и Метохије:

“Желим да замолим све да не злоупотребе жељу Србије да сачува мир и стабилност и да не помисле да могу да угрожавају наш интегритет и суверенитет, јер одговор Србије биће брз, одлучан, снажан и ефикасан, много ефикаснији него неких других”, рекао је Вучић.

Вучић је поручио да Србија жели мир и да пружа руку мира свима у региону, али да ће свакоме ко помисли да може да је угрози послати ”јасан, неумитан и веома снажан одговор”.

Одговарајући на питање да ли је контактирао са неким са Косова, Вучић је одговорио да је пре свега важно шта ћемо ми да урадимо.

Он је истакао да су ти контакти увек корисни и замолио наше грађане, наше албанске пријатеље из Прешева и Бујановца да знају да је Србија њихова отаџбина и да их ми третирамо као наше грађане – једнаке као и све друге.

“Увек ћемо показивати поштовање према њима, али никада и ни на који начин нећемо толерисати насииље, тероризам и напад на Србију. Уколико се то не буде поштовало, наш одговор ће бити изузетно одлучан, брз и ефикасан”, поновио је Вучић.

На питање да ли су неки држављани Србије угрожени у Македонији, Вучић је рекао да у Куманову има 4.695 Срба и да је од њих само неколико породица избегло на територију Србије, као и 397 Албанаца.

Он је истакао да очекује њихов скорашњи повратак у домове у Куманово.

”Ми ћемо наредних дана организовати веће присуство не само снага безбедности наше државе на тој територији. Сутра ћемо имати седницу Бироа на којој ћемо донети нове закључке, а организоваћемо и друге службе попут отварања здравственог и прихватног центра на територији Пчињског округа”, рекао је Вучић.

 

6 коментара

 1. Гос, Вучићу лепе приче неће зауставити НАТО-ИМПЕРИЈУ она иде у РАТ тоје њена храна даби опстали као организација АМЕРИЧКОГ ИМПЕРИЈАЛИЗМА. Идете на ноге онима који су бацали бомбе по Србији
  дали сте се спремили да им срочите слично као 9 маја у Сава Центру у присуству стварног пријатеља Србије и народа српског уважени Гос, Чепурин амбасадор РФ.

 2. Ваљда је јасно после силних инцидената у последњих два-ри месеца, да неко покушава да припали фитиљ можда и у Србији.

  Све се играју око наше границе, а ми имамо и регионе који су битни!?

  Зато под хитно да се опреме наше снаге безбедности да се покрене домаћа одбрамбена индустрија, набавити Лазар-е,Застава НТВ возила(у више верзија, не укидати ПТЈ…реорганизација!
  Полицијске хеликоптере треба што пре набавити за спесијалне намене и за спасилачке операције(злу не требало)

 3. П А Ж Њ А ! П А Ж Њ А!

  ЦИЈА ЈЕ КРЕНУЛА У АКЦИЈУ!! ЦИЈА ЈЕ КРЕНУЛА У АКЦИЈУ!!

  Има ли шта нејасно гс. Вучићу!—-милан

 4. Nije Vucic – Milosevic, da nesto dozvoli ili ne dozvoli! Dok se Sloba borio za Srbiju, svi poslie njega ,od Djindjica, Tadica, i sada Vucica, svi se bore iskljucivo za vlastite interese.
  Milosevic je i imao sa kim i sa cim da ne dozvoli……………. i nije dozvolio!!! Vucic taman da jeste ono sto n i j e nema ni skim niti sa cim da pokusa da ” ne dozvoli “!! Tako je to kada se i pored bezbroj vrucih samarcina nastavlja ” Put bez alternative ” i kada se uvlaci u g………americi!!!

  • Analizirajte govore gospodina Kostunece pa ce te videti i shvatiti sta je godinama govoreio a to je da je okretanje ka Vasingtonu, Briselu i NATO paktu opasno po Srbiju i njenu teritoriju. Niko mu nije verovao a on je bio u svakom pogledu ispred svog vremena. Sada smo doziveli da nam na sednicama vlade prisustvuju Kirbi i Devenport a znamo svi cemu to vodi, nasoj propasti.Prema tome gospodina Kostunicu nemojte trpati u isti kos sa Djindicem, Tadicem i Vucicem.

 5. @Vera
  Gospodin Kostunica je najveci tragicar Srpske politike!! Bio je na celu DOSa, i zajedno sa amerikancima koji su ulozili i hrpu $, izbore pretvorio u puc, skinuvsi Milosevica sa Vlasti!!
  Nije sprijecio da se Milosevic nelegalno isporuci Hagu. Poslije Milosevica isporucen je kompletan vojni i politicki vrh onih koji su junacki branili Srbiju i Kosmet! Sudilo se Srbiji u Hagu , a ne ovim pojedincima’ da bi se opravdala NATO agresija. DS je sve vise tonuo u VELEIZDAJU, sto se potpuno ostvarilo poslije Djindjica, dolaskom Tadica. Kostunica nikako nije htijeo da pravi koaliciju sa Radikalima, koji su tada bili pojedinacno najjaca partija. Kakvi god bili Radikali, nisu bili IZDAJICE, i Kostunica je sa takvom koalicijom mogao spasiti i Srbiju i Kosmet. Na kraju, zahvaljujuci propangandi zapada, kostunica je postao beznacajan politicar kao i njegov DSS. Nikolic i Vucic su se prodali zapadu i osnovali svoju stranku…………… Ostalo nam je poznato!!
  Ne negiram Kostunicin patriotizam, ipak , iako je mogao, Srbiju spasio nije,,,,,,,,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *