Земан: Да нема Москве сви би поздрављали са “Хајл Хитлер”

Да није било Црвене армије и Москве, данас бисмо говорили немачки и поздрављали са “Хајл Хитлер”, поручио је председник Чешке Милош Земан. Он најављује да иде у Москву на војну параду 9. маја, у част 70. годишњице краја Другог светског рата, да би одао пошту погинулим војницима и захвалио што Чеси не морају да буду “послушни колаборанти”.

Земан је у интервјуу за приватни радио “Фреквенце 1” напоменуо да без Совјетског Савеза не би било могуће победити Хитлерову Немачку.

– Двадесет милиона жртава је цена за ту победу, тако да ми неће сметати понеки тенк на Црвеном тргу – наводи чешки председник, алудирајући на колеге из Пољске и Словачке који су одбили позив председника Русије Владимира Путина. Они су то образложили ставом да “не могу у тренутку сукоба у Украјини да гледају дефиле руске војске”.

На критике да иде у Москву иако ће тамо бити и севернокорејски вођа Ким Џонг Ун, Земан је, шалећи се,  одговорио да ће “гледати да стане што даље од њега, како неком не би пошло за руком да их услика заједно”.

Истовремено, Земан је поновио да му не смета што кроз Чешку пролазе амерички војници у конвоју под заставом НАТО.

– Изненадиле су ме реакције. Разумем да су људи против таквог премештања, али то не оцењујем као америчку окупацију Чешке – закључује Земан.

2 коментара

  1. Bravo ,bravo još ima razumnih i normalnih ljudi,a neki jedva čekaju nemačku i američku okupaciju pa nek pozdravljaju hitlera, obamu i merkelovu a uz plan velike engleske imperije.

  2. Teska izjava ali verovatno tacna Englezi su Nemacku hteli totalno da uniste da nije bilo Rusa verujem da Nemacke danas Nebi ni Bilo .Prema tome Nemci Rusi su vas toga spasli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *