Дмитриј СЕДОВ – УТИСНУТИ УЖАРЕНИМ ГВОЖЂЕМ

Време је да се пређе са брбљања на делање и да се стане на пут преварама Владимира Путина.

Док је Европа уживала у својој супериорности над Русијом и покушавала да је сатера у ћошак, непредвидљиви руски председник је смислио нови трик. Данас је његов министар финансија изјавио да је Русија спремна да пружи Грчкој финансијску помоћ.

Размислите и сами, Русија за коју смо мислили да је сатерана у ћошак спремна је да пружи помоћ. Али коме? Држави која је чланица наше уважене Европске Уније. Нико у ЕУ не жели да пружи помоћ Грчкој. Својој, да тако кажемо сарадници, може се рећи чак и компањонки. Као, нека се батрга са својим проблемима подаље од нас. Досадила је свима. Не дамо ни копејку.

А Русија – изволите. И шта даље? Јер покварени руски председник никада не даје једноставно тако као дуг. Ако он кредит повеже са обавезом Грка да поставе гасовод од Границе са Турском до границе са Србијом, шта ћемо тада ми радити?

Колико смо само напора уложили да упропастимо “Јужни ток”, а он га ево нашим рукама проводи кроз Турску и Грчку. Шта ће после тога радити јадни Бугари који су по ко зна који пут на команду Вашингтона пуцали себи у ногу?

И како од својих јужно-европских земаља тражити санкције против Москве, када им под носом почне изградња новог гасовода? А ви даме и господо, зар не мислите да се у резултату свега може појавити клуб Европљана који ће донети раскол у сложни хор гласова који захтева кажњавање Русије? Могу чак и да набројим које земље имају склоност да уђу у тај клуб: Грчка, Аустрија, Словачка, Чешка, Србија и изгледа и Италија са Француском. Овде треба посебно рећи неку реч и о Немачкој. Она се понаша попут девојке удаваче којој амерички ујка забрањује да се смеши Москви, а Москва кварно као одговор демонстрира своје финансијске могућности, што је стање које увек привлачи девојке удаваче.

И шта да ради та јадна девојка увидевши да се сви око ње друже са Русијом и баш их брига за америчког ујку? Да се обеси или шта друго?

Уосталом, чак ни са Бугарском нису све игре завршене. Не дао Бог, шта ако Бугари пре времена најуре садашњу владу коју су изабрали, пошто су се нагутали угљене прашине из импровизованих пећи којима греју своје станове. Нова влада би се попут Грчке одмах обратила за помоћ Москви. То је јасно као дан.

И онда ми реците зашто смо ми узалуд стварали целу фрку? Колико смо снаге и новца потрошили да демократизујемо тај дивљи део Европе? Поставили им демократске владе, ослободили их од сувишног националног богатства, одучили их од готованства и паразитизма. Зауставили прираст њиховог нецивилизованог становништва, научили их да жваћу жваку и да се спрдају по енглески. Никакву захвалност због тога, од њих ми не можемо очекивати. Зато што они спавају и гледају како да поправе односе са Путином, да пусте своје атомске централе “Белене” или “Козлодуј”, да организују продају свог першуна у Русију, да се врате под руско ропство.

Верујте ми даме и господо, ма како хранили те словенске вукове они ће свеједно гледати према руској шуми и неком приликом ће тамо побећи. Чак знам и када. Хоћете ли да вам кажем?

Чим влада Украјине у пуном саставу заједно са Врховном Радом, пузећи на лактовима, пресече румунско-украјинску границу, тада ће се у Букурешту, Будимпешти, Братислави и другим престоницама поставити питање: а да ови духови не представљају мрачно упозорење нама самима о нашој будућности?

Због тога даме и господо, неопходно је ужареним гвожђем спржити све помисли Грка да изађу из кризе уз помоћ Русије. Да се потом не би сви кајали.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *