ПОПОВИЋ У СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТУ

„Србија је у последњих 50 година уложила више од 17 милијарди долара у Косово и Метохију. Власништво над имовином је универзално и неприкосновено право у свакој цивилизованој држави. Америка је изграђена на том принципу и зато је Вашингтон најбоље место за покретање расправе о поштовању имовинских права Србије на КиМ“, истакао је Ненад Поповић, председник Српске народне партије, током разговора са Стивеном Бенксом, директором Канцеларије за Јужну и Централну Европу америчког Стејт департмента. Поповић је истакао да тема српске имовине на КиМ „мора хитно да буде стављена на агенду свих међународних разговора који се воде о Косову“.
Говорећи о односима Србије и Америке, Поповић је истакао да ће се Српска народна партија, на чијем је челу, залагати за јачање сарадње две земље у свим областима, а посебно у области економије. „Економија је кључна за постизање одрживог решења за стабилност читавог Балкана“, истакао је Поповић.
Директор Канцеларије за Јужну и Централну Европу америчког Стејт департмента Стивен Бенкс сагласио се са оценом да је питање економије кључно за стабилност Србије и целог региона и истакао значај спровођења даљих економских и институционалних реформи у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *