Дмитриј СЕДОВ – Звездасто-пругасте гаћице и STRATFOR

Већ су прошли сви рокови да се Срби као нација доведу у стање једноумља. Уосталом, европска заједница се сагласила да овој слабо развијеној нацији  дозволи приступ у ЕУ. Остаје само да сачекамо када ће се сменити неколико покољења Срба и нација ће се одједном наћи у просперитетном и слободном свету. Чини се да би становништво Србије требало да се радује, да учи Статут ЕУ, биографију британских краљица и да саставља маршруте одласка на одмор на азурне лагуне Малдива.

Но, Срби и даље изигравају будале и никако да схвате да је братимљење са Москвом строго забрањено у европском клубу господе. Само тајна група носилаца звездасто-пругастих гаћица размишља о томе како да оконча са конфузијом и колебањима у српском друштву и да га стави на прави колосек, правим путем који води у рај на земљи.

И, да би се олашали ментални процеси звездасто-пругастих поново почињу да се у својим јазбинама мешкоље “Фридом хаус” и “Фонд за отворено друштво”, који уз помоћ пуштања крви организују мирне револуције у неразвијеним земљама.

И заиста, како би то било лепо да се на централном београдском тргу окупи неколико хиљада студената са транспарентима “Ми смо унуци Френклина Рузвелта”, “Не желимо у руску тундру”, да саграде симпатичне барикаде, да Молотовљевим коктелима запале пар владиних зграда, да организују тучу са полицијом, а потом да строго приупитају власт зашто они не ослушкују глас народа.

Која власт може бити равнодушна према таквом питању? Вероватно хитно прислушкују и убрзавају корак у групи радно неспособних држава које јуре за ЕУ стандардом. Можда се чак и са Албанијом пореде. А Русију ће преварити, јер она вређа демократски режим у Кијеву и њени најамници на Донбасу пуцају по својим кућама из вишецевних ракетних бацача.

Поготово ако имамо у виду да главни борац за српску демократију – организација Канвас на челу са Срђом Поповићем – стагнира беспослена. Не сме се заборавити да је часопис ForeignPolicyуврстио Поповића међу “стотину најзначајнијих савремених мислилаца”, а такви људи ни минут не смеју да лењствују, јер то представља губитак за читаво човечанство.

Да напоменемо да се велики мислиоци од нас сиротина разликују по томе што они увек знају где се налази новац. Раније се новац за “Отпор” и CANVASналазио у благајни специјалне америчке организације STRATFOR. Ако неко не зна, да кратко саопштимо да се по подацима магазинаBarronsMagazine,ради оStrategicForecastingInc. – америчкој приватној обавештајно-аналитичкој компанији. Магазин је назива “ЦИА из сенке” и није далеко од истине. Заиста, веома удобна канцеларија – као да није државна институција, а порађа револуције.

Дакле, како тврде недобронамерни, “савремени мислилац” Срђа Поповић се одавно налази на јаслама те високопоштоване господе и међу њима има велики углед.

Из горе наведеног се јавља логичан закључак: ако српске власти никако не дефинишу вектор среће и у своје друштво не уводе једноумље, онда им STRATFOR мора прискочити у помоћ. Зато што методе васпитног утицаја могу бити веома различите. Господа користе не само обећања благодати, него и застрашивања револуцијом. Било је од стране ЕУ у изобиљу обећања Београду. То није помогло, значи долази време за застрашивање.

Наравно, полазећи од принципа хуманизма, руководиоци STRATFOR-а неће одмах подстицати “мислиоца века” на крвопролиће. Даће новац за студентску тучу средњег интензитета и мало паљевине и то је засад све. Потом ће се реаговати у складу са развојем ситуације. Али ми, иако нисмо мислиоци века, ипак претпостављамо да ће они бити приморани да се уздижу до неслућених висина геостратешког мишљења и да ће учествовати у веома важним светским пословима.

Ради се о томе да нису увенчани успехом покушаји Запада да спасе кијевски режим од краха. Меркел и Оланд су допутовали у Москву да моле Путина да он заустави јуриш ополченаца. Они никако да схвате да се ДНР и ЛНР већ одавно осећају као независни субјекти међународног права, са свеопштом подршком становништва и богатим складиштима совјетског наоружања. Они сами знају шта треба да раде и у скорије време ће кренути у офанзиву, јер им је доста гранатирања њихових градова и убиства мирних становника.

Потом ће доћи до паничног бекства украјинске армије које ће прерасти у бекство украјинске владе. И баш у том моменту ће звездасто-пругасте гаћице морати да подигну Србију на јединствени порив за подршку ЕУ и НАТО пакту, за које ће распад режима Порошенка представљати њихов лични пораз. Они ће подићи цео свет да осуди Москву и ополченце у Украјини. Они ће позивати на драстичне мере. Они ће јести и земљу само да не дође до краха режима Порошенка и његових национал-социјалистичких одреда. А ко ће организовати њихову подршку у Србији, поред локалних активиста STRATFOR-а? Наравно, они ће се постарати да се све уради у најбољим манирима, са тучама и паљењем, па ће то бити светска класа. Можда ће чак “мислилац века” добити прилику да постане нови вођа српске нације. Али то не зависи од њега, него од мајке-хранилице, то јест, од STRATFOR-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *