Сејачи смрти

ЗЕЛЕНЕ СТРАНЕ

Разговарала Мара Кнежевић Керн
Да ли постоји веза између пада немачког авиона и рада ЦЕРН-а, у чијој близини се десила трагедија

У светлу збивања везаних за нуклеарно загађење из Фукушиме и Украјине, укључујући мистериозни пад авиона у близини ЦЕРН-а, као и невероватну мирноћу с којом људи посматрају трагично финале цивилизације, обратили смо се научници Лорен Морет, нашој саговорници из прошлог броја „Печата“, да нам из перспективе експерта за историју Земљиног магнетног омотача изнесе своје виђење низа трагичних догађаја.

После мистериозног пада немачког авиона јавност је почела да се интересује за ЦЕРН научни центар.

Пре него што је ЦЕРН изграђен на швајцарско-француској граници, у опцији су били Јапан и Универзитет Давис. Сећам се да ми је тада мој ментор, Марион Фулк (последњи живи научник из „Менхетн пројекта“) рекао: „Дођавола, какав ЦЕРН, они су полудели. Могли би да преполове Земљу.“ Истражујући историју науке, дошла сам до закључка да је она од почетка била у рукама језуита: њима овај пројекат служи да би могли да уцењују остатак света, претећи да ће нас претворити у црну рупу. Оно што ми је Марион рекао пре осам година сад се испуњава. Остаци авиона указују да је дошло до дезинтеграције летелице у ваздуху, што звучи као напад енергетским оружјем. Можда се ради о упозорењу од стране банака које су у овај пројекат прве инвестирале.

Нове технологије хране незајажљиве апетите моћника, укључујући вечни сан о контроли човечанства. Ви сте кренули на пут с намером да научну истину поделите с лаицима, којих се та истина тиче. Колико су људи упознати са опасностима из окружења?

Овај део свог живота сматрам најзначајнијим и најплодоноснијим, а посебно ме радује сусрет с онима који су спремни да о томе пишу. Да би се владало људима, није довољна медијска контрола свести, па су моћници упрегнули науку зарад остварења својих циљева. О контроли свести сам почела да размишљам као студент, присуствујући ужасним експериментима с мајмунима у „мајмунској колонији“. Већ тада сам схватила да ће контрола ума бити следећа станица ка освајању контроле над човечанством, да бих 1964. открила фотографије Едварда Телера (познат као др Стренџлав) у друштву са Рокфелером, на отварању научноистраживачког центра у којем су експерименти са животињама адаптирани за рад са људима. Ови експерименти су спровођени под заштитом тајног „МК ултра програма“, у „Ливермор“ лабораторијама (Калифорнија). ХААРП даје неслућене могућности за контролу свести.

[restrictedarea]

Уочи распада Совјетског Савеза дошло је до трансфера научног кадра у САД. Да ли је „Детлић“ (руски ХААРП) прешао океан?

Ова технологија је у јеку Хладног рата тајно развијана у сарадњи САД и СССР, у „Ливермор“ лабораторији, где сам као геохемичар и сама радила у периоду од 1989.  до 1991. Била сам присутна кад су 1989. два КГБ генерала дошла у ову најзаштићенију америчку лабораторију. Питала сам шта они ту траже, с обзиром да је Хладни рат био у току. Речено ми је да они врше трансфер политички контролисане технологије Влади САД, као и да међусобно сарађују на развијању најважнијих делова програма. Данас је запрашивање Калифорније тешким металима и непознатим супстанцама достигло такав ниво да не излазим напоље пре него што покријем све делове тела, нити сушим рубље на отвореном. И мачку нападне вирус чим изађе. Сад доносе закон да одрасли морају да примају вакцине, кад год влада то затражи, а у спровођење директиве је укључена државна безбедност, коју зовемо „језуитски Гестапо“. Језуити владају Америком, удружени са НВО, УН, СТО, Пентагоном… у сарадњи с Ротшилдима. Имам потребу да се извиним народу Србије, као што сам се извинила народу Јапана, за све што је америчка влада урадила Југославији (Србији). Сад им се то враћа као бумеранг. Због тога сам, након рада на „Јука маунтин пројекту“ везаном за нуклеарни отпад, одлучила да изађем у јавност и проговорим о корупцији, неодговорности, бахатости оних који држе наше животе у својим рукама… Управо читам књигу „Историја Трансилваније“, у којој је забележено сећање на период владавине Хабзбурга. Увек исте игре, само различите методе и средства за претварање људи у робове. Данас то чине уз помоћ ЕМФ технологије. Крајњи циљ је уништење воље и духа да би нас претворили у роботе.
Србија (екс Југославија) мета је еколошког тероризма; осиромашени уранијум и хемијско запрашивање убиру данак у животима. Американци то не негирају.

Амерички секретар одбране Вилијам Коен изјавио је 1997, на конференцији за новинаре посвећеној опасностима од тероризма, да су „неки од њих ангажовани на својеврсном еко-тероризму, с оружјем којим могу да мењају климу, изазивају земљотресе и буде вулкане уз помоћ електромагнетних таласа“.

У Америци је овај програм вођен под називом „Рат звезда“, а власник патента, др Бернард Истлунд, осмислио је технологију за одбрану од аутоматски навођених ракета, за ометање комуникације, откривање минералних налазишта из васионе, тектонских поремећаја, модификацију климе, с нагласком на контроли ума. Чини се да је Бернард Истлунд само формално позван да представи свој рад на патенту за ХААРП, пошто су Совјети већ представили УЛФ радар, кад је „Детлић“ званично започео да емитује сигнале 4. јула 1976. („Детлић“ је добио име због звука који је производио након укључења).
Антенски системи ХААРП налазе се у САД, Великој Британији, Аустралији, Немачкој, Русији, Украјини, Индији, Индонезији, Јапану, Тајвану, Бразилу, а интернационални партнери ЕИСЦАТ су Велика Британија, Норвешка, Шведска, Финска, Немачка, Јапан, Кина, Перу, Таџикистан, Африка…

ХААРП је осумњичен и за земљотрес у Јапану. Као  геолог, обилазили сте регију Ватреног појаса и закључили да је катастрофа неминовна.

„Јапан тајмс“ је 2004. објавио мој чланак „Јапанска смртоносна игра нуклеарним рулетом“, у којем предвиђам неминовну катастрофу у највећој нуклеарној централи. Још тада сам упозоравала на нестабилне тектонске плоче на којима је изграђена нуклеарка у Фукушими. Од свих места на свету то би било последње место за изградњу нуклеарке. Јапански архипелаг је лоциран на пацифичком „Rim of fire“, ватреном ободу, са активним вулканима, на нестабилној пацифичкој тектонској плочи, што га чини тектонски најактивнијoм зонoм на свету. Упркос томе, Jапан је са своја 52 активна реактора одмах иза САД (118) и Француске (72). Сеизмолог Кацухико Ишибаши каже да се ситуација може упоредити са камиказама који вребају тренутак за терористички напад. На позив грађана посетила сам нуклеарну централу Хамаока да бих на конференцији за новинаре изнела своја открића. Због своје локације ова нуклеарка је једна од најугроженијих и најопаснијих на свету. С локалним становништвом обилазила сам цео дан то подручје, скупљала камење и показивала колико је порозно и ломљиво, као коцка шећера. А њима је компанија саопштила да је тло издржљиво. Запањила сам се кад сам видела колико је новинара дошло на моју конференцију за новинаре, чак из Токија. Одговорили су ми да ниједан страни научник до сада није дошао да им укаже на опасност. Рекла сам им да се ради о „gaiatsu“ (спољни притисак) и да ни на Западу геолози немају прилику да јавно износе своје стрепње. Испоставило се да су градитељи знали да тло не може издржати потрес јачи од 8,5 Рихтера, а посебно ме је изненадило то што Јапан у то време није имао никакав план за деловање у случају хаварије каква се касније догодила у Фукушими, нити план за евакуацију. План за евакуацију нема ни Њујорк, иако је Њупоинт нуклеарни реактор на 80 км од града.

На основу којих параметара су научници утврдили да се не ради о природној катастрофи?

Научник Димитар Узунов из НАСА свемирског центра у Мериленду изјавио је у мају 2011. (пре М9 земљотреса) да је концентрација електрона у јоносфери драматично порасла у близини епицентра, достижући максимум три дана пред земљотрес. Истовремено, сателит је показао нагли раст инфрацрвене емисије – другим речима: атмосфера се загревала. У коментару уз овај чланак помиње се ЕИСЦАТ ХААРП постројење у Норвешкој (Тромсе) одакле је започет експеримент са загревањем јоносфере, неколико недеља пре земљотреса. На основу доступних података, јапански научници увелико раде на откривању начина на који је цунами изазван.

Због чега долази до тако драстичних пропуста?

Нуклеарни инжењер, „звиждач“ Јоики Кикучи ми је рекао да је ТЕПЦО знао за безбедносне пропусте, али није ништа предузео. Компаније се коцкају играјући опасну игру за увећавање профита и смањење простора за државну контролу, а чињеница да све нуклеарке старе представља додатни проблем. Кикучи је народни херој, али је остао без посла. Он каже да није питање да ли ће доћи до нуклеарне катастрофе – већ када. Корупција у енергетском сектору достиже планетарне размере, и чини их недодирљивим. У прикривању степена радијације учествују владе Јапана, САД и Канаде. Сем Фукушиме, тренутно највећи извор нуклеарног загађења на свету представља нуклеарка Селафилд у Великој Британији – ова земља избацује више радиоактивног материјала у море него било која нација. Шведска је такође контаминирана, као и Ирско море.

 

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *