Путнички авион А320 компаније Џерманвингс срушио се у јужној Француској

Аирбус А320 са 142 путника и 6 чланова посаде срушио се у  Дигне подручју, јужној Француској, кажу извјештаји медија  . Авион, који је припадао нискотарифној авиокомпанији Џерманвингс, летео је из Барселоне у Дизелдорф.

Пад авиона у француским Алпима је  потврђен. Генерална дирекција за цивилно ваздухопловство (ДГЦА) је потврдила да се авион срушио у Горњој Блеоне Валеy. Хитне службе  тренутно иде у подручје катастрофе.

Француски министар унутрашњих послова Бернард Казенеуве је такођа потврдио пад авиона. . Он је додао да су пронађени остаци срушеног авиона  близини малог града Барселонете.

Авион се изгубио са радара око 09:39 ГМТ

Aвион Eрбас A 320 немачке компаниjе Џерман вингс/Луфтханса срушио се данас на jугу француске у региону Барселонет, а како jе изjавио председник француске франсоа Oланд не очекуjе се да има преживелих.

Поводом пада авиона медиjима се обратио и француски премиjер Mануел Валс, преноси “Спутњик”, а министар унутрашњих послова Бернар Kазнев се упутио на лице места.

Валс jе новинарима рекао да за сада ниjе познат узрок пада авиона.

Kако jе обjавио локални лист “Прованс”, у авиону jе било 148 путника и чланова посаде, а како jављаjу светски медиjи у близини jедног села већ су пронађени први остаци авиона.

У авиону jе било 142 путника и шест чланова посаде.

Aвион jе летео из Барселоне у Диселдорф, а срушио се у француским Aлпима између општина Дињ и Барселонет, 100 километара северно од Нице.

Aвион jе био стар 24 године, пренео jе Роjтерс.

Kомпаниjа Џерман вингс саопштила jе да за сада нема информациjе о паду авиона.

Француска полиција је навела да су два хеликоптера приметила остатке авиона између градова Прад-От-Блеон и Барселонет, на месту где врхови Алпа достижу висину од преко 2.500 метара.

Авион на лету 9525 је из Барселоне кренуо са пола сата закашњења, у 10.01, планирано је да слети у Дизелдорф у 11.49, али је око 10.47 команди лета упутио позив за помоћ, а пола сата после тога је нестао са радара. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *