Министра Срђана Вербића штрајкачи полили водом

Вербић дошао до бине постављене у парку Мањеж у намери да их позове на разговор, али је поливен водом по лицу. Учесницима у штрајку неће бити исплаћена новчана надокнада

Просветни радници, чланови два синдиката образовања су у протестној шетњи данас су око 13 сати дошли до Министарства просвете, незадовољни материјалним положајем и стањем у образовању. Протест је кренуо испред републичког парламента, а просветни радници су се на путу до Министарства, кратко задржали и испред зграде владе.

Немањина улица, где је седиште Министарства просвете, затворена је за саобраћај у оба смера а штрајкачи очекују да их прими министар просвете Срђан Вербић. Улица кнеза Милоша такође је и даље затворена.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић изјавио је раније данас данас да учесницима у штрајку неће бити исплаћена новчана надокнада.

“Ако директори школе утврде да план није испуњен, да тада нису радили наставници, они по закону немају право на новчану надокнаду”, рекао је Вербић, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Министар просвете, науке и технолошког развоја је истакао да “било ко од нас, ако не ради, не може имати новчану надокнаду за тај део рада”. Вербић је прецизирао да су у штрајку јуче биле 504 школе, што је приближно 27 процената укупног броја школа и да велика већина наставника у овом тренутку раде нормално, иако су, такође, оправдано незадовољни платама.

Министар је истакао да су плате просветних радника непристојно мале, али да се не могу променити на други начин, него системски, тако што ће бити уведене платне групе и да решење мора да буде у складу са законом.

“Ми ово морамо да решавамо тако што седнемо за сто и решавамо сваки конкретан проблем један по један, али не уценама, што претимо да неће бити завршена школска година”, додао је Вербић.

МИНИСТРА ПОЛИЛИ ВОДОМ

ТОКОМ данашњег протеста чланова два синдиката испред Министарства просвете, министра Срђана Вербића за сада непознати штрајкачи полили су водом. Вербић је дошао до бине постављене у парку Мањеж, одакле се обраћају челници два синдиката који организују протест, у намери да их позове на разговор, али је поливен водом по лицу, јавио је репортер Тањуга са лица места. Министар се потом вратио у зграду где треба да почну разговори са председником Уније синдиката просветних радника Драганом Матијевићем и потпредседником Синдита радника у просвети Србије Милорадом Антићем.

Матијевић је пре одласка на разговор са министром учеснике протеста позвао на достојанство.

Један коментар

  1. Srpski ministri vole da su “na licu mesta”…
    Moja bliska rodjaka je razredni staresina u jednoj osnovnoj skoli u Beogradu,kaze da IMAJU PAKAO VEC POLA GODINE,sto zbog smanjenja plata,a pre svega,zbog namere “odozgo”,da se montira neki novi direktor,koji je… “KADAR SNS-A”?!
    Pa zasto “kadar SNS-a”?
    Da li je to normalno sta se radi?
    SNS gleda Srbiju kao plen?
    NIKADA BOLJE RECENO!
    Briselski sporazum i smanjenje penzija su dve strateske greske,ove vlasti od 2012.g.,sledeca greska je privatizacija onoga sto valja u Srbiji…
    PA GOSPODO,AKO HOCETE DA VIDITE KOLIKO SRBIJA MOZE JOS DA IZDRZI,MATERIJALNO I MORALNO,NA VASU ZALOST…JOS VRLO MALO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *