Венецуела је нада! – Солидарност са народом Венецуеле

Aмбaсaдa Бoливaрскe Рeпубликe Вeнeцуeлe у Бeoгрaду oбaвeштaвa грaђaнe Рeпубликe Србиje дa сoлидaрнoст сa Вeнeцуeлoм мoгу изрaзити пoтписивaњeм пoдршкe и зaхтeвa зa хитним укидaњeм дeкрeтa Бaрaкa Oбaмe кojим сe Вeнeцуeлa прoглaшaвa прeтњoм пo нaциoнaлну бeзбeднoст СAД-a.

 

Пoтписи ћe сe прикупљaти:

 

ДAНИ:          пoнeдeљaк-чeтвртaк 30.03-02.04.2015.
ВРEME:      10.00-16.00 чaсoвa
MEСTO:      Aмбaсaдa Бoливaрскe Рeпубликe Вeнeцуeлe
AДРEСA:    Симe Лукинa Лaзићa 10, Бeoгрaд (Сaвски вeнaц)
КOНTAКT:  011 266 8384

ВЕНЕЦУЕЛА
НИЈЕ ПРЕТЊА,
МИ СМО НАДА

Народе Венецуеле, братски народи света, Венецуела је неправедно нападнута. Дана 9. марта 2015. године, председник Сједињених Америчких Држава, Барак Обама, потписао је декрет којим је Боливарова домовина проглашена претњом по националну безбедност Сједињених Држава. Овакве изјаве, како је историја до сада показала, имале су ужасне последице на наш континент и на читав свет.

 

Пред овом новом агресијом, ми се уздамо у међународно право, правду и слогу наших народа. Венецуела зна да није сама. Већ 14. марта, Унија народа Јужне Америке (Унасур) издала је историјско саопштење које представља почетак праксе одбацивања једностране примене санкција или претњи коришћењем политичке, финансијске или војне силе.

 

У својству председника Боливарске Републике Венецуеле, упутио сам једно писмо народу Сједињених Америчких Држава и председнику Обами у којем, у име великог морала Боливаровог народа, захтевам да се укине председнички декрет којим се прети нашој отаџбини.

 

Срдачно позивам часне, напредне, суверене, родољубиве, човекољубиве, мушкарце и жене да нам се придруже у овој кампањи за одбрану суверенитета и да потпишу подршку саопштењу Унасура којим се одбацује декрет Барака Обаме и захтева се његово укидање.

 

Ми смо мирољубив народ

и истрајаћемо у одбрани мира,

достојанствено и правично.

Наша победа ће увек бити мир!

 Николас Мадуро Морос

                                                                                                                                        Председник Боливарске Републике Венецуеле

 

Саопштење Уније народа Јужне Америке о декрету Стејт департмента о Венецуели

 

 

Државе чланице Уније народа Јужне Америке (Унасур) одбацују декрет Стејт департмента Сједињених Америчких Држава, донет 9. марта 2015. године, будући да представља претњу по суверенитет и принцип немешања у унутрашња питања других земаља.

 

Државе чланице Унасура потврђују потпуну посвећеност међународном праву, мирном решавању конфликта и принципу немешања у туђа унутрашња питања, и позивају владе света да не примењују једностране репресивне мере које нису у складу са међународним правом.

 

Унасур позива Стејт департмент да размотри и ступи у дијалог са Владом Венецуеле у складу са принципима поштовања суверенитета и самоопредељења народа. Сходно томе, захтева укидање поменутог декрета.

 

Средина света, Кито

14. март 2015.

4 коментара

  1. Postovani prijatelji bratske Venecuele. Procitao sam apel Vase ambasade, u kome stoji da ste od SAD-a,dobili dekret, da ste Vi, sinovi i potomci hrabrog Simona Bolivara oznaceni kao pretnja po nacionalnu bezbednost SAD-a. Daleko od toga da je to tacno, ali nista novo.I ko Vam to kaze. Oni cija je istorija puna zlocina i istrebljenja svih koji su im se nasli na putu. Sta reci o onima koji su istrebili mnoga indijanska plemena, koji su do tada mirno ziveli na svojim vekovnim prostorima, sta da kazemo o onima koji su bacili atomsku bombu, zapravo dve i usmrtili nekoliko stotina ljudskih zivota a da ne govorimo oopasnosti koja je nastala od sirenja radijacije o kome ne verujem da iko ima tacne podatke. Ili da se vratimo u nesto blizu proslost. Sta su uradili pocetkom 90-tih godina kada su razbili tada SFRJ, podstakli krvavi rat izmedju naroda koji su ziveli na tim prostorima, a samo nepunu deceniju kasnije, tacnije 1999.god. zajedno sa jos osamnaest clanica NATO alijanse za nepuna tri meseca i bacajuci kasetne bombei osiromaseni uranijum, pored unistnja ljudskih zivota i celokupne infrastrukture UBILI i 79-ro DECE.Jesu li i ta mala i nevina stvorenja bili opsanost i pretnja SAD-ma. Kada ovo govorim mislim na zvanicnu politiku SAD-a, na Pentagon,na NATO, a ne na sva narod SAD-a. Nadam se i verujem da i kod njih ima casnih, postenih i hrabrih ljudi, a samo jedan od njih je Noam Comski, koji ce dici svoj glas i zajedno sa svim cestitim ljudima sveta zaustaviti nezajazljive apetite (belo)svetskih mocnika, koji mogu da izazovu Treci svetski rat. Kakve bi ne daj Boze bile posledice bolje i da ne govorimo.Jos jednom puna podrska potomcima Simona Bolivara,da otklone sve napasti kojima su izlozeni i da nastave da zive onako kako oni zele, kako su ziveli vekovima u skladu sa svojom tredicijom i opredeljenjem. Nadam se da ce vaskrsli Gospod omeksati srca nasim neprijateljima a nama dati snagu da izdrzimo sva iskusenja kojima smo izlozeni. ekajuci Vaskrs, taj praznik nad praznicima pozdravljm vas stanovnike Venecuele i citav svet sveradsnim pozdravom HRISTOS VASKRESE-VAITINU VASKRESE.

  2. To sto je uradio Barak Obama odnosno vasingtonska administracija, proglasila Venecuelu opasnom po bezbednost SAD tacno odgovara onome sto je Ducic rekao za Hrvate ………… I da ih nije nicega sramota,i kada bi znacenje zadnje reci znali oni iz Vasingtona, svet bi bio mnogo srecniji

  3. sta me ova akcija zatice u Kanadi odakle se nisam mogla prikljuciti ovoj akciji i iz srca podrzati veliki narod Bolivarske republike protiv zloinacke akcije americke administracije.Braco, nista novo , sve su to vec radili i sve to stalno rade.Srpski narod vas razume, oseca solidarnost sa vama, podrzava vas i brani jer na taj nacin bani i sebe.Sirimo front otpora nasilju i prevlasti sile nad pravom.Izdrzimo jer smo vec prolazil kroz slicna isksenja, pravda je na nasoj strani a svaka sila za vremena.Cast nam je sta ste nam prijaelji i braca.Klanjamo se vasoj herojskoj borbi protiv zla zvanog americka politika koje unistava sve cega se takne.Bratski pozdrav sestre Srpkinje iz Kanade!Istina je na vasoj strani!

  4. Nije lako, sa tiranima ali morate izdrzati, ostanite Bolivari pa po svaku cenu–to vam je sloboda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *