Олимпијада из руског језика

Олимпијада из руског језика, такмичење које се одржава уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, компаније НИС, Славистичког друштва Србије, Руског центра фонда „Руски свет“ при Гимназији „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада и Руског дома из Београда, биће организована следеће недеље.
Први, квалификациони круг одржаће се 27. 4. 2015. у матичним школама пријављених ученика, док ће други, финални круг бити одржан 30. маја у просторијама Руског дома у Београду.
Сви заинтересовани ученици седмих и осмих разреда основних школа и свих разреда средњих школа још један дан, односно до 25. априла могу да се пријаве за учешће.
Већ трећу годину заредом компанија НИС подржава Oлимпијаде знања из области физике, хемије, математике и руског језика. У сарадњи са Друштвом физичара Србије, Друштвом математичара Србије, Српским хемијским друштвом, као и Славистичким друштвом Србије, компанија учествује у организовању Олимпијада – такмичења, пре свега из области природних наука, али и руског језика, за чију је популаризацију заинтересована. Поред подршке националним такмичењима, НИС омогућава одласке наших екипа на међународна такмичења из поменутих области. У последње две године НИС је подржао 15 Олимпијада знања у области природних наука.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *