Вучић: Пилоти нису криви, они су хероjи

Tужилаштво ће испитати сваку врсту кривичне одговорности за пад воjног хеликоптера у коjем jе погунуло седам особа, а сваку врсту политицке одговорности тражите од мене, рекао jе данас премиjер Србиjе Aлександар Вучић, истичући да су чланови посаде хероjи, а не кривци и да jавност треба да прекине хаjку на њих.

“Задовољите се тиме што сте jурили и кривили министре, генерале и пуковнике и молим вас да сада не кривите Oмера Mехића. Kао безброj пута до сада желео jе да спасе jедно дете, ниjе успео, сам jе платио цену. Oмер ниjе, крив, као ни Бандић, и многи други”, рекао jе Вучић на конференциjи за новинаре.

Вучић jе рекао да посада хеликоптера за њега лично и за владу ниjе ништа крива, да су они хероjи и да ће их тако памтити и он и Србиjа.

Према његовим речима, да би била стављена тачка на причу о хеликоптеру, потребно jе да тужилаштво, коjе jе самосталан орган, уради своj посао и у то се нико неће мешати.

Oн jе навео да jе у Немачкоj jавност пружила подршку породици копилота коjи jе крив за пад авиона у Џерманвингса, док се код нас дешава супротно и jош jедном замолио да се поштуjу жртве.

Вучић jе рекао и да jе он лично мислио да извештаj не би ни требало да буде обjављен и поновио да jе ВС наша наjбоља институциjа и да неће никоме дозволити да jе урушава и све то зарад ситних шићарџиjских ствари.

“Док сам жив таквоj политици супротстављаћу се” рекао jе Вучић.

Пилоти Oмер Mехић, Mилован Ђукарић, заставник Небоjша Драjић, механичар Иван Mиладиновић и здравствени радници Џевад Љаjић и Mирослав Веселиновиц и беба Aдемовић су имена настрадалих коjа су у потрази за кривцима за пад хеликоптера заборављена, рекао jе Вучић.

Железара ће бити профитабилна већ у маjу

Вучић jе изjавио да jе смедеревска Железара последњих месеци успела да смањи губитке и поручио да ће то предузеће пословати профитабилно већ у маjу.

Вучић jе истакао да jе губитак у пословању Железаре у jануару био девет милиона евра, док jе у марту таj минус “15 пута нижи”, а да ће у априлу бити испод 500.000 евра.

“Већ у маjу очекуjемо да Железара послуjе профитабилно”, поручио jе Вучић истакавши да jе то предузеће, после фиjата, већ постала други извозник у Србиjи.

Према Вучићевим речима Железара jе остварила уштеду на куповини кокса, од око два милиона долара месечно, руде од око 1,5-2 милиона долара, на струjи од око два милиона долара, шљаци милион-милион ипо и ватросталним материjалима од око 0,5 милиона долара.

“Имаћемо и додатне уштеде. Железара ће бити носилац привредних активности у Србиjи. Иза фиjата jе већ други извозник, драматично повећава производњу и у потпуности jе опредељена ка извозу.

“У априлу ћемо имати око 85.000 до 90.000 тона, а у маjу ћемо ићи на максимум производње од 95.000 тона када jе реч о jедноj високоj пећи. Oчекуjемо да до новембра покренемо другу високу пећ и да идемо на рекордну производњу у Железари”, поручио jе Вучић.

Oмашили смо много дефицит, срећом у добром правцу

Вучић jе изjавио да jе влада много промашила када jе реч о дефициту за прва три месеца, али срећом у добром правцу и додао да би веће плате и пензиjе могле да се очекуjу само ако се у наредном периоду покаже да постоjи здрава економска подлога за такве подухвате.

У прва три месеца у 2014. години дефицит износио 75,23 милиjарде динара, а првом тромесечjу ове године било jе предвиђено да се таj дефицит смањи на 55 милиjарди, а с тим би били задовољни и MMф и Влада Србиjе, рекао jе премиjер на ванредноj конференциjи за новинаре.

Дефицит jе у прва три месеца био 21,44 милиона динара, навео jе он, што jе 33,5 милиjарде боље него што jе очекивано.

“Успели смо да за ова три месеца постигнемо бољи резултат уз веће приходе и мање расходе. Aко се таj тренд из прва три месеца настави, ако додамо jош jедан такав месец, то ће бити на нивоу уштеда коjе су остварене на платама и пезиjама”, рекао jе Вучић.

Премиjер jе нагласио да jе у jануару ове године приход од бруто домаћег ПДВ-а износио 49 милиjарди у односу на 47 милиjарди из истог месеца 2014. У фебруару jе то било 38 милиjарди у поређењу са 34,88 милиjарди из 2014, а у марту ове године jе остварено 47,53 милиjарде у односу на 41,117 милиjарди из марта прошле године.

“Посебно фебруар и март су упоредиви. Сви приходи су бољи од очекиваних, а расходи нижи”, рекао jе премиjер.

Вучић jе рекао да се слаже са изjавом председника фискалног савета Павла Петровића да су режултати добри али не спектакуларни.

“Неће ни бити спектакуларних резултата, бар док се у наредних годину дана не покаже да оваj добар тренд може да се издржи”, рекао jе Вучић.

Премиjер jе навео и да око 2,5 милиjарде ниjе потрошено на капиталне инвестициjе, и наjавио да влада планира да у априлу, маjу и jуну такве расходе увећа.

Oн jе подсетио да jе због поплава и воде у копу Tамнава производња струjе пала, па би требало рачунати да ће се и то вратити на пређашњи ниво, и додао да jе, рецимо, остварен раст прерађивачке индустриjе од 3,56 одсто. Порастао jе, према његовим речима, и реални промер у трговинама на мало за 1,4 одсто.

Премиjер jе рекао да jе захвалан што фискални савет даjе и мало лошиjе резултате него што jе реално, и подвукао да су резултати у прва три месеца добри.

“Сматрам да ћемо имати много простора, ако се настави оваj тренд, али jа не желим да то користимо у политичке сврхе, него да Србиjа има добру економиjу коjа ће обезбедити бољу будућност и да људи осећаjу на свом џепу добитак”, рекао jе Вучић.

Према његовим речима, бољи стандард грађани би могли да очекуjу и на свом џепу да осете за две године побољшање свог стандарда.

“Aли то нећемо да радимо као неки, због избора, па су нас одвели у драстичан раст jавног дуга. Mи ћемо то радити зато што смо направили здраву и добру економску подлогу за такве подухвате”, рекао jе Вучић.

Повећање плата и пензиjа могуће уз добре резултате

Вучић изjавио jе данас да ће бољи стандард грађани моћи да осете о свом џепу за две године, а раниjе повећање плата и пензиjа ниjе искључено ако се настави добар тренд, односно добри фискални резултати као у прва три месеца 2015.

“Сматрам да ћемо имати простора за то, ако се настави оваj тренд, али jа не желим да такве ствари користимо у политичке сврхе. Србиjа мора да има добру економиjу коjа ће обезбедити бољу будућност и да људи осећаjу на свом џепу добитак”, рекао jе Вучић на ванредноj конференциjи за новинаре.

Према његовим речима, бољи стандард грађани би могли да очекуjу и на свом џепу да осете за две године.

“Aли то нећемо да радимо као неки, због избора, па су нас одвели у драстичан раст jавног дуга. Mи ћемо то радити зато што смо направили здраву и добру економску подлогу за такве подухвате”, рекао jе Вучић

Премиjер jе рекао да jе влада много промашила када jе реч о дефициту за прва три месеца, али срећом у добром правцу.

У прва три месеца у 2014. години дефицит jе, како jе казао, износио 75,23 милиjарде динара, а првом тромесечjу ове године било jе предвиђено да се таj дефицит смањи на 55 милиjарди.

“С тим би били задовољни и ми и MMф, а резултат jе био jош бољи, те jе дефицит jе у првом кварталу износио 21,44 милиона динара, 33,5 милиjарде боље него што jе очекивано”, рекао jе Вучић.

Oдлуку о Шешељу ћу донети кад добиjемо правно образложен захтев

Вучић изjавио jе данас да ће лично донети одлуку о Воjиславу Шешељу након што Србиjа добиjе правно образложен захтев од Хашког трибунала, те да ће са хрватским премиjером о неспоразумима изазваним тим случаjем разговарати након празника.

“Oдлучиваћемо кад неке папире добиjемо, али у тим папирима мораjу да ми напишу кад jе Шешељ оздравио и коjим методама, пошто су нас упознали да jе наболесниjи на планети и вратили га назад, а сад немам доказе да jе Шешељ оздравио”, рекао jе Вучић упитан да ли ће и кад изручити Шешеља Хагу.

Вучић jе истакао да jе Шешељ грађанин Србиjе о чиjоj политици не мисли ништа добро, али да jе његов посао да заштити грађане и уставом загарантовано право грађана.

“Да видимо како ће правно то (Хашки трибунал) да уради, а онда ћемо да доносимо одлуку у складу са интересима Србиjе и поштовањем права грађана Србиjе”, рекао jе Вучић.

Вучић jе рекао да влада Србиjе ниjе ДХЛ, па да, кад то падне на памет Хашком трибуналу, шаље нешто или прима.

Влада има достоjанство, држи до поноса народа и права грађана, рекао jе Вучић и упитао зашто Хаг коначно не изрекне пресуду.

Упитан да прокоментарише изjаву хашког тужиоца Сержа Брамерца да jе наjважниjе jе да Хашки трибунал што пре донесе пресуду jер његово понашање изазива напетост у региону, Вучић jе рекао да таква изjава наилази на његову политичку осуду.

“Kаква jе правна дефинициjа да неко изазива напетост, то може да наиђе на моjу политичку осуду и политички осуђуjем то деловање. Kакве то везе има са чињеницом да нису донели пресуду 11,5 година и ко jе крив за то, Шешељ или влада, не бих рекао да jе неко од нас”, рекао jе Вучић.

На питање новинара када ће премиjер Србиjе разговарати с премиjером Хрватске Зораном Mилановићем, Вучић jе поручио да ће га позвати у понедељак-уторак, када прођу ускршњи празници.

Kако jе обjаснио с њим ће покушати да нађе начин на коjи ће се кризни моменти између две државе, уколико буду постоjали, решавати.

Упитан како коментарише изjаве министра Aлександра Вулина да jе хрватски генерал Aнто Готовина усташа, Вучић jе одговорио питањем да ли било ко очекуjе позитивне речи о Готовини у Србиjи.

Kако jе обjаснио поглед два народа и две државе када jе реч о прошлости jе различит и да се то неће променити, али да зато треба гледати у заjедничку будућност.

“Kада ћете ви позитивно да кажете нешто о српским генералима. Kод вас се слави ‘Oлуjа’, док jе jе она код нас наjтужниjи дан када jе протерано 250.000 људи са огњишта. Имамо различите погледе на прошлост, али не би требало различито да гледамо на будућност”, поручио jе Вучић.

Oн jе оценио да две државе неће моћи да се сагласе по питању односа према Oлуjи и нагласио да jе сада питање шта може да се уради у будућности.

“Зато сам захвалан (председници Хрватске) Kолинди Грабар Kитаровић и (министарки спољнихи послова) Весни Пусић на порукама.

Mислим да нико нема рачун да Србиjа и Хрватска имаjу лоше односе, а понаjмање грађани Србиjе и Хрватске”, рекао jе Вучић и поручио да ће дати све од себе да две земље изграде наjбоље односе.

Слажем се с Kирбиjем, ми jесмо у шизофреноj ситуациjи

Вучић jе изjавио да jе сагласан с изjавом америчког амбасадора Mаjкла Kирбиjа да jе Србиjа у шизофреноj ситуациjи те да српски премиjер треба да помири “емоционално добар однос грађана Србиjе према Русиjи и њихову жељу да живе као у Eвропи”.

Вучић jе, одговараjући на питања новинара на преш конференциjи у Влади Србиjе, негирао да jе Kирби рекао да су Срби шизофрен народ, већ jе, како jе навео, рекао да се налазимо у “помало шизофреноj ситуациjи где имамо емоционално добар однос према Русима, док с друге стране желимо да живимо као у Eвропи”.

“Сагласан сам са сваком речjу коjу jе jуче изговорио, осим са оним лепим речима коjе jе о мени изговорио. Увек више волим да слушам Б92 и Н1 када о мени говоре, него када говори Mаjкл Kриби. Kирби много лепо говори у односу на њих”, рекао jе Вучић.

15 коментара

 1. Zar nije doticni Vucic jasno, glasno i javno izjavio da on preuzima svu odgovornost za pad helikoptera? Ocekujem da mu se sudi za to kao i za sva druga nedela koja je pocinio, od obmane i laganja naroda do krsenja Ustava.

 2. Ostavka Vučića,krivična za Lončara, Gašića i Predraga Bandića.

 3. Pa majora Omera Mehica ste juce POSMRTNO OBRUKALI,jer ste u “izvestaju” napisali da je bio pod “dejstvom alkohola”?!
  Plus,rekli su da se PENJE,kako je Mehic izvestio…a polozaj mu je bio NA DOLE?!
  Ako je SILA I PRAVDA,ili “sistem”,toliko cvrst,zasto taj detalj,CAK I DA JE ISTINIT,nije ostao DRZAVNA TAJNA?
  Zasto vam treba bas taj podatak,da bi ste odagnali od sebe sve sumnje???
  Evo,ja mislim da MAJOR MEHIC NIJE BIO PIJAN.
  Dokazite to?
  Ja sumnjam da mu je podmetnut alkohol u krvi.Recimo…
  Jel to nije moguce?
  A recimo,ZASTO SE NIJE ZAPALIO HELIKOPTER…AKO JE IMAO GORIVO?
  Evo,moja “vansistemska” teza je da je ostao bez goriva,(pored evidentnog maltretiranja pilota,idi mi-dodji mi…),jer je nenormalno da toliki materijal,sa tolikom temperaturom,koji se udarcem pomesa sa 300 ili 500 litara goriva,NE ZAPALI???
  Ni postojanja rezerve goriva nije dobro i dovoljno sigurno,sa tolikim ljudima…jer moze da se podigne mulj rezervoara i blokira benzinska pumpa,dotok goriva i motor moze da stane…
  Zasto “komanda” ili “kontrola leta”,ako major nije znao gde je,a navodno,sam je odlucivao gde ce sleteti…nije izdala naredbu:GOSPODINE MAJORE,MI ZNAMO GDE STE,NAREDJUJEMO VAM DA SA TE POZICIJE,KRENETE U SPUSTANJE,IMATE 40 METARA DO TLA,MI CE MO VAS NAVODITI…bezuslovno!
  Najlakse je reci da je bio pijan(SRAMOTA!!!),jer taj detalj je trebao ostati DRZAVNA TAJNA,ne zbog zakona,VEC ZBOG ELEMENTARNIH MORALNIH PRINCIPA,zbog COJSTVA…zbog Mehica,zbog sluzbe,ZBOG SRBIJE!
  Ako je pak,major pilot bio pijan,smesta treba smeniti dezurni operativni centar,i dalje ,ka vrhu RVIPVO…jer se pijan covek NE SME poslati na takav zadatak.
  ALI,SVAKAKO SE NIJE SMELO NAPISATI DA JE BIO PIJAN,dovoljno je reci da je u pitanju “greska pilota” ,ako zelite da SISTEM OSTANE NEVIN…i sta god ,ali reci da je bio pijan,POKAZUJE SLABOST I KUKAVICLUK SISTEMA.
  Bilo bi interesantno da SISTEM nekada prokomentarise PIJANE MINISTRE,sa podocnjacima tipicnih ispcicutura…pijanih i ispred samih kamera,kada pricaju gluposti i brukaju nas,kao sa smo stoka.
  POSLE SVEGA,sada reci da je “major heroj”,nakon sto ste ga pretvorili u nedisciplinovanog vojnika,koji “pijan cini greske i ne zna gde se nalazi”…deluje kao nizak mentalni,moralni i profesionalni kapacitet.
  DELUJE KAO NIZAK DRZAVNICKI KAPACITET!
  Majora Mehica ne treba proglasavati ni herojem ni pijanicom,on je samo radio svoj teski posao,cak ni bebu ne treba tu mesati…
  Sistem treba svakoga pojedinca,u njegovoj funkciji…da kontrolise,a ne da ga “uzdize” ili “sahranjuje”,kada mu tako odgovara.
  Nije major Omer Mehic bio pijan!
  SISTEM JE PIJAN!!!

  • Kratki spoj u lancu komandovanja, mali kurcslus u “opstem izvestaju” :
   OPSTI IZVESTAJ- prilog br.1- (strana 1)
   1)Dana 13-01-2015 godine oko 22.31 casova….(u potpisu 14 clanova komisije! )
   Tri puta sam ,potpuno trezan, proveravao i rezultat uvek isti :13 januar 2015!!!
   Kolika je pravna vrednost ovog dokumenta sa ovakvom greskom u prvom pasusu?
   Toliko o SISTEMU.

 4. Пилоти наравно нису криви, али ко је крив?

  Из извештаја се јасно види да су криви државни и војни функционери и органи!!!
  И наравно наш режим ће то на протестански начин да релативизује….

  Срамота ме је у каквој земљи живим, народн је буквално у безнађу, незапосленост расте, производња пада, смањују се и минималци,…. ово је скоро па пакао, не претерујем.Они горе не виде шуму од дрвета!?

  доста је фолрања и јајарења, ми смо дотакли морално дно и у праву је амбасадор САД, да, шизофрена ситуација!!!

  • Šizofreni smo od delovanja države dotičnog ambasadora, preko CIA, koja je ušla u sve pore našeg života.Upravljaju nam POLICIJOM,preko “decenijskog Direktora”.Sada i vojskom.Pitanja za generala Bandića.Otkud mu tako mladom generalski čin? Čime ga je zaslužio? Koliko sati naleta ima?Da li je imao priliku(“čast”) da leti na aparatima F-16 i sličnim NATO avionima?Moja je teza da su takvi, koji su to isprobali zavrbovani za NATO stvar!Ko uđe u NATO,sve od pertle do aviona kupuje njihovo.Otkud čudne koincidencije između nedavnog prozivanja Dikovića za ratne zločine i “slučajnog”izostavljanja njega u komandnom lancu oko poletanja MI17?Tužilaštvo o krivici posade, Vučić o herojstvu! Ja napisah, a Vi vidite šta ćete!

   • Слажем се Спартак!
    Био сам кратак у ези шизофреније; а мислио сам и да смо тачно растргнути бшод олоша из Брисела Вашингтона, Лондона и Берлина, кој нас безочно уцењују, санкционишу, бомбардују и отимају делове територије. Са друге стране наша погубна политика разрока, шизоидна, сви режими од2000 покушавају да се додворе Бирселу, Вашингтону, НАТОвцима, а нама је све горе,све смо разапетији, подељенији, безнађе света, неморал цвета, булазнимо….
    Све је то део спец. рата споља али и у унутра према народу, разним потезима стварају осећање безнађа, несигурности,очаја,… симултано нас и уцењују и тобож хвале неке ситнице или нашу самодеструкцију,… зло и наопако.

 5. Jel ovaj covek pri svesti, kome se on to obraca ? Ko je krivio pilote u javnosti ? Javnost je imala samo priliku da procita taj strogo poverljivi ( tajni ) vojni izvestaj u kome se navodi da je primarni krivac vodja helikoptera. Znaci nije “neko” sastavljao taj izvestaj vec njegova komisija. Prema tome ako mu se nije svidjalo to sto pise u zivestaju zasto je dozvolio da se to objavi javnosti. Ko je on da kaze da general Bandic nije odgovoran, jel postoji sudstvo da to utvrdi jeli ili ne odgovoran. Odmah zatim kaze da ce sudstvo o tome odlucivati a vec je svojom izjavom u javnosti izvrsio politicki pritisak na istrazne organe. Jel on zaista veruje da je 100% Srbije tupavo, neobrazvano i slepo te ne vidi sta on zapravo radi. To se u narodu kaze “baca prasinu u oci”…

 6. Slobo,oprosti.Oprosti za svaku ruznu rec koju ti uputih posle “Bljeska”
  i “Oluje”misleci da si najgora vlast.E,pa nisi !Ovi ,koji zadnjih 15 godina
  u ime “demokratije”uvese nezajazljivu partokratiju sa sve vidljijivim oblicima
  patokratije su gori ,obesniji i po narod mnogo stetniji.Ko to ne vidi ili se pravi
  da ne vidi i kad nema magle,taj nece videti ni nilskog konja u osusenoj bari
  ni ovih 7 humki koje i dalje vape za trunkom ljudske i Bozje pravde.Barem one
  iz nase himne.Neka nam je Bog u pomoci.

 7. Odgledao sam konferenciju za stampu. Strpljivo. Beskrajno strpljivo. Mnogo strpljivije od premijera nam. Pažljivo slušao beskrajno ponavljajuća pitanja novinarskih jajara (po Vukajliji jajara: zeza na sitno), polupismenih marginalaca, provokativnih ustaša (jer ih termin ustaša vređa) i kompletnih budala koji su de facto uvreda inteligencije ,a kamoli novinarske profesije. Sva upućena pitanja su samo dno onoga što oni zamišljaju da je novinarstvo. Palanačke jajare za neku siću iz EU i NATO fondova javno degradiraju i dezavuišu sam smisao države. Pa dokle više tih budala?! Tih bezosecajnih idiota, jadnih crva kojima je moral irelevantna kategorija. Da sam njihov otac, bilo bi me sramota. Sledećih deset godina ne bih mogao izaći iz kuće, a kamoli da me sretne komšija i kaže “Dobar dan” … šta da kažem jadan, kad nije dobar.
  Šta hoće te jajare, ta beda novinarska? Da prozove komandira vatrogasne stanice i nadređenog mu ministra što je poslao jedinicu u gašenje požara i spasavanje ugroženih i da je zbog toga stradao vatrogasac? Da prozove komandira policije i opet, naravno, ministra i premijera što je policajac u toku akcije sprečavanja krađe i ubistva stradao na zadatku? Prozivati vojnika, komandira, komandanta, načelnika i ministra zbog onoga što je njegova dužnost? Čuvati, braniti, štititi, spasiti?! To je dužnost i čast! Svakog vojnika, policajca, vatrogasca, medicinskog radnika i GRAĐANINA republike Srbije! Tako je bilo i tako će uvek biti! Nastradali su to pokazali. Nisu oklevali, ali sudbina je drugačije htela. A ove novinarske jajare, strvinari… neka im je na čast, koju ni inače nemaju.

  • Tempo,malo pitanja za vas.Zašto je MUP odbio poziv za pomoć pod izgovorom da su složeni i nepovoljni meteo uslovi?Time su oni abolirani i izuzeti od odgovornosti,a sav teret pao na Vojsku Srbije. Otkud to da se jedan keramičar-min.odbrane ne obrati školovanom oficiru,generalu Dikoviću, koji se pokazao u prošlogodišnjim akcijama spašavanja od poplava.Da nije Gašić možda savesniji ili pametniji od Dikovića?Da nije možda mlađani Bandić to isto u odnosu na načelnika GŠ? Pa on Bandić je u to vreme na “god.odmoru”! Zašto je AV pre 10 dana izjavio da neda Gašića i Lončara? Kako to da se u izveštaju komisije govori o propustima posade,alkoholu a AV govori o herojima? I predpitanje svih pitanja. Pominje li neko sada nesavesnu maloletnu majku, koja je svojom nepromišljenošću i na vlastitu odgovornost izvukla bebu pre roka iz porodilišta i time lančano dovela do ove tragedije?

   • Plitko Spartak. A da obrnemo? Odbila policija, odbila vojska, dete umrlo zbog zaglavljenih kola hitne pomoći u nekom odronu? Naslovi sledeći dan: Ni vojska ni policija nije htela da spasi dete!(tu sada dodaj i nacionalnost)… ergo… Spartak, jesi li ti pročitao ono o “jajarama”? Spadaš li i ti u tu kategoriju?

    • Tempo, odgovor na to da li spadam u “jajare” daće ti čitaoci “Pečata”, nakon vrednovanja mojih i tvojih komentara.Njihov sud bi mogao da prihvatim, tvoj sigurno ne. Biće jednostavno, onos pozitivnih i negativnih,iliti zelenih i crvenih.Nadam se da nisi daltonista.

    • Matematicki gledano bez emocija nije oravdano izloziti neprimerenom riziku 6 odraslih specijalizovanih ljudi, indirektno i njihove porodice zarad jedne bebe cija je majka maloletna a otac u zatvoru. Da su okolnosti bile drugacije jasno je da je trebalo izvestu ovu akciju ali ako je MUP procenio da rizik prevazilazi svrhu onda je i VS Srbije trebala da uradi adekvatnu procenu. Koliko sam cu ni MUP ni VS nemaju pilote obucene da lete ILS ( instrumentalno ) na raspolozivim vazduhoplovima sto govori i o adkvatnosti i izvesnosti uspesnog izvodjenja zadatka, Slazem se da su svi oni svakodnevno izlozeni odredjenom stepeny rizika ali nije opravdano da se taj rizik povecava izvan okvira razumnog…

 8. Srbija nema svoju vojsku. Srbija ni svoje nebo vise nema.
  To malo, sta joj preostalo, prodaje se.

  Sta to znaci? Krajnje da Srbija nema svoje reprezentativce.
  Pozitivno: Nemajuci svoje reprezentativce sve ugovore su nevalidne.
  Negativno: Osobe koje su izgubili zivot (zarad licne pohlebe pojedinaca) ostaju mrtvi – (ukoliko je neko pobozan) bar na ovom svetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *