Вулин: Нема наде да ће на Kосову бити боље

Mинистар рада, запошљавања и социjалне политике Aлександар Вулин изjавио jе данас да на Kосову и Mетохиjи не постоjе имовинска и економска сигурности, да социjалне политике нема и да нема наде да ће бити боље. 

Поводом годишњице самопроглашења независности Kосова Вулин jе у изjави Танјугу оценио да су људи видели да Kосовом влада неколико породица, да разни кланови одређуjу њихову судбину и да одласцима Aлбанци наjбоље кажу шта мисле о самопроглашеноj независности Kосова.

“Не бежи се из уређене земље, не бежи се из добре земље и не можете самом чињеницом да вас jе неко признао за нешто да постанете држава. Не постаjе се држава тако. Држава се постаjе на основу историjских претпоставки, на основу економиjе, на основу владавине права, али се постаjе и на основу тога што сте у стању да обезбедите друштвено политички консензус на простору коjи зовете своjом државом,” казао jе миниустар.

Вулин jе казао да су данас односи унутар саме албанске заjеднице доведени до ивице пуцања, да постоjе jасни показатељи да садашња влада, коjа своjу политику мора стално да одређуjе на основу уличних протеста, коjа своjе министре поставља и смењуjе на основу више или мање насилних демонстрациjа, ниjе стабилна влада.

“Први избори коjи су се десили након онога што су представници неких земаља назвали укидањем надгледане независности су двовели до тога да смо имали шестомесечну блокаду свих институциjа, потпуну немогућност да се преброjе резултати да се одреди ко jе победио, потпуна блокада од Уставног суда па до последње институциjе,” рекао jе Вулин.

2 коментара

  1. Koliko je samo vremena bilo potrebno da gos. Vulin, napokon “otkrije toplu vodu”!!!!!
    Za potsjetiti je istog gospodina da je on zestoko ucestvovao u ukidanju Drzave Srbije na Kosmetu i guranju Srpskog Naroda Kosmeta na nemilost Pristine!!! Ukoliko je napokon spoznao svoje dugogodisnje zablude, hoce li to rezultirati i onim logicnim potezom – ostavkom?????

  2. Ministar Vulin nas informiše o stanju na Kosovu i iskazuje brigu da se stanje na Kosovu pogoršava ne funkcionisanjem sudova i ostalih institucija.On ne živi na Kosovu, i sve što govori je u cilju skretanja pažnje na skrivanje stanja socijalnog stanja građana Srbije.Ništa nije uradio da se poboljša broj zaposlenih kao ni uslove rada, a to bi mu bio primarni zadatak.Koja je svrha mlaćenja prazne slame o svemu drugom, samo ne o onome što treba da radi i brine.Što se više bavi opštim mestima, time samo pokazuje svoju nesposobnost i potpunu indolentnost prema svemu što nam govori o ukupnom stanju u našoj državi.NJegovom ostavkom se ništa ne bi promenilo, samo bi došao neko još podobniji da sprovodi politiku “uspešne” vlade i “najmudrijeg” premijera ove države koja sve više liči na koloniju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *