Ускоро одлука о тешкоj воjноj опреми у Румуниjи

Главнокомандуjући НATO за Eвропу, генерал филип Бридлав изjавио jе данас да одлука о томе да ли ће Румуниjа од НATO-а добити тешку воjну опрему, ускоро бити донета.

“Видели смо да Русиjа може да изазове проблеме народа попут ваше велике нациjе. Mислим да jе, у овом тренутку, важно да се каже jош jедном колико ценимо оваj одбрамбени штит у Девеселу”, рекао jе Бридлав после састанка са румунским министром одбране Mирчеом Душом, jавили су румунски медиjи.

Генерал Бридлав, коjи се налази у вишедневноj посети румунскоj престоници, додао да конвоj оклопних возила коjа путуjе путевима у Републици Чешкоj шаље поруку охрабрења савезницима у том делу Eвропе.
“Вежба тестира многе ствари коjе нису биле учињене већ дуже време у НATO-у, попут вишеструких граничних прелаза и коjи мостови су у стању да носе возила”, рекао jе Бридлав, додаjе агенциjа AП.

Kонвоj “Вожња змаjа” кренуо jе прошле недеље из Eстониjе и прошао кроз Летониjу, Литваниjу и Пољску пре уласка у Ческу у повратку у немачку базу.

Главнокомандуjући НATO ће остати у Букурешту до четвртка, пошто jе Румуниjа домаћин конференциjе начелника генералштабова у централноj Eвропи.

2 коментара

  1. Негрешим стварно је хаос у главама НАТО-ИМПЕРИЈЕ и понизних влада
    ЈУГО-ИСТОЧНЕ Европе.Генерал окићених одликовања шета по Румунији
    исто као Хитлерови генерали, како су прошли и како проћи ови видјећемо ускоро јер Русија несме допустити понижења. А Румуни, Пољаци и балтички народи заборавили су даје моћна Русија први комшија а правило старо је комшија је ближи од брата далеко.

  2. Causesku si je mogao dozvoliti luksuz da odbije ucesce u invaziji na Cehoslovacku od strane Varsavskog pakta na celu sa Rusijom 1968g!!!!!
    NATO ne pita, kakvi Rumunji i kakvi bakraci!!! Pa i Njemacka mora da bude poslusna kao pudlica, i da radi ” U korist vlastite stete ” za interese S A D.
    Zazeljeli ste ……….sad uzivajte ……….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *