Нова бомбашка узбуна у Бриселу

Бриселска полициjа блокирала jе данас поподне прилазе Палати правде у главном граду Белгиjе због сумње да се у паркирамо возилу налази бомба, што jе од jутрос трећа узбуна те врсте.

Специjалисти за разминирање испитуjу возило паркирано тик уз jедну од наjмонументалниjих зграда у Eвропи, а око палате jе успостављен безбедносни периметер.

Jутрос су три помоћне зграде Eвропског парламента близу бриселског трга Луксембург евакуисане након што jе примећено сумњиво возило паркирано поред jедне од њих, саопштила jе прес служба EП.

У саопштењу се наводи да jе око 2.500 службеника након узбуне успешно евакуисано и после два сата враћено на посао пошто jе прегледано сумњиво возило.

Tелевизиjа РTЛ jе jавила да jе у аутомобилу пронађено оружjе и експлозив и да jе власник возила био у алкохолисаном стању.
Узбуна jе jутрос на кратко била проглашена и у амбасади Сjедињених Aмеричких Држава у Бриселу, опет због сумњивог аутомобила, али се испоставило да возило ниjе представљало претњу.

Власти досад нису ништа званично саопштиле ни о jедном о ова три инцидента.

У Белгиjи jе од масакра у редакциjи париског часописа “Шарли ебдо” проглашена повећана опасност од терористичких напада, а само у последње три недеље било jе 13 лажних узбуна након приjава о подметнутим бомбама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *