Сарадња НИС-а и Руског дома

У Београду је свечано потписан Споразум о сарадњи између компаније НИС и Руског центра за науку и културу којим ће бити реализована размена знања и искустава у областима од заједничког интереса, а пре свега заједнички рад на популаризацији руског језика и културе у Србији.
Споразум су потписали заменик генералног директора НИС-а Андреј Шибанов и директорка Руског дома Надежда Кушенкова.
У оквиру програма „Енергија знања“, НИС између осталог подржава бројне пројекте усмерене управо на ширење руског језика у школама и на факултетима у Србији. Неки од тих пројеката су организација oлимпијадa из руског језика за ученике основних школа, гимназија и средњих стручних школа, у којима је учествовало више од 800 ученика из 158 школа у Србији. Поред тога, НИС је помогао отварање три билингвална руско-српска разреда у две школе у Србији.
НИС подржава све младе људе који се опредељују за учење руског језика. Тако је у Основној школи „Јован Поповић“ из Новог Сада у два руско-српска одељења уписано готово 40 ученика, a у Алексиначкој гимназији 28 ученика.
Андреј Шибанов је истакао да ће подршка коју ће НИС добити у новом партнеру значити много, а да ће НИС са своје стране дати све од себе да помогне рад и развој Руског дома.
Свечаности су присуствовали и Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним институцијама, представници амбасаде Руске Федерације, Руске православне цркве, Српско-руског хуманитарног центра из Ниша, Београдског универзитета и Славистичког друштва Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *