Tужилаштво тражи извршење одлуке о опозиву ослобађања

Tужилаштво jе данас упутило Жалбеном већу Хашког трибунала хитан предлог за извршење одлуке о укидању превременог ослобађања Воjислава Шешеља, саопштено jе из Tрибунала.

Tужилаштво jе у Предлогу, коjи jе потписао главни тужилац Серж Брамерц, затражило од Жалбеног већа да наложи Претресном већу да опозове одлуку о привременом пуштању у року од jедног дана од дана одлуке о овом предлогу.

Подсећаjући да jе 30. марта Жалбено наложило Претресном већу да “одмах” изда налог за опозивање привременог ослобађања и наложи му да се врати у притворску jединицу, Tужилаштво наводи да две седмице после тога Претресно веће ниjе спровело одлуку Жалбеног већа.

Oдлука Жалбеног већа била jе недвосмислена, наводи Tужилаштво, додаjући да Претресном већу ниjе остављено право да одлучуjе да ли ће опозвати привремено ослобађање или период времена у ком ће то учинити.

Mеђутим, како се истиче, Претресно веће jош ниjе спровело одлуку и уместо тога, чекало jе десет дана пре него што jе било шта предузело и потом само наложило Секретариjату да му прибави медицинске информациjе о Шешељевом здрављу.

Tужилаштво оцењуjе да jе то “неоправдано одлагање недвосмисленог налога Жалбеног већа” и додаjе да jе Шешељево здравствено стање “ирелевантно за спровођење те одлуке” и “не може спречити спровођење одлуке”, jер његово здравље не би требало да трпи “никакву штету од његовог повратка у Хаг”.

3 коментара

  1. Инквизиција се повампирила, иако је била зазидана и гвожђем окована
    нашла је пукотину у Хашком “трбуналу”,у личностима жалбеног већа и ево је у пуном сјају њене суровости. Цивилизацијски корак западне демократије гласи: “Шешељево здраствено стање је небитно(ирелевантно)
    за спровође одлуке о његовом привођењу у хашки казамат”
    Зар се нису наубијали довољно срба,па докле бога му????—-милан

  2. Nisu verovali, nije im ni na kraj pameti bilo da ce Seseljev povratak nasaoj vlasti zadati udarac ( mislim na rast popularnosti srs, koji se krece oko 20 procenata )i sad traze hitno njegovo vracanje.Malo ce da kukaju, malo ce da se neckaju, al ce ga naravno vratiti u Hag.Uostalom, ima li ijedan zadatak iz Eu koji nisu ispostovali i sproveli u delo( Briselski sporazum,sporazumi sa nato,uvoz svega i svacega iz eu,nismo Rusiji uveli sankcije zvanicno al u praksi u Rusiju vise nista ne izvozimo,uzimaju uredno i redovno sve ponudjene kredite..a uskoro privatizacija telekoma, promena ustava-izbacivanje preambule o kosovu,..itd..itd moja Srbijo

  3. Rezoluciji Ujedinjenih nacija 37/194, o “Medicinskoj etici”, usvojenoj na Generalnoj skupštini 1982. godine, gospodin Vojislav Šešelj se ne može vratiti u zatvor već se lečenje mora nastaviti u odgovarajućoj medicinskoj ustanovi koja mu obezbedjuje “istu terapiju” kao ostalim pacijentima koji boluju od takve ili slične bolesti. U načelu, maksimalna/optimalna medicinska nega NIJE MOGUĆA u haškom zatvoru.
    Zašto naša medija ukljucujuci i “PEČAT”, kriju ovu inforčaciju?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *