Николићевом авиону на путу за Ватикан отказао мотор; Пак: Падали смо као камен!

Државни авион Србије, којим је председник Томислав Николић кренуо у посету Ватикану, у току лета је због квара морао да се врати на београдски аеродром. У једном тренутку смо падали као камен, сведочи Станислава Пак

На авиону којим је државна делегација Србије, предвођена председником Томиславом Николићем, данас требало да отпутује у Ватикан, у току лета отказао је мотор, после чега се авион, следећи процедуру, вратио у Београд и безбедно слетео на аеродром Никола Тесла, потврђено је у Председништву Србије.

– Само захваљујући великом професионализму и изузетном умећу нашег пилота избегнута је трагедија. Верујте да смо у једном тренутку буквални падали као камен.

Овако за „Новости” драму у ваздуху препричава Станислава Пак, саветник председника Србије, која је била у Владином авиону, са шефом државе, који је принудно морао да се врати на београдски аеродром.

Она каже да је летелици отказао мотор над Јадранским морем и тада је почео да се одвија прави небески трилер.

– Верујте да сам још у шоку и, што се нас из Председништва тиче, ми више нећемо улазити у Владине авионе, користићемо редовне линије. Славићемо овај дан као други рођендан – каже Станислава Пак.

Осим шефа државе и Станиславе Пак, у „фалкону” су били и председникови саветници Иван Мркић, Оливер Антић и Јасмина Митровић Марић.

– Преживели смо праву драму у ваздуху и могу да кажем да су председник Николић и његови сарадници неповређени слетели у Београд само захваљујући невероватној присебности и вештини пилота и копилота – сведочи за “Новости” о једночасовној драми у ваздуху саветник српског председника Иван Мркић.

– Кренули смо из Београда око осам сати и изненада је један мотор, око девет сати отказао. Летелица је постала нестабилна, тресла се, ми смо буквално летели по авиону. Тврдим да смо остали живи само захваљујући пилоту!

Мркић напомиње да је авион којим су летели стар 34 године, и да је он лично, летећи њим, пет пута преживео разне инцидентне ситуације.

Због овог догађаја посета Ватикану је отказана. Николић је током једнодневне званичне посете Ватикану требало да разговара са папом Фрањом, државним секретаром Свете столице, Његовом еминенцијом кардиналом Пјетром Паролином, секретаром Свете столице за односе са државама, Његовом екселенцијом надбискупом Полом Галагером, и шефом Одсека за Западни Балкан, монсињором Хенриком Јакодзинскима.

Ово није први инцидент који су имали авиони које користе државни органи и функционери Србије.

6 коментара

 1. …зар треба очитији знак, да има ствари што режим ради, а да нису по вољи не само народу већ и Богу ?

 2. Можда је тоБожја опомена!

  Шалу на страну, падају нам хеликоптери, умало и авиони, шта се то дешава!?
  Па пропадамо, урушава се систем, слушају се странци, постајемо марионете, а на речима тобож јунаци!
  Ко је крив? крива је Држава и влада и председник Државе и Војни иПолицијски врх, ово је нечувено колико је неодговорности, дезорганизованости, јавашлука и тешке неодговорности!

  Само се лсушају странци, распродајемо се, запостављамо наше кључне интересе, влада безакоње и јавашлук?

  Шта рећи, погледајт црну хронику, како народ живи, а обећавају се куле и градови!?

  У се и у своје кљусе, бррре!

  • И још нешто!

   Србија има путничке авионе ; Фалкон, Лир џет, 2 комада ЈАК-40 ( један војни и један на аеродрому НТ)…

   Или да се сервисирају ти авиони, или у Музеј , не само музеј код аереодрома НТ већ и негде у другом граду у Србији!

   Постајемо неозбиљни, други нам се подсмевају!
   ——
   Имамо јака државна предузећа; СМАТСА, Телеком Србија, ЕПС…па нека и они заједно купе неки спасилачки хеликоптер и авион, што да не!

   СМАТСА има и Академију за летење, Србија је скоро 100% власник, а они праве пројекте и уажу у Тиватски аеродром???
   СМАТСА прави ОГРАМАН профит и треба наредити Управи ЈП СМАТСА да у наредном периоду помогну и купе за Држави спасилачке хеликоптере, авионе, да се не брукамо!!!
   тако да раде и помогну и друге јаке државне фирме и да се наплати порез од лопова!

   Уозбилјимо се, сматрају нас за неспособне, народ нам гине, емитује се несигурност, неорганизованост!

   Сад видимо погубне последице од пуча 2000, и ДОС-овског и Динкићевског зликовачког удруженог злочиначког подуухвата уништења Србске економије и Друштва!

   Пропали смо, под хитно да улажемо у своје знање, домаћа предузећа и Извоз!Ухапсите лопове и склоните јајаре, већ једном.

 3. OK SAMO KAZEM DA NIKOLICU NIJE SIGURO SEDATI U AVIJONE ON IDE NA PARADU U RUSIJU

 4. Parada u Moskvi je prilika da Nikolic zamoli Putina da mu barem pozajmi pouzdaniju letelicu za njegove potrebe. Ukoliko to ne ucini sada kada mu Vucic porucuje da se vozi “medjugradskim prevozom” i da mu ne pada na pamet da izdvaja novac za predsednicki avion, onda nek racuna na to da ce zavrsiti kao onomad makedonski i poljski predsednik. Ni piloti nisu uvek svemocni!

 5. Sa tim avionima nema samo Srbija probleme vec je taj avion veoma komplikovan za servisiranje a nemoze servis Neko da Radi ko nije upoznat sa tim tipom aviona. Iznajmljivanje takve letilica je mnogo jeftinije nego ga imati

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *