Саопштење Милорада Вучелића

Ноћас око 23.00 бачен је Молотовљев коктел на моју породичну кућу у Црвенки. Права је несрећа зе Србију да неко мисли да на овај јадни начин може нешто да постигне. Мој јавни живот траје заиста дуго, али никада никоме није пало на памет да баца Молотовљев коктел на моју кућу. То је испод сваког нивоа и Србија то не заслужује. Ми имамо озбиљну полицију и очекујем да зарад свих грађана одлучно и брзо разреши овај непријатан случај. Наравно, нећу одступити ни за један педаљ од своје друштвене улоге, и са своје стране радићу оно сто сматрам да је добро за моју земљу.

4 коментара

  1. Ovo je losa vest za Srbiju.
    Nekoliko godina ovde i na drugim mestima apelujemo,da se Srbija uredi kao normalna ,pravna i demokratska zemlja,GDE JE stampa slobodna,gde je TRGOVINA SLOBODNA,gde je narod i DRZAVA SLOBODNA.
    NE,NIJE TO TAKO TESKO…SAMO TREBA MINIMUM VOLJE,MORALA I ZNANJA.
    Ovaj napad na nekoga ko se bavi javnom delatnoscu,pokazuje da smo,na zalost,na nekom drugom putu.
    Niko nam nece pomoci,ako sami sebi ne pomognemo.
    Nezavisno od tog sogadjaja,ali i u vezi sa njime…molili smo sto puta,sve ove tri godine…pre svih Vucica,kao coveka koji je preuzeo najvise komandne palice u svoje ruke,da uredi zemlju,da napusti medjupartijske animozitete,da prestanu tretiranja Srbije kao plena od strane svake vlasti.
    Srbija ce biti ili uredjena zemlja,ili je biti nece.
    STA CE NAM NEUREDJENA ZEMLJA?
    Od ovakve Srbije,pobecice i sami Srbi…i pobegli su,milioni Srba su daleko,mozda zauvek.

    Koristim priliku za zavrsni komentar o padu helikoptera,jer sve to manifestuje danasnju Srbiju.
    POTPUNO JE NEBITNO STA CE KOMISIJA,SUD ILI POLITICARI RECI.
    Samo ce mo se iscrpljivati i sto izvestaji budu duzi,to ce slika o tom tragicnom dogadjaju biti zamagljenija.
    Svakim danom nakon nesrece,vidi se da ta tragedija pogadja sve vise samu Srbiju,ne samo familije poginulih.
    NATOVSKO poimanje Srbije,kao drzave u dekompoziciji…uvodjenje CIVILNE KONTROLE VOJSKE,na najvulgarniji nacin…uvodjenje “propisa” da ministar vojni angazuje Vojsku,koga sadasnji ministar koristi,ali napada Tadica,koji je potpisao upravo to Pravilo Sluzbe…da kada je bio ministar vojni,kako rece,NIJE ZNAO STA POTPISUJE…civilna komanda nad Vojskom,BEZ ZNANJA NACELNIKA GENERALSTABA,TIME I BEZ ZNANJA PREDSEDNIKA REPUBLIKE…navodi na sumoran zakljucak da je Vojska,ali Srbija,SADA,taoc ne samo tzv.CIVILNOG SEKTORA spolja,vec i unutar partijske i politicke borbe Vucica i Nikolica.
    Kako je Omeru Mehicu,pilotu,majoru da izvrsava zadatke civila?
    I on je to osetio…naredjuju mu neki civili,ministri,neke civilne kontrole leta…
    ZAR JE MOGUCE DA VMA NEMA OSTVETLJEN HELIODROM?
    ZAR JE TO MOGUCE???
    Od pocetne informacije,grupa ministara,Ljajic,Loncar i Gasic,odlucuju sta ce da rade i kako ce da koriste resurse Vojske,a da ih ne zanima to sto su NGS general Dikovic i predsednik Nikolic,”van situacije”?
    Ta nesretna CIVILNA KONTROLA VOJSKE,kao doktrina…zavrsila je tragicnim nesporazumom vojnog pilota i CIVILNE KONTROLE LETA?!
    Grupa ministara IMA LEDJA,misli da je Vucic iza njih,MOZE IM SE…
    To je krivica CIVILNOG SEKTORA i odgovornosr ‘REZIMA’,koju Vucic ne zeli da razume.
    Tri ministra su napravili stratesku i neoprostivu gresku.
    Pored svega,sta ce ministar Loncar na prihvatu bebe,cak i da kamera nije bilo…osim da se slika?
    Zar Srbija treba ovako da funkcionise?
    I NEMA KRAJA OVAKVOJ PREDSTAVI,OD SMETOVA,POPLAVA,DO OVOGA,ZAR OVAKO FUNKCIONISE DRZAVA,GDE MINISTRI USKACU U KADAR MEDIJA,KAO NEKI NAPASNI POSETIOCI???
    Naravno da sva tri ministra treba da podnesu ostavke,JER SU DIREKTNO ODGOVORNI…a time i da padne ova Vlada i da se raspisu VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI.
    To je minimum ,sto bi ova vlast trebala da uradi.
    JEL VAZNIJI GENERAL-STAB ILI “GASIC-STAB”?
    Naravno,da se promene propisi,i da se ovo vise nikada ne ponovi.
    Ovako,zivecemo u magli,na radost unistitelja Srbije,na radost zadimljene Minhenske pivnice i Zagrebackih bodega…
    Srbi treba da otvore oci,a ne da zatvaraju oci,jer ovakva UPOTREBA VOJSKE NE VALJA,ovakva UPOTREBA MEDIJA NE VALJA,ovakva UPOTREBA POLITIKE NE VALJA.
    Pad helikoptera,tamo gde je to nezamislivo,bacanje bombi na javne licnosti,kao gornji slucaj,i mnogi drugi negativni primeri,samo pokazuju da smo na dnu.
    NAMOJ SAMO DA SE NEKO KURCI,AKO SMO NA DNU!!!
    U zabokrecini postoje samo zabe.
    Podrska Vojsci i Pecatu!
    PODRSKA SRBIJI!!!

  2. Нико није страдао! Хвала Богу!
    Борба се наставља!

  3. Na jednoj strani je aktuelan rezim, njegovi sateliti,drzavni mediji,zatim b92,pink,kurur,nezaobilazni informer,emisije poput cirilice,teska rec,vladine i nevladine tj opet vladine organizacije.s druge strane su zaprepasceni iznevereni gradjani srbije,i pokoji medijski portsl tv il elektronski medju kojima je i nas Pecat. Mozda ce javnost opet i ovo da upotrebi kao ” napad na drzavu,institucije i Vucica” jer u svemu nadju sebe.Pregirace Srbija i ovaj javasluk

  4. “Štampa u Srbiji je Slobodna”,to je jedini član Zakona o štampi Kralja Petra I Karađorđevića !Tako treba da bude i danas:nema nezavisnog novinarstva(zavisno je od ISTINE),može biti smo -SLOBODNO !!Da nam nije “PEČATA” mi bi čitali neprijateljsku štampu,njihove laži,poluistine,obmane,lažne konstrukcije i spinovanje!!!Zato Vučeliću žalim dobro zdravlje i da hrabro i odlučno nastavi svoju društvenu funkciju-BORBU ZA ISTINU I PRAVDU,koja je danas najpotrebnija Srpskom narodu!!Napad na kuću su učinile kukavice koje se boje-ISTINE !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *