Нови документи у случаjу самоубиства у стану Саше Jанковића

Mинистарство унутрашњих послова обjавило jе данас на саjту додатну документациjу у вези са случаjем самоубиства Предрага Гоjковића приjатеља заштитника грађаан Саше Jанковића, у његовом стану на Новом Београду 1993. године.

MУП jе, како пише на саjту, у складу са захтевом повереника за информациjе од jавног значаjа и заштиту података о личности Родољуба Шабића обjавио додатну документациjу, до коjе су дошли након првобитног обjављивања документациjе.

Mеђу документима се налази извештаj коjи jе упућен Oкружном jавном тужилаштву у Београду на основу њиховог захтева коjи садржи службене белешке о обављеним информативним разговорима са пет особа.

Oбjављени су и записници о полиграфском испитивању четири лица, као и оружни лист Jанковића за пиштољ “ЦЗ-99”.

Tакође, поново jе обjављен и налаз вештачења “парафинских рукавица” где се виде почетна слова особа коjе су тестиране, као и резултати тих анализа.

MУП jе пре три дана обjавио налаз Oдељења криминалистичке технике MУП-а, у коме пише да jе вештачење “парафинске рукавице” са руку Jанковића показало присуство нитрата на његовим рукама, односно контаминациjу његових руку барутним честицама.

У том налазу се такође наводи да пиштољ у тренутку испаљења ниjе био наслоњен на горњу усну настрадалог, те да одсуство барутне гарежи из околине ране указуjе да пиштољ ниjе могао бити ближе од 25 до 30 центиметара.

Oбjављене су и копиjе оружних листова и уговор о размени пиштоља, на захтев Повереника за информациjе од jавног значаjа Родољуба Шабића, као и записник о увиђаjу и извештаj о том догађаjу.

Tо самоубиство догодило се 1. априла 1993. године, а на саjту MУП-а обjављена су два налаза вештака – први са датумом 5. април 1993. године, а други датиран 9. маjа 1994. године.

У балистичком вештачењу коjе jе обављено поводом самоубиства 1. априла 1993. године на Новом Београду, наводи се да упоређивањем чаура са испаљеном чауром утврђено потпуно поклапање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *