Вулин: Воjводини треба чврста и jасна политичка већина

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе данас да jе Воjводини потребна чврста и jасна политичка већина, а наjбољи начин да се то оствари били би избори.

Усаглашавање измена закона коjи се односе на функционисање покраjине сигурно би било много jедноставниjе и ефикасниjе да у AП Воjводини имамо “чврсту и jасну политичку већину и jасне представнике AПВ, а не ову флуидну већину у коjоj се не зна ко коме припада”, изjавио jе Вулин новосадском “Дневнику”.

Истичући да у AП Воjводини постоjи “страх од избора”, он jе додао да “постоjе и жестоки сукоби коjи иду до тога да ЛСВ, као политичка партиjа коjа jе део владаjуће већине, тражи од друге веома важне партиjе (СВM) у тоj већини да смени свог шефа са челне функциjе у Скупштини Воjводине”.

Нове законе о финансирању покраjине као и друге “биће доста тешко писати, не знаjући ко кога и како ту заступа”, сматра Вулин.

Oн jе оценио да институциjе у покраjини “функционишу или врло успорено, или уопште не функционишу зато што имаjу политичку блокаду, зато што нико ниjе сигуран у то ко заправо влада Воjводином и колико дуго ће владати” и зато би, према његовом уверењу, избори у покраjини били “апсолутно наjбоље решење”.
“Да ли покраjински режим има храбрости и снаге да изађе на изборе, то jе већ друго питање, али да би то сигурно било исправно, то сви знаjу укључуjући и ДС”, рекао jе Вулин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *