“Некоме засметао мој говор о НАТО”

Говорећи о новој одлуци Хашког трибунала, премијер Александар Вучић рекао је и да су некоме засметале његове изјаве о НАТО бомбардовању СРЈ 1999. године.

Вучић је одлуке о пуштању, а затим и враћању Војсилава Шешеља у притворску јединицу у Схевенингену, назвао неморалним и додао да ће се Влада Србије наредних дана изјаснити шповодом захтева Жалбеног већа да се опозове одлука о пуштању лидера СРС на привремену слободу.

“Нисам у ситуацији да сакријем љутњу на вест због неморалне одлуке коју су донели. Наредних дана изјаснићемо се о томе”, казао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Вучић је рекао да не мисли да је Шешељ тема у овом случају.

“Када бих сада изговорио све што осећам неко би помислио да нисам успео да суздржим бес због неморалних одлука које су неки донели”, рекао је Вучић.

Премијер је приметио и да је очигледно да његов говор поводом обележавања годишњице бомбардовања 24. марта, испред зграде Генералштаба, није наишао на опште симпатије у свету. 

“Али ја не желим да мењам ни своје срце, ни свој ум ни свој образ. Те хоћу да упозирим да мој понос и мој морал као и стабилност Србије немају цену”.

Поводом Шешељеве изјаве да се неће добровољно вратити у Хаг, премијер је рекао да он има право да “мења своју политику и своје понашање и да се понаша одговорно или неодговорно”.

Подсетимо, Вучић је рекао на централној државној церемонији поводом обележавања 16. годишњице од почетка НАТО бомбардовања да од Србије “нико не може да тражи да заборави”.

“Ми памтимо, а сви остали треба да запамте – дугачко је наше српско памћење и нећемо никада заборавити. Ни за један од тих 78 дана, ни за једну жртву, ни за једну тугу нема заборава”, рекао је Вучић.

9 коментара

 1. Остављам овај наслов јер видим даће бити актуелан још више. Да Гос, Вучићу тој говор и би потписао иако са многим твојим ставовима се неслажем. Ово је проба, тест твога става у односу на
  твога политичког оца. Тоје и тест колико је ова влада спремна да
  послуша сва наређења НАТО ИМПЕРИЈЕ јер ово је предигра напада на
  Русију. Ситуација српског народа је иста као 1914, 1941 и 1999 године. Овај пут одлука мора ићи од интереса српске нације а не од интереса Гос, Кирбија, Камерона, Меркелове, Брисела и НАТО-ИМПЕРИЈЕ. Оно штоје НАТО-ИМПЕРИЈА одлучила не овиси од става Србије према Шешељу, Можеш постати цењен поштован Србин или Издајник није лака одлука РУСИ И СРБИ су мета Западне политике.

 2. Русији у сусрет, с Русијом руку под пуку, братски и сложно, стати лицем наспрам зла, јер друге нам нема, како ћемо стати пред кнеза Лазара, пред Милоша Обилића, пред Старог Југ Богдана и његових
  девет Југовића, пред Танаска, хајдук Велјка, Карађорђа вожда нашега,
  како стати пред небројеним јунацима који погибоше бранећи част и слободу Србинову, а тек како стати пред малу Милицу, ако свакој
  светској протуви и силнику погнуте главе испунимо жеље и налоге, како, како…..???—-милан

 3. Ako neko pusti snimke govora premijera i ministara videce da niko niti je trazio niti je dao bilo kakve garanciji niti je Seselj pristao da mi drzava daje garancije.Dakle izbacen je mimo zakona sa jasnim ciljem i sada mimo zakona ,opet sa jasnim ciljem pocinje lov na Seselja.Vlada nema nikakve obaveze prema Seselju i sve sto se govori spada u politicki marketing.Naravno Vlada ima problem,veliki problem,ali to nema veze sa Seseljem kako je i Vucic rekao.Nebranim ja Vladu ali mi je do Srbije itekako stalo.

 4. Dragi komentatori, sta mislite o ovoj izjavi:
  “Покушате ли да Србију, први пут у њеној историји, сврстате на страну злочина, свака политичка реакција противника тог потеза против Вас биће и легитимна и оправдана. То је тачка са које нема повратка.”
  (Отворено писмо Патриотског блока, dverisrpske.com)

 5. Neko rece da posalju Seselja u Rusiju na lecenje, to je odlicna ideja. Tamo nece moci niko da ga pipne.

 6. Ипак , сва та прича о говору пада у воду када сад видимо да је Држава Србија раније уговорила срамну парламентарну скупштину НАТО – агресора у Србији, цитат:

  >>> Тема семинара је „Србија, Западни Балкан и Евроатлантска заједница”, а у уводном обраћању првог дана скупа, у уторак 31. марта говориће председник Владе Србије Александар Вучић, најављено је из републичког парламента.<<<

  Када додамо да СРбска Војска има на десетине заједничких вежби са НАТО агресорима, да се подписао документ да НАТО тренира у бази ЈУГ( и да нас после блокирају и отцепе Прешево, доведу међународне снаге) , а са друге стране се НЕ-подписује документ са Русијом за центар у Нишу?…..све је јасно!

  Немачки амбасадор ономад рече да је говор Вучића био усмерен на унутрашње медије, да једном делу народа каже, ублажи боли одагресије….

  Опасне игре наших власти, на ивици…

 7. Од сада, за српске родољубе нема важније теме од СПРЕЧАВАЊА ИЗДАЈЕ СРПСКОГ ВОЖДА ХАШКИМ ЏЕЛАТИМА. СВИ ЗА ЈЕДНОГА, ЈЕДАН ЗА СВЕ! Војислав Шешељ је доказао да је највећи живи Србин, који је отаџбини, земљи Србији, српском роду, дакле свима нама (не само текућем, већ и свим претходним и будућим покољењима) поклонио и жртвовао цео свој живот. Куцнуо је час и нема боље прилике ни повода, да му се часно одужимо, СВИ КАО ЈЕДАН И СВИ ЗА ЈЕДНОГА, за оног који отеловљује оно најбоље у нама, због чега нам се цео свет, кроз историју дивио. Слава, слава Србину! Живео неприкосновени лидер српских патриота, српски див – јунак лављег срца, који никада и ни пред ким није устукнуо! Живела Вечна Србија, она која нас из будућности гледа очима хиљада нових и још нерођених Обилића, који упијају сваки наш гест и који ће знати да славе сваки наш херојски чин у данима који предстоје, у којима ће се показати ко је вера а ко невера, јер на муци се познају јунаци и рађају бесмртници!

 8. Гос, Вучићу објави тога неког да знамо које овако пребирамо по кафићима и гледамо у шољу данам покаже тог неког. Баба Ванка каже
  даје далеко преко седам мора у недођији.

 9. Ako je nekome nestala energija, neka pogleda ovo (od 08:00):
  https://m.youtube.com/watch?v=FjPzZ8rFfBM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *