Jедан од оптужених за убиство Њемцова се изjаснио кривим

 Jедан од двоjице званично оптужених за убиство руског опозиционара Бориса Њемцова Заур Дадаjев признао jе истражитељима умешаност у то убиство и на данашњем саслушању у суду у Mоскви изjаснио се кривим.

Судиjа Наталиjа Mушникова jе саопштила да jе “Дадаjева умешаност потврђена његовим признањем”, пренела jе агенциjа Tас с. Дадаjеву jе одређен притвор до 28. априла, а он у судници ниjе одговорио на питање о његовоj умешаности, већ jе само тражио фер суђење. Нешто раниjе, Дадаjев и Aнзор Губашев су званично оптужени за умешаност у убиство руског опозиционара.

Oни су се поjавили пред судом на прелиминарном саслушању заjедно са jош три осумњичене особе коjе су, како jе саопштено, ухапшене у последњих 48 сати у Ингушетиjи. Истражитељ jе током саслушања рекао да jе умешаност нових осумњичених у убиство Њемцова доказана. “Oсумњичени демантуjу умешаност, али постоjе докази коjи тврде супротно. Њихову умешаност потврђуjу многи фактори и докази”, казао jе истражитељ, пренела jе агенциjа Tас с. Дадаjев jе провео 10 година као припадник батаљона чеченског Mинистарства унутрашњих послова “Север”, изjавио jе секретар ингушетиjског Савета за безбедност Aлберт Барахаjев.
Власти Чечениjе, већином муслиманске републике на jужноj граници Русиjе, нису засад потврдиле ту информациjу.

Прво су приведени Губашев и Дадаjев, а нешто касниjе и jош двоjица људи, млађи брат Губашева и мушкарац коjи jе био у истом возилу са Дадаjевим у тренутку хапшења, рекао jе Барахаjев. Шеф фСБ Aлександар Бортњиков jе изjавио да се у истрази разматра неколико верзиjа убиства, укључуjући и наручено.

И док се политички мотиви атентата у јавности разматрају као највероватнији, истражитељи разматрају и друге сценарије, укључујући пословне или личне несугласице. Према истражним органима, уколико је убиство политички мотивисано, сенка сумње пада на украјинске радикале који су овим чином желели да дестабилизују политичку ситуацију у Русији или на исламске екстремисте због Немцовљеве подршке француском магазину „Шарли ебдо“.

3 коментара

 1. Propast DOMINO EFEKTA za Rusiju je izazvao histeriju tvoraca i nesuđenih uživalaca neostvarenog prizora.
  LAKI je bio NERVOZAN … i prebrz na OBARAČU revolvera !
  Pored sve gebelso-nacističke propagande, DEMON-KRATE su morale da vide da je vođa istražnog tima jako opasan i ozbiljan igrač. Kraj istrage ili POČETAK KRAJA MANIPULACIJAMA je bio izvestan, ali za tako nešto NIKO od manipulatora nije nije bio spreman, ni u snu !?!
  Ovakvom krahu nije pomogla ni tragi-komično “pame za plakanje” ćerke počivšega u epizodi DOMINO EFEKTA za Rusiju…
  ITINA ne sme da trpi, jako je LEKOVITA !

 2. Izvinjenje ISTINI …
  ISTINA ne sme da trpi, jako je LEKOVITA …

 3. Propast DOMINO EFEKTA za Rusiju je izazvao histeriju tvoraca i nesuđenih uživalaca neostvarenog prizora.
  LAKI je bio NERVOZAN … i prebrz na OBARAČU revolvera !
  Pored sve gebelso-nacističke propagande, DEMON-KRATE su morale da vide da je vođa istražnog tima jako opasan i ozbiljan igrač. Kraj istrage ili POČETAK KRAJA MANIPULACIJAMA je bio izvestan, ali za tako nešto NIKO od manipulatora nije nije bio spreman, ni u snu !?!
  Ovakvom krahu nije pomogla ni tragi-komično “rame za plakanje” ćerke počivšega u epizodi DOMINO EFEKTA za Rusiju…
  ISTINA ne sme da trpi, jako je LEKOVITA !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *