Деливери јунит – да или не?

Милорад Вучелић / главни уредник

У датим околностима под кровом Народне библиотеке Србије, о њеној годишњици учињен је велики уступак Србима. Слушало се оркестарско извођење музике Антонија Вивалдија, а моглo се лако десити да том приликом, и у датим условима, слушамо композиције Ива Јосиповића или Ватрослава Лисинског. У обзир ионако нису могли уопште да дођу Василије Мокрањац или Светислав Божић.

Тај уступак прошао је потпуно незапажено па су се сви острвили на председника Србије Томислава Николића због његове досетке да се, без обзира на истоветност скраћеница у називу две куће (НБС) у Народној банци Србије новац може девалвирати, док у Народној библиотеци све, а пре свега књиге, временом добија на вредности. Николић и заслужује критику, али не због ових речи већ зато што је превидео, или због пригодне учтивости заборавио, да су исти ови библиотекари под вођством директора те државне институције Сретена Угричића показали да се вредне књиге могу избацити на ђубриште и у контејнере, као што је урађено са завештаном краљевском библиотеком. На том послу нису радили и у тој бици нису учествовали само библиотекари него и регрути, додуше на цивилном служењу војног рока. Дакле нема, у праву је Николић, девалвације, али зато има уништавања књига. Занимљиво је што то готово никоме онда није сметало а поготово не актуелним председниковим критичарима и љубитељима Вивалдијеве музике. Напротив.

[restrictedarea]

У Београду се полако стишава помама за „Сиризом“ и недостојним својатањем њених идеја и циљева. Али, у ову беспризорну утакмицу сада се укључује нама узорити „бели Загреб град“. Тамо су, судећи по чланку у недељнику „Глобус“, данашње сиризовце препознали у усташама! Јер, „за разлику од данашњих ‚љевичара‘… усташе су имале какву-такву критичку анализу друштвених и политичких феномена против којих се устају и боре“. Наведене речи се налазе у тексту који носи карактеристичан наслов: „Павелићева Сириза“! Остаје, наравно, недоречено да ли и српско питање спада у ред друштвених и политичких феномена који су подвргнути „критичкој анализи“. Али окренимо се добросуседским односима и будућности која је већ почела. Будућност се мора препознати у актуелним догађајима. Када већ говоримо о аналогијама са Грчком, лако би се у присуствовању Бранимира Главаша, Томислава Мерчепа и Марка Перковића Томпсона, у улози угледних гостију, на свечаној инаугурацији нове хрватске председнице могло препознати светлуцање десно-нацистичке „Златне зоре“ чији утицај расте у домовини демократије. Али таква моћ препознавања по правилу увек изостаје.

Зато не изостају друга тобожња левичарска распознавања. Недавно је помодни и ин „ватрени љевичар“, хрватски филозоф Срећко Хорват у свом интервјуу најстаријем српском дневном листу устврдио следеће:

„Ако ХДЗ заиста дође на власт, мислим да ће се Хрватска претворити у неку врсту Србије. Када то кажем, мислим и на трећи елемент који ту недостаје, а то је Орбан. То је заправо нека врста режима који гаји дубококонзервативне вредности, бори се против свих врста мањина и све се више укида демократија …“

Србија се, судећи према овим речима, већ бори против свих мањина, па тако и мађарске националне мањине, и то по узору на свог савезника у тлачењу оних Мађара који живе на територији Србије, а које оличава председник Мађарске Виктор Орбан! Збогом памети и логико! Хрватска која до сада ништа није чинила против мањина а посебно Срба, то ће тек чинити када на њено чело дође ХДЗ. Наравно, ако те мањине уопште буде. Или ће она, та српска мањина, потпуно нестати и претворити се у неко лажно левичарско социјално-економско питање. Уосталом, по програмским речима нове хрватске председнице, у Хрватској и не живи нико други до Хрвати па тако Срби могу рачунати на неку мањинску заштиту само ако се декларишу као рецимо хомосексуалци или транссексуалци. Онда ће проблем њихове угрожености уочити и овај помодни наводни левичар. О свему томе ускоро ћемо писати опширније.

У Београду се одвија велика и мучна активност у именовању жуте владе у сенци. Остаци жутог картела се припремају да своје велико богатство кадрова који су готово уништили Србију сажму и концентришу у једну ефикасну групацију која ће понудити спас Србији.

Овај дуготрајни процес се одвија (опет) у сенци великог потреса и жестоке битке између бившег премијера Британије Тонија Блера и актуелне српске премијерке у сенци Зоране Михајловић. Спор је жесток а тема је од суштинског значаја за судбину Србије, њено такорећи бити ил‘ не бити! „Деливери јунит“ – да или не! Блер је, упућени кажу, за „деливери јунит“, а и сам Александар Вучић је тој идеји склон, али је наша министарка и премијерка у сенци, а по свом саморазумевању фатална, Зорана Михајловић против. Немамо разлога да сумњамо у поменуте информације зато што долазе из министарки доказано склоног таблоида. Тај туђински таблоид који излази у Србији зове се „Блиц“ и он није ништа друго до перфидни службени гласник евроатлантске воље, фабрика производње и умножавања пропагандних антисрпских стереотипа. Нема тога за чим они у испуњавању својих задатака неће посегнути и чему неће прибећи. А све синхронизовано радећи са Б 92 који до отужности лажно проглашава наш лист „таблоидним недељником“.

Наша будућност постаје све неизвеснија, и сва горућа питања нашег опстанка, од приступања НАТО-у преко енергетске безбедности и изградње инфраструктурних објеката до увођења санкција Русији и председавања ОЕБС-ом, бачена су у други или трећи план. Пред нама је питање свих питања – „деливери јунит“ Да или Не?

Наравно, истовремено, ради избегавања да останемо на Керијевој линији ватре, неопходно је Путину и Русији сулудо рећи „њет“ и ван сваке памети лажно га и гнусно оптужити да нам организује већ познати украјински сценарио који је Запад ефикасно применио у Украјини и који сада покушава да намести и самој Русији. Свега тога се можемо спасти само ако наставимо са прикривеним и нечујним придруживањем НАТО-у, о чијој паклености убедљиво и разложно пише Никола Врзић у тексту „Између два гаса“ у овом броју „Печата“.

[/restrictedarea]

12 коментара

 1. Читам да је Нато наредио уклањање споменика Милици Ракић!? Да ли је то тачно, београђани?!

 2. Ma kakav,bre, prevazidjeni Bler i “deliveri junit”, kakvi bakraci ! Da su nam istinski
  prijatelji i seik Muhamed i Scip Osmani odavno bi doveli Dejvida Koperfilda.
  Iskusnog i priznatog iluzionistu ,sposobnog da Vladu poduci narativnim elementima,
  trikovima i scenskom nastupu u tri tacke koje su vitalne za njen dalji opstanak :
  – “Nestanak Kosova”
  – “Levitiranje iznad NATO ”
  – “Prolazak kroz briselski zid ”
  “Dualno obrazovanje” primenjeno odmah i na licu mesta ! Malo li je ?

 3. a gde je ugričić, sada, ambasador?

 4. >>> Деливери јунит – да или не?

  Ово што се дешава у последње време ни највећи душмани нам неби приредили!

  Злочинци се враћају на место злочина и НАТО злочинци и економски злочинци….ми смо у расулу, погибељно срљамо.Кадрирање је често сумануто и лоше.

  Читате ли дневне новине, суманути наслови, суманути догађаји, убиства, самоубиства, изумирање, тешки неморал и лоповлуци, преваранти владају нашим животима, …… доживљавамо највећи крвнички удар специјалних страних психолошких ратних операција(спољних фактора) у садејству са домаћим плаћеницима и уцењеном надри-елитом и надри-политичарима, егоманијацима.

  Диливери јунит > у сред Владе Србије да би прикупљали најосетљивије информације и да би нам командовали државом и јавним мњењем, до коначне пропасти.

  • Potpuno si u pravu, što dokazuje sledeći citat:

   „Rat će se završiti i sve će se nekako srediti. Sve što imamo, svo zlato, svu materijalnu moć uložićemo za otupljivanje i zaglup-ljivanje ljudi… Ljudski mozak i svest mogu se izmeniti. Posejaćemo haos, neprimetno ćemo ih uputiti da veruju u pogrešne stvari. Nate-raćemo ih da se priklone lažnim vrednostima. Naći ćemo svoje saveznike i istomišljenike u samoj Rusiji. Rezultat će biti grandiozna tragedija nepokornog naroda, koja će se na kraju pretvoriti u konačno gubljenje samosvesti. Literatura, pozorište, bioskopi – sve će to prikazivati i veličati najniža ljudska osećanja… Na sve načine ćemo podržavati i uzdizati takozvane umetnike, koji će se nametati i pro-dubljivati u ljudskoj svesti kult seksa, nasilja, sadizma i izdajstva – jednom rečju, svaku neprirodnost.
   U rukovođenju državom stvorićemo nesnalaženje i haos. Neprimetno, ali aktivno i stalno, doprinosićemo zaglupljivanju činovnika i stvaranju neprincipijelnosti. Čast i državni poredak predstavljaće nešto prošlo i nepotrebno, što će se ismejavati. Vešto i neprimetno, kao vrednosti nametaćemo ljudske poroke: laž, prevaru, pijanstvo i narkomaniju, nepoverenje među ljudima, izdajstvo i nacionalizam.
   Biće pojedinaca koji će uvideti šta se događa. Njih ćemo učiniti bespomoćnim, izložićemo ih podsmehu. Tako ćemo stvarati pokoljenja, jedno za drugim. Ljude ćemo pridobijati još od detinjstva i mladosti. Glavnu pažnju usmerićemo na omladinu koju ćemo izopačavati, kvariti i učiti je razvratu. Od njih ćemo praviti cinike, prostake, kosmopolite…“
   (citat je preuzet odavde http://elmundosefarad.wikidot.com/ko-je-platio-gajdasa)

 5. Umjesto svega što nam uzeše, srušiše, pobiše, otrovaše, dobili smo kao “naknadu” da nam najmanje pismen među pismnim postade,
  zapamtite PROTEKTOR !
  To je valjan razlog da pnovno glasate za Vučića i Nikolića
  / neću spominjati trilateralku, buduću presjednicu i druge / ?

 6. Једна епа вест, као гром из ведра неба!

  Ивана Шпановић наша земљакиња је освојила златну медаљу у Прагу!
  Емотивно је певала нашу химну “Боже правде”!
  И послала је поруку преко друштвених мрежа:

  – Иванa Шпановић:

  >>> “Ја не одлучујем да ли ћу ићи у битку по томе која је сила која ми прети, него по томе колику светињу браним” <<<

  = Порука за све нас,браво Ивана!!!!!!!

  (Нажалост многи медији су ову вест/поруку одмах скрајнули!?)

 7. Zorane,
  to je tačno, isto javlja gospodin Berić iz Donjecka !
  Ugošćavanje Blera,uklanjanje spomenika, što je sljedeće što nam gospodin Vučić sprema !?
  Beograd na vodi, Prokop / baš na sv. Savu ? kakvo ruganje narodu /, Željezara za sedam dana ?
  U međuvreneu dok se narod raduje “novim lijepim vijestima” on će da preda Telekom, EPS, poljoprivredno zemljište, i uvede narod i državu u vječno dužničko ropstvo itd.itd.

 8. Значи, сада нам је потребан један вееелики принцип- звани Гаврило !!!

 9. “Диливери јунит” и Блер зликовац , резолутно НЕ и тачка.


  Што се тиче привреде и Развоја, Телеком и ЕПС не треба никако продавати већ увести професионалну управуу ЈП и Установе, мерити резултате, смењивати неспособне.


  Раније се код Слобе звао “Европолис” данас “Београд на води”, то је потенцијално одличан пројекат( ако нема закулисне радње)

  “Европолис”(обе обале)-“Београд на води”( десна обала) може да буде ЈАК РАЗВОЈНИ пројекат не само за Београд, већ и за целу Србију!
  Ако се поведе рачуна о архитектонском стилу, да Београд остане са душом, ако буду радили и наши пројектанти, фирме, радници…биће ОК.

  Морамо да се Развијамо, али морамо(Држава) да ОДЛУЧНО развијамо и Суботицу, С.Митровицу, Ваљево,Чачак, Крушевац, Краљево,Алексинац,Неготин, Ниш, Косовску Митровицу, Врање,Прибој,Пријепоље, …

 10. Ма нека се врати и Богољуб Карић и нека ради и Мишковић и сваки Србин!

  Сада у Србији царују надри-бизнисмени из отцепљених репблика СФРЈ, лјајаре и џукци-лопови.

  Нека крене онда “Европолис” сада “Беоаград на води” да намкрене, коначно, Београд је престоница Србадије, метропола.

  Овако стање јада и чемера одговара само нашим душманима који се наслађују …

  Досадих овога пута, изви’нте !

 11. … тај Блер, јел`те, дође као – “левичар” ?
  Господине Вучелићу, хоће ли се “Печат” мало позабавити тзв. Пакстоновим `степенима` (Robert Owen Paxton ; ” The five stages of fascism “)? Т.ј. како САД са својим `либерализмом` (хомосексуалци, “људска права” итд) – `надомешћују` – левицу, које немају ? И тиме да `изврдају` утврђење, да код њих постоји и 3. `стадијум` – фашизма ? ( контрола нарастајуће ЛЕВЕ опозиције) ? И, отуда намећу једну лукаву бешчасну `франшизу` – целом свету, на `глобалу` ? Да заварају сопствени, – глобални фашизам ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *