Вучић: Волели бисмо да будемо као Финска

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић састао се данас у Хелсинкиjу са председником Владе те земље Aлександером Стубом са коjим jе разговарао о путу Србиjе ка Eвропскоj униjи, председавању OEБС-ом, односима у региону и о ситуациjи у Украjини.
“Србиjа jе веома важна земља у региону Западног Балкана и због процеса придружења, председавања OEБС-ом, као и због добрих односа коjе Србиjа има са другим земљама”, нагласио jе фински премиjер.

Премиjер Вучић захвалио jе финском колеги на подршци коjу пружа нашоj земљи на путу ка Eвропскоj униjи, што jе стратешки циљ Србиjе.
“Волели бисмо да будемо као финска. Да тешким радом дођемо до добрих резултата”, истакао jе Вучић.

На састанку jе било речи и о билатералноj сарадњи, економскоj размени коjа jе у порасту, као и плану за довођење већег броjа финских инвеститора у Србиjу. Oдговараjући на питања новинара да ли финска подржава отварање поглавља у преговорима између Србиjе и EУ, Стуб jе рекао да на те процесе не може да утиче, али да финска подржава процес проширења и да се нада да ће поглавља бити отворена што пре.

Вучић jе нагласио да Србиjа прво мора да заврши све своjе обавезе и додао: “Надам се да ће поглавља бити отворена ускоро, али ми то не радимо због поглавља, већ због Србиjе и њене боље будућности.”Српски премиjер jе посету финскоj започео учешћем на бизнис форуму у организациjи финске националне агенциjе финпро, коjа представља 550 компаниjа те земље.

Вучић jе информисао финске инвеститоре о реформском процесу и економскоj ситуациjи, и позвао их да у што већем броjу дођу и улажу у Србиjу.
“Не тражимо милостињу, реформе смо започели сами, без притисака споља, jер желимо да будемо модерна, економски стабилна, европска земља. Mи желимо здраву економиjу и тежак рад”, истакао jе премиjер Србиjе.

Oбраћаjући се на почетку заседања, фински амбасадор у Србиjи Пека Oрпана истакао jе да финске компаниjе повећаваjу учешће на српском тржишту и да реформски процес, коjи спроводи српска влада, доноси конкретне резултате и побољшава инвестициону климу, што Србиjу чини конкурентним тржиштем.
“Српска влада и институциjе вољне су да даjу подршку финским компаниjама и зато jе добро да не оклевате, већ да одмах почнете да истражуjете српско тржиште”, нагласио jе Oрпана.

Mинистар финансиjа Душан Вуjовић рекао jе да jе Србиjа сада у фази када треба да буде добар домаћин, да реформише своjе институциjе и да страним инвеститорима створи добру и сигурну инвестициону климу.

Један коментар

  1. Дали по мери Атхисарија Гос, Вучићу стално нам предлажеш на кога дасе угледамо, направио си пометњу куда главу да окренемо а никад
    ниси споменуо честите индустријалце краљевине например Теокаровиће. А било их је доста до доласка комуниста који су све
    добро код српских домаћина уништили. Ми Срби имамо своје лице и на то лице треба дасе угледамо. Немој нас преображавати мисмо преображени са СВЕТИМ САВОМ КОСОВСКИМ БОЈЕМ И ПРВИМ И ДРУГИМ УСТАНКОМ Гос, Вучићу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *