Kako mirisati bele rade sa “krstašima”

Dmitrij SEDOV 

Oni koji su izučavali istoriju, znaju da vekovima između Slovena i Germana postoji jedna velika razlika.

Germani, podučeni od Svete Stolice (a zajedno sa njima i Gali, Saksi i ostala plemena), uvek su svet doživljavali kao lovište, teritoriju za lov. Otuda i “Krstaški pohodi” i prozelitizam i zadivljujuće po svojoj efikasnosti “obojene revolucije”. I treba istaći da se od prvog pohoda krstaša na Svetu Zemlju 1096. godine, do danas, ništa nije promenilo. Oni su išli u pljačkaški pohod po celokupnoj maršruti radi “oslobađanja” Groba Gospodnjeg od Turaka-Seldžuka (iako Turci nisu dirali Grob), a ovi danas idu istim takvim pljačkaškim pohodima, jedino što su na barjacima promenili hrišćanske simbole demokratskim oznakama.

U vezi s tim, mogli bismo da im se obratimo sledećim pozivom:

Gospodo! Završavajte tuču! Zar ne vidite da vaši pokušaji da prigrlite bogatstva Avganistana, Libije, Iraka i drugih država uz pomoć ognja i mača, nisu dovela ni do čega dobrog. Vreme „Krstaških pohoda“ je odavno prošlo. Pa i sa „obojenim revolucijama“ dolazi do kontinuiranih nedaća. Uzmite za primer Egipat. Dobro je što u CIA rade momci sa čeličnim živcima i oni neće ridati nad sudbinom svog agenta Muhameda Murse, koga očekuje omča u egipatskom zatvoru. A ispalo je vrlo ružno. Ceo narod ste gurnuli u krizu, toliko nevolja natovarili, a u rezultatu predsednika zemlje kažnjavaju strašnom kaznom.

Pustite nas da živimo u miru gospodo! Pustite da izgradimo gasovod kroz Crno more, hajde da organizujemo međunarodni tribunal za ukrajinske naciste koji ubijaju sopstveni narod, hajde da uradimo još mnoštvo dobrih stvari. Na kraju krajeva, vi kao da težite Trećem svetskom ratu, ali on će biti mnogo strašniji od vaše agresije u Iraku. Čak strašniji i od narastanja IDIL-a koji ste vi osnovali sopstvenim novcem.

To vam kažemo mi, slovenski narodi, koji nikada nisu svet oko sebe smatrali teritorijom za lov. Mi uopšte ne želimo „Veliki lov“ koji ste vi raširili po svetu. Srpski narod to takođe ne želi. Istina, u rezultatu vaše „obojene revolucije“, u tom narodu su odrasli političari koji smatraju da Srbija nije za Zapad „teritorija za lov“. Vi verovatno znate da „obojene revolucije“ takve političare jedino i množe. I eto, ti političari misle da će istovremeno kupiti sebi ulaznu kartu za EU tramvaj i očuvati prijateljske odnose sa Rusijom. I čak ih u tim nadama podržava i Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov. Srbi junačine – kaže Sergej Lavrov – to je moderan pristup.

Jasno je zbog čega on tako govori. Rusija takođe ne želi da sebe prizna za „teritoriju za lov“ i pokušava da poboljša odnose sa „krstašima“. Druga je stvar što im to ne polazi za rukom.

No, obratite pažnju, briselski kondukter koji će vam prodavati kartu za taj tramvaj, za razliku od Lavrova ćuti. Najverovatnije mu se ne dopada takva pozicija Beograda. No, kad pas ćuti, očigledno je nešto smislio.

A da li vi znate da se za različite maršrute u evropskom tramvaju plaćaju različiti novci? Da ćete jednog dana, kada uđete u tramvaj i dobijete prvo zadovoljstvo, morati da platite kartu za sledeći deo maršrute?

Da se ne biste mučili da odgonetate na šta ciljam, pogledajte svoje susede – Rumune i Bugare. Oni pretresaju svoje džepove da bi našli novac da plate novu maršrutu i kod njih već niko ne pita da li će oni na svojim teritorijama postaviti američke lansere za PRO.

Oni su takođe bili puni romantičnih maštarija prilikom stupanja u EU, a zatim i u NATO.

Kao ona devojka koja je pristala da ode u šumu sa manijakom, da mirišu bele rade. Zaista su i počeli sa mirisanjem belih rada. No, kako to kažu politikolozi, „potom je situacija izmakla kontroli“.

Tako se završavaju maštarije o velikoj i lepoj sreći.

Tako i ja razmišljam da li će se mirisanje belih rada EU od strane Srbije, završiti njenim pristupanjem NATO paktu ili neće. I ma koliko pokušavao da zamislim druge varijante, ništa ne uspevam. Najverovatnije čitam mnogo istorijskih materijala. Pa sam otupeo.

http://www.fsksrb.ru

3 komentara

  1. Politiku Srbije vode ucenjeni ljudi,uplašeni za svoje sitne duše i malo veće guzice, kojima se doziranim uživanjem u vlasti taj strah suzbija radi ostvarivanja ovih krstaških pohoda i porobljavanja naroda.
    U prevodu, zaista nije bitno ko je čobanin. Važno je da ovce idu za njim, pravo za vučiju trpezu.

  2. ” I sad jašu neki tajni Franci/ meki, tihi, sotone rođaci/ carstvo novo da stvore oholo….” “Argonautski konjanici”, 2013

  3. Pa i Marko Kraljević ratovaše (a i ostali srbski heroji iz priča i pesama, slavne nam istorije) protiv Latina čiju istoriju uporno pokušavamo da prisvojimo.Braćo gde bejaste kada nam je bilo teško (1999_vidi tri naopake šestice, sotonin znak)da nam pomognete i kako ubuduće da nam pomognete ako nas opet pritisnu kada smo “zarobljeni” članicama NATO, da li će da ratujete za nas braćo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *