Уз подршку НИС-а успешно реализован пројекат „Едукацијом до посла“

У Градској кући у Зрењанину одржана је конференција којом је обележен завршетак успешног пројекта „Едукацијом до посла“ који су реализовали НИС, Министарство омладине и спорта, Општина Зрењанин и Вишa техничка школа из Зрењанина, а који је имао за циљ обуку кадрова дефицитарних занимања за којима постоји потреба у компанији.
Свим полазницима који су успешно завршили комплетну обуку за завариваче и помоћне раднике на ремонтним и бушећим постројењима додељени су сертификати о стеченој квалификацији.
У програм је било укључено готово 100 полазника, а 15 обучених помоћних радника за рад на ремонтним постројењима већ је добило прилику да се запосли у компанији НИС. Програм обуке обухватио је комбиновану теоријску и практичну едукацију, у трајању од месец дана.
Теоријска настава је реализована у децембру протекле године, а најуспешнији полазници, њих 52, наставили су са практичном обуком.
Компанија НИС се у овој програм укључила како би обезбедила обучене кадрове из области нафтног бизниса који одговарају потребама посла и на овај начин пружила шансу младима за рад у једној од најуспешнијих компанија у региону.
Младе, науку и образовање НИС подржава кроз неколико корпоративних програма. Међу њима су „НИС шанса“, „Енергија знања“ и „Енергија спорта“, а само у оквиру програма „НИС шанса“ у компанији је у протекле три године запослено више од 660 дипломираних студената и матураната са завршеном средњом техничком школом, без радног искуства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *