“Nekome zasmetao moj govor o NATO”

Govoreći o novoj odluci Haškog tribunala, premijer Aleksandar Vučić rekao je i da su nekome zasmetale njegove izjave o NATO bombardovanju SRJ 1999. godine.

Vučić je odluke o puštanju, a zatim i vraćanju Vojsilava Šešelja u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, nazvao nemoralnim i dodao da će se Vlada Srbije narednih dana izjasniti špovodom zahteva Žalbenog veća da se opozove odluka o puštanju lidera SRS na privremenu slobodu.

“Nisam u situaciji da sakrijem ljutnju na vest zbog nemoralne odluke koju su doneli. Narednih dana izjasnićemo se o tome”, kazao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Vučić je rekao da ne misli da je Šešelj tema u ovom slučaju.

“Kada bih sada izgovorio sve što osećam neko bi pomislio da nisam uspeo da suzdržim bes zbog nemoralnih odluka koje su neki doneli”, rekao je Vučić.

Premijer je primetio i da je očigledno da njegov govor povodom obeležavanja godišnjice bombardovanja 24. marta, ispred zgrade Generalštaba, nije naišao na opšte simpatije u svetu. 

“Ali ja ne želim da menjam ni svoje srce, ni svoj um ni svoj obraz. Te hoću da upozirim da moj ponos i moj moral kao i stabilnost Srbije nemaju cenu”.

Povodom Šešeljeve izjave da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, premijer je rekao da on ima pravo da “menja svoju politiku i svoje ponašanje i da se ponaša odgovorno ili neodgovorno”.

Podsetimo, Vučić je rekao na centralnoj državnoj ceremoniji povodom obeležavanja 16. godišnjice od početka NATO bombardovanja da od Srbije “niko ne može da traži da zaboravi”.

“Mi pamtimo, a svi ostali treba da zapamte – dugačko je naše srpsko pamćenje i nećemo nikada zaboraviti. Ni za jedan od tih 78 dana, ni za jednu žrtvu, ni za jednu tugu nema zaborava”, rekao je Vučić.

9 komentara

 1. Ostavljam ovaj naslov jer vidim daće biti aktuelan još više. Da Gos, Vučiću toj govor i bi potpisao iako sa mnogim tvojim stavovima se neslažem. Ovo je proba, test tvoga stava u odnosu na
  tvoga političkog oca. Toje i test koliko je ova vlada spremna da
  posluša sva naređenja NATO IMPERIJE jer ovo je predigra napada na
  Rusiju. Situacija srpskog naroda je ista kao 1914, 1941 i 1999 godine. Ovaj put odluka mora ići od interesa srpske nacije a ne od interesa Gos, Kirbija, Kamerona, Merkelove, Brisela i NATO-IMPERIJE. Ono štoje NATO-IMPERIJA odlučila ne ovisi od stava Srbije prema Šešelju, Možeš postati cenjen poštovan Srbin ili Izdajnik nije laka odluka RUSI I SRBI su meta Zapadne politike.

 2. Rusiji u susret, s Rusijom ruku pod puku, bratski i složno, stati licem naspram zla, jer druge nam nema, kako ćemo stati pred kneza Lazara, pred Miloša Obilića, pred Starog Jug Bogdana i njegovih
  devet Jugovića, pred Tanaska, hajduk Veljka, Karađorđa vožda našega,
  kako stati pred nebrojenim junacima koji pogiboše braneći čast i slobodu Srbinovu, a tek kako stati pred malu Milicu, ako svakoj
  svetskoj protuvi i silniku pognute glave ispunimo želje i naloge, kako, kako…..???—-milan

 3. Ako neko pusti snimke govora premijera i ministara videce da niko niti je trazio niti je dao bilo kakve garanciji niti je Seselj pristao da mi drzava daje garancije.Dakle izbacen je mimo zakona sa jasnim ciljem i sada mimo zakona ,opet sa jasnim ciljem pocinje lov na Seselja.Vlada nema nikakve obaveze prema Seselju i sve sto se govori spada u politicki marketing.Naravno Vlada ima problem,veliki problem,ali to nema veze sa Seseljem kako je i Vucic rekao.Nebranim ja Vladu ali mi je do Srbije itekako stalo.

 4. Dragi komentatori, sta mislite o ovoj izjavi:
  “Pokušate li da Srbiju, prvi put u njenoj istoriji, svrstate na stranu zločina, svaka politička reakcija protivnika tog poteza protiv Vas biće i legitimna i opravdana. To je tačka sa koje nema povratka.”
  (Otvoreno pismo Patriotskog bloka, dverisrpske.com)

 5. Neko rece da posalju Seselja u Rusiju na lecenje, to je odlicna ideja. Tamo nece moci niko da ga pipne.

 6. Ipak , sva ta priča o govoru pada u vodu kada sad vidimo da je Država Srbija ranije ugovorila sramnu parlamentarnu skupštinu NATO – agresora u Srbiji, citat:

  >>> Tema seminara je „Srbija, Zapadni Balkan i Evroatlantska zajednica”, a u uvodnom obraćanju prvog dana skupa, u utorak 31. marta govoriće predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, najavljeno je iz republičkog parlamenta.<<<

  Kada dodamo da SRbska Vojska ima na desetine zajedničkih vežbi sa NATO agresorima, da se podpisao dokument da NATO trenira u bazi JUG( i da nas posle blokiraju i otcepe Preševo, dovedu međunarodne snage) , a sa druge strane se NE-podpisuje dokument sa Rusijom za centar u Nišu?…..sve je jasno!

  Nemački ambasador onomad reče da je govor Vučića bio usmeren na unutrašnje medije, da jednom delu naroda kaže, ublaži boli odagresije….

  Opasne igre naših vlasti, na ivici…

 7. Od sada, za srpske rodoljube nema važnije teme od SPREČAVANJA IZDAJE SRPSKOG VOŽDA HAŠKIM DŽELATIMA. SVI ZA JEDNOGA, JEDAN ZA SVE! Vojislav Šešelj je dokazao da je najveći živi Srbin, koji je otadžbini, zemlji Srbiji, srpskom rodu, dakle svima nama (ne samo tekućem, već i svim prethodnim i budućim pokoljenjima) poklonio i žrtvovao ceo svoj život. Kucnuo je čas i nema bolje prilike ni povoda, da mu se časno odužimo, SVI KAO JEDAN I SVI ZA JEDNOGA, za onog koji otelovljuje ono najbolje u nama, zbog čega nam se ceo svet, kroz istoriju divio. Slava, slava Srbinu! Živeo neprikosnoveni lider srpskih patriota, srpski div – junak lavljeg srca, koji nikada i ni pred kim nije ustuknuo! Živela Večna Srbija, ona koja nas iz budućnosti gleda očima hiljada novih i još nerođenih Obilića, koji upijaju svaki naš gest i koji će znati da slave svaki naš herojski čin u danima koji predstoje, u kojima će se pokazati ko je vera a ko nevera, jer na muci se poznaju junaci i rađaju besmrtnici!

 8. Gos, Vučiću objavi toga nekog da znamo koje ovako prebiramo po kafićima i gledamo u šolju danam pokaže tog nekog. Baba Vanka kaže
  daje daleko preko sedam mora u nedođiji.

 9. Ako je nekome nestala energija, neka pogleda ovo (od 08:00):
  https://m.youtube.com/watch?v=FjPzZ8rFfBM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *