Вучић: Србиjа води независну политику

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић примио jе данас амбасадора Исламске Републике Иран Mаџида фахимпура и разговору истакао да Србиjа води независну политику.

“Србиjа jе на путу ка Eвропскоj униjи, али води независну политику, коjу самостално креира, без мешања било ког другог фактора, jер тако штити интересе свог народа”, нагласио jе председник Владе Србиjе.

Премиjер Вучић захвалио jе амбасадору фахимпуру на принципиjелноj политици Ирана да не призна jеднострано проглашену независност Kосова и Mетохиjе, саопштила jе Kанцелариjа Владе Србиjе за сарадњу са медиjима.

Aмбасадор Ирана истакао jе да мудра политика председника Владе води Србиjу добрим путем и изразио наду да ће реформе донети велики успех и напредак.

Двоjица саговорника сагласили су се да jе потребно интензивирати, пре свега, економску сарадњу две земље.

Премиjер Вучић обећао jе да ће у следећих десет дана Влада Србиjе именовати копредседника Mешовите комисиjе за економску, трговинску, научну и техничку сарадњу на министарском нивоу.

Наjављено jе и више међусобних посета званичника две земље.

Aмбасадор Ирана обавестио jе председника Владе Србиjе о напретку преговора о иранском нуклеарном програму и поздравио однос српске дипломатиjе према том питању.

Један коментар

  1. Napokon sam docekao i to da Vucic izjavi nesto sto mi se svidja. Ironicno i hrabro Vucic se nasalio i narugao sam sebi i svojoj vladi!! Rijetki su politicari koji se sale na vlastiti racun, jeste istina da se narugao i vlastitom narodu i Drzavi, al nema neze……….. Kako to gordo zvuci “SRBIJA JE NA PUTU KA EUROPSKOJ UNIJI,ALI VODI NEZAVISNU POLITIKTU, KOJU SAMOSTALNO KREIRA,BEZ MESANJA BILO KOG DRUGOG FAKTORA, JER TAKO STITI INTERESE SVOG NARODA”!!!!!!
    Mogu samo zamisliti koliko je nasmijao drustvo iz Europske Unije ( koja naravno, nema alternativu) posebno Merkel, Kamerun, a razveselio je i Olana poslije tragicnog atentata, Amerikance……………

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *