Како мирисати беле раде са “крсташима”

Дмитриј СЕДОВ 

Они који су изучавали историју, знају да вековима између Словена и Германа постоји једна велика разлика.

Германи, подучени од Свете Столице (а заједно са њима и Гали, Сакси и остала племена), увек су свет доживљавали као ловиште, територију за лов. Отуда и “Крсташки походи” и прозелитизам и задивљујуће по својој ефикасности “обојене револуције”. И треба истаћи да се од првог похода крсташа на Свету Земљу 1096. године, до данас, ништа није променило. Они су ишли у пљачкашки поход по целокупној маршрути ради “ослобађања” Гроба Господњег од Турака-Селџука (иако Турци нису дирали Гроб), а ови данас иду истим таквим пљачкашким походима, једино што су на барјацима променили хришћанске симболе демократским ознакама.

У вези с тим, могли бисмо да им се обратимо следећим позивом:

Господо! Завршавајте тучу! Зар не видите да ваши покушаји да пригрлите богатства Авганистана, Либије, Ирака и других држава уз помоћ огња и мача, нису довела ни до чега доброг. Време „Крсташких похода“ је одавно прошло. Па и са „обојеним револуцијама“ долази до континуираних недаћа. Узмите за пример Египат. Добро је што у ЦИА раде момци са челичним живцима и они неће ридати над судбином свог агента Мухамеда Мурсе, кога очекује омча у египатском затвору. А испало је врло ружно. Цео народ сте гурнули у кризу, толико невоља натоварили, а у резултату председника земље кажњавају страшном казном.

Пустите нас да живимо у миру господо! Пустите да изградимо гасовод кроз Црно море, хајде да организујемо међународни трибунал за украјинске нацисте који убијају сопствени народ, хајде да урадимо још мноштво добрих ствари. На крају крајева, ви као да тежите Трећем светском рату, али он ће бити много страшнији од ваше агресије у Ираку. Чак страшнији и од нарастања ИДИЛ-а који сте ви основали сопственим новцем.

То вам кажемо ми, словенски народи, који никада нису свет око себе сматрали територијом за лов. Ми уопште не желимо „Велики лов“ који сте ви раширили по свету. Српски народ то такође не жели. Истина, у резултату ваше „обојене револуције“, у том народу су одрасли политичари који сматрају да Србија није за Запад „територија за лов“. Ви вероватно знате да „обојене револуције“ такве политичаре једино и множе. И ето, ти политичари мисле да ће истовремено купити себи улазну карту за ЕУ трамвај и очувати пријатељске односе са Русијом. И чак их у тим надама подржава и Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров. Срби јуначине – каже Сергеј Лавров – то је модеран приступ.

Јасно је због чега он тако говори. Русија такође не жели да себе призна за „територију за лов“ и покушава да побољша односе са „крсташима“. Друга је ствар што им то не полази за руком.

Но, обратите пажњу, бриселски кондуктер који ће вам продавати карту за тај трамвај, за разлику од Лаврова ћути. Највероватније му се не допада таква позиција Београда. Но, кад пас ћути, очигледно је нешто смислио.

А да ли ви знате да се за различите маршруте у европском трамвају плаћају различити новци? Да ћете једног дана, када уђете у трамвај и добијете прво задовољство, морати да платите карту за следећи део маршруте?

Да се не бисте мучили да одгонетате на шта циљам, погледајте своје суседе – Румуне и Бугаре. Они претресају своје џепове да би нашли новац да плате нову маршруту и код њих већ нико не пита да ли ће они на својим територијама поставити америчке лансере за ПРО.

Они су такође били пуни романтичних маштарија приликом ступања у ЕУ, а затим и у НАТО.

Као она девојка која је пристала да оде у шуму са манијаком, да миришу беле раде. Заиста су и почели са мирисањем белих рада. Но, како то кажу политиколози, „потом је ситуација измакла контроли“.

Тако се завршавају маштарије о великој и лепој срећи.

Тако и ја размишљам да ли ће се мирисање белих рада ЕУ од стране Србије, завршити њеним приступањем НАТО пакту или неће. И ма колико покушавао да замислим друге варијанте, ништа не успевам. Највероватније читам много историјских материјала. Па сам отупео.

http://www.fsksrb.ru

3 коментара

  1. Politiku Srbije vode ucenjeni ljudi,uplašeni za svoje sitne duše i malo veće guzice, kojima se doziranim uživanjem u vlasti taj strah suzbija radi ostvarivanja ovih krstaških pohoda i porobljavanja naroda.
    U prevodu, zaista nije bitno ko je čobanin. Važno je da ovce idu za njim, pravo za vučiju trpezu.

  2. ” И сад јашу неки тајни Франци/ меки, тихи, сотоне рођаци/ царство ново да створе охоло….” “Аргонаутски коњаници”, 2013

  3. Pa i Marko Kraljević ratovaše (a i ostali srbski heroji iz priča i pesama, slavne nam istorije) protiv Latina čiju istoriju uporno pokušavamo da prisvojimo.Braćo gde bejaste kada nam je bilo teško (1999_vidi tri naopake šestice, sotonin znak)da nam pomognete i kako ubuduće da nam pomognete ako nas opet pritisnu kada smo “zarobljeni” članicama NATO, da li će da ratujete za nas braćo?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *