Zlo zavlada celom Vaseljenom

Dragomir Antonić 

Pregovori oko Ukrajine održavaju se u Minsku – kako  se desilo da u Belorusiju idu i razgovaraju sa predsednikom oni koji su ga do pre godinu dana nazivali tiraninom i diktatorom

Na sve strane ale arlauču. Zlo spremaju. Iz sveg glasa nariču da Srbima i Srbiji spasa nema ako se sa NATO zlikovcima, ubicama srpske dece i žena ne udruže, odnosno, kako oni vole da kažu – pridruže. Savetovanja usred Beograda organizuju.

NIT JE ŠALA NIT JE MALO PARA Vlast posle Drugog svetskog rata kačila je zvučnike po banderama u gradovima Srbije da bi narod čuo njen glas, koji je poručivao da sa njenog puta nema skretanja. Naslednici neosuđenog ratnog zločinca Broza poručuju sa ogromnih svetlećih panoa da nikad – sem ako neko ponudi više – neće sa evrounijatskog i NATO puta  skrenuti. Gomile para koje su dobili moraju da potroše, nešto i za sebe da zarade. Nije šala nit su novci mali. Fondacija braće Rokfeler savetovanja finansira. Konačno je i neka investicija stigla u Srbiju. Danas će se lepo društvo u Beogradu okupiti. U martu takođe. Zatim se svi, a i mnogi drugi, sele u Zagreb gde će odmah po Đurđevdanu dokazivati srpsku krivicu za sve moguće ratove na zemaljskoj kugli, a NATO maloumnike proglasiti jedinim čuvarom svetskog mira.

Koliki su zapadni eksperti licemeri, pokazuje jedna prosta činjenica. Belorusiji su uveli sankcije, njenom predsedniku zabranili da putuje, Srbiju i njenog predsednika hteli da razapnu kad je predsednik Aleksandar Lukašenko došao u zvaničnu posetu državi Srbiji. U razapinjanju su se posebno isticale iste spodobe koje danas drže savetovanja da je NATO ljubičica bela koju voli nevladina fela. Može da bude i plava jer se NATO bori za lopovska prava. Ali samo kad su njihovi lopovi u pitanju. Za ostale drugi zakon važi.

[restrictedarea]

GRDNIH LI LICEMERA Ovih dana se održavaju pregovori oko Ukrajine, u Minsku, glavnom gradu Belorusije!? Kancelaru nemačke države, gospođi Merkel, puna su usta razgovora, pregovora, dogovora u Minsku?! Kako sad odjednom svi idu u Belorusiju i razgovaraju sa predsednikom, koga su samo do pre godinu dana nazivali tiraninom i diktatorom koji guši demokratiju i muči sopstveni narod, a da mu pritom taj narod na izborima daje ogromnu većinu glasova? Grdnih li licemera, a sebe nazivaju lučonošama i nosiocima slobodarskih ideja. Lažu i na Boga ne misle.

U svetom Jevanđelju o licemerima je zapisano: „Teško vama, književnici i fariseji, licemeri što zatvarate Carstvo nebesko pred ljudima; jer vi ne ulazite, niti puštate da uđu oni koji bi hteli. Teško vama, književnici i fariseji, licemeri što jedete kuće udovičke i lažno se molite dugo: zato ćete većma biti osuđeni. Teško vama, književnici i fariseji, licemeri što prohodite more i kopno da biste dobili jednog sledbenika i kad ga pridobijete, činite ga sinom pakla dvostruko većim od sebe. Teško vama, vođi slijepi, koji govorite: ‚Ako se ko kune hramom, to nije ništa: a ko se kune zlatom hramovnim, kriv je.‘ Bezumnici i slepci! Jer šta je veće: zlato ili hram koji zlato osvećuje?“ (Mat. 23, 13 – 17) Ima o licemerima kod apostola Mateja još mnogo opomena. Pročitajte. Neće vam škoditi.

Što naši ljubitelji guranja Srbije u NATO ne čitaju Jevanđelje, ne znači da ono ne postoji niti ih nepoznavanje oslobađa od posledica. Davno je zapisano da nepoznavanje zakona i zakonskih propisa nikog ne oslobađa.

Malo im je, izgleda, zla koje su dosad drugima, slabijim od sebe, naneli, nego se spremaju da na pravoslavnu Rusiju nasrnu. Odrekli se pravde, ovozemaljskih i Božjih zakona, a narodna pesma kaže da „Pravda drži zemlje i gradove“. Njih to ne interesuje. Veruju da su snažni da svakoga na ovome svetu mogu u roba pretvoriti. Nekad su zle veštice prinčeve u žapca pretvarale, a u ljudsko telo ljubavlju i poljupcem princeze vraćale.

PRAVDA JAČA OD KRIVDE Ljubav je nekad od svakog zla bila jača. Dobro od rđavog. Vera od nevere. Istina od laži.  Pravda od krivde. Uvek je tako bilo, a verujte, biće i za naših života. Ne može zlo pobediti. Ne da Gospod, a tu je i pravoslavna Rusija u zajednici sa većinom sveta. Spasićemo se ako uz nju budemo. Nije u pitanju samo pravoslavna veza, već činjenica da ako se protiv nje okrenemo, ostaćemo sami. Hoće li nam Hrvati, Šiptari ruku pružiti? Pomoć ponuditi ili će to možda učiniti oni koji su, nedavno, za jednog svog stotinu Srba streljali?

Srbi etički zakon nazivaju pravdom, jer pravda određuje nagradu za dobro i kaznu za zlo. Tihomir Ilić,u studiji „Srpska narodna etika“, kaže: „Svakodnevno iskustvo svedoči nam da je u društvu uvek bilo mira, sreće i blagostanja kad je u njemu cvetala pravda, i obratno, da nije bilo reda, mira i blagostanja kad se pravda narušavala“ (str. 14).

Zato ne bi bilo lepo da oni koji predvode velike i male države zaborave na pohlepu, međusobnu mržnju, licemerje i poslušaju reči apostola Pavla zapisane u njegovoj Poslanici Rimljanima?

„Zar ti, dakle, koji učiš druge, sebe ne učiš? Ti koji propovedaš da se ne krade, kradeš? Koji govoriš da se ne čini preljuba, činiš preljubu? Ti koji se gadiš na idole kradeš svetinju? Zar ti, koji se hvališ zakonom, prestupanjem zakona vređaš Boga?“ ( Rim. 2, 21-23)

U suprotnom, može nam se desiti ono što uz gusle otpeva slepi guslar: „Zlo zavlada celom Vaseljenom!“

[/restrictedarea]

 

3 komentara

  1. postovani gospodine antonicu postavio bih Vam jedno pitanje, Vamakao umnom coveku. zasto mi i u ime cega drzimo tog ratnog zlocinca jozefa broza tita.kakva je pozadina toga, cak se i njegov unuk neki joska zakoga ne znam sta radi u srbiji zgrazavao nad opelom gospodje/drugaice/ koji je obavio Njegovo Preosvestenstvo Mitropolit gospodin Amfilohije. mislim da dok doticnog ne sahranimo na jednom od beogradskih grobalja kao obicnog smrtnika, za nas srbe nema novog pocetka, naravno i njegove/dugarice jovanke/ i prekinemo taj zlikovacki kult. hvala naodgovoru g.Antonicu.

    • Na vlasti su njegovi naslednici.primaju novce da razgrađuju Srbiju i ponižavaju Srbe. Sve je veoma slično.Danas je u modi drže NATO mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenom. A dokle će da traje? Neće dugo.Verujte u sebe i ne predajte se.

  2. Nekako se zaboravlja, da je predhodnica ovog pravoslavnog sukoba u Ukrajini, unijaćenje i prozeltizam pravoslavaca Ukrajinaca, i dobili smo da oni više mrze Ruse nego nemce.

    Kod Srba je aktuelan sličan scenario.Pogledajte tekst Vesne Knežević RTS, o manastiru Banjska, i priredbi u Beču.Koje ružne fraze, reči, optužbe…

    http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1830881/%22%D0%91%D0%B0%D1%9A%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%22+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5.html

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *