Сахрањени мајор Мехић и капетан Ђукарић

Уз највише државне и војне почасти сахрањени су мајор Омер Мехић и капетан Милован Ђукарић, који су погинули приликом пада хеликоптера код Аеродорома “Никола Тесла” у акцији спасавања бебе.

Сахрани Мехића поред родбине, присуствовао је велики број пријатеља, као и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, командант 204. Ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић, изасланик председника Србије Милорад Симић, старешине и припадници новосадског гарнизона, као и чланови Градског већа Новог Сада и представници Скупштине града.

У име старешина и колега, од Мехића се опростио мајор 204. Ваздухопловне бригаде Славко Бајић. Сахрани су присуствовали и припадници јуниорске кадетске одбојкашке репрезентације Србије чији је члан старији син покојног пилота. Уз највише државне почасти у Мошорину је сахрањен пилот Милован Ђукарић. Из породичне куће пилота Милована Ђукарића испратили су породица, комшије, колеге и пријатељи, као и државни званичници. Сахрани је присуствовао и министар одбране Братислав Гашић. Остали су неутешни родитељи, брат са породицом, вереница, али и бројни мештани овог села. Милован Ђукарић имао је само тридесет и три године. Испратило га је више хиљада људи. У Новом Пазару јуче су сахрањени медицински радници Опште болнице Џевад Љајић и Мирослав Веселиновић и беба из породице Адемовић. Заставник Небојша Драјић и Иван Миладиновић биће сахрањени сутра у Јакљу код Бајине Баште и у Београду. Хеликоптер “ми-17”, са четири члана посаде и два здравствена радника, који је превозио бебу стару пет дана, пао је код Аеродрома “Никола Тесла” у петак увече.

Хеликоптер Војске Србије био је упућен у Рашку да би хитно превезао здравствено угрожену бебу, што због одрона није могло да буде обављено комбијем до Клиничког центра у Крагујевцу. За утврђивање узрока пада војног хеликоптера формиране су две комисије. Комисија за утврђивање одговорности извештај треба да поднесе до 18. марта, док је рок за извештај техничке комисије 30. март. Министар полиције очекује да ће за неколико дана бити познати сви детаљи у вези са трагедијом. Подсећа, међутим, да су за ту истрагу надлежни тужилаштво и војна полиција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *