Вучић: Радимо све да Србиjа постане уређена земља

 Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе jутрос да jе чланство Србиjе у EУ стрешки циљ и да влада ради све да наша земља постане уређена и да се зато сада спроводе тешке мере.

“Стратешки циљ jесте да будемо члан EУ и ми на том пољу радимо све што моземо да Србиjа постане уређена земља, коjа кад постане члан неће бити ни близу наjсиромашниjим земљама. Mи смо зато сами преузели тешке мере и зато jе Србиjа данас поштованиjа од многих земаља jужне Eвропе, зато што људи виде одговорност и виде нешто што нису дуго видели не само у региону, већ у читавоj jужноj Eвропи”, рекао jе премиjер гостуjући на TВ Пинк.

Oн jе казао да jе забринут због ствари коjе могу да се одиграваjу, не само Украjини, већ у целоj jужноj Eвропи, истакавши да jе Србиjа успела да сачува своjу позициjу и остане неутрална.
“Успели смо да сачувамо нашу позициjу, иако су дежурни критичари обjашњавали да jе немогуће да на било коjи начин задржимо нашу позициjу и да не уводимо санкциjе Русиjи. Kао што видите, своjим jасним ставом и заштитом националних и државних интереса Србиjе, ми смо то успели”, подвукао jе Вучић.

2015. jе година развоjа

Вучић jе истакао да ће 2015. бити година развоjа у коjоj ће бити урађено много ствари.
“Oва година ће бити година у коjоj ћемо много ствари да урадимо, да ставимо на своjе место, 2015. ће бити година развоjа и мислим да ће, кад будемо завршили оваj мандат, грађани тога сећати. Изградићемо више километара ауто-пута него Немачка до краjа 2016. и почетка 2017. године”, рекао jе премиjер

Вучић jе навео да ће бити изграђено 140 килиометара ауто-пута до Чацка, коjи jе, како каже, веома тешка деоница.
“Имаћете комплетан источни и jужни крак коридора 10 коjи пролази кроз Сићевачку и Грделичку клисуру. Имаћете и пругу Београд-Будимпешта до краjа 2017. године, коjом ће се стизати за три сата”, рекао jе Вучић.

Oн jе рекао да ослушкуjе глас грађана, да их добро разуме да имаjу пуно примедби, али да знаjу да jе ово прави пут.

Премиjер jе рекао да сви у свету поздрављаjу мере коjе су предузете, да и сви стручни људи у Србиjи нису имали примедбе на буџет, да jе влада доведена у ситуациjу да драматично смањуjе фискални дефицит и навео да ће таj дефицит за две године бити доведен на ниво Италиjе или француске, а можда и мањи од тога.

Вучић jе додао да ћемо на светскоj бизнис листи догодине “скочити” за 30 или 40 места због свих закона и мера коjе смо донели и коjе ћемо донети, наводећи да смањивања плата више неће бити.
“По први пут имамо план коjи ће MMф да одобри 17. фебруара”, поруцицо jе Вучић и додао “имамо план, дружимо се тог плана и не одустаjемо”.

Радници и држава би волели да купац буде Eсмарк

Вучић jе рекао да постоjе бар jедна или две валидне понуде за смедеревску Железару и да би запослени, али и држава, волели да америчка компаниjа Eсмарк буде купац, али да о томе неће да лицитира.

“Oно што смем да кажем jе да jе намера оних коjи ће да уђу у Железару да обе пећи подигну, да производња иде на преко два милиона тона, да су обезбедили тржиште за то и мислим да jе то изванредна вест”, рекао jе Вучић и указао да ће то директно подићи БДП за 0,6 одсто.

Oн jе навео да jе америчка компаниjа “Eсмарк” нешто што би волели да виде радници и што би волела да види држава.
“Aли да не лицитирамо то ће све бити познато у петак када се буду понуде отвориле”, истакао jе он.

Вучић jе подсетио да се до скоро веровало да Железара Смедерево нема никакву будућност, jер jе пре две године Влада затекла празне хале, а да сада “имамо jедну ли две валидне понуде” и извесно jе да ће бити пронађено решење за Железару.

Oн jе рекао да jе Железара фабрика коjа има наjвише могућности да утиче на повећање привредног раста и повећање БДП-а.

Вучић jе рекао да ће понуде бити отворене у петак, 9. jануара, а да ће решење за ову смедеревску компаниjу бити познато до 31.jануара.

Tендерски услови су, како jе навео, постављени тако да ће будући купац морати да сачува броj радних места у наредних пет година и производњу у Железари.
“Железара ће имати обезбеђено тржиште за челик до краjа године, а чак и да дупло више произведемо челика могли бисмо да га продамо”, истакао jе он.

До краjа маjа или почетком jуна би, како jе премиjер навео, и друга пећ требало да почне да ради.

4 коментара

 1. Ko radi sve – taj ne radi nista.
  Ta prica o Zelezari Smederevo je samo bajka.
  Taj obim proizvodnje o kojem Vucic govori nije ni teoretski moguc.
  Mislite li da US Steel nije znao svoj posao ?
  A sto se plana kojeg ce MMF da odobri tice,tesko nama.
  Vucic nastupa otvoreno kao zapadni lobista.
  Uprkos propasti koju nam je zapad nametnuo.

 2. Gospodine Aleksandre,Hristos se Rodi!
  Ili ste malj u rukama srpskog naroda ili ste malj u rukama krupnog medjunarodnog kapitala.OBOJE NE MOZE.

  Sve ovo sto sto neprekidno ponavljate,JESTE SAMO VAS OPIS POSLA.
  Sve sto nabrajate I TREBA DA RADITE…ali,i jos mnogo toga vise.

  I nemojte govoriti…IMACETE,IMACETE,puteve,valjda …IMACEMO,pa niste vi Devenport,niste vi dosli iz inostranstva?

  Drugo,zasto vas “brine jug Evrope”?
  Na jugu Evrope desavaju se NORMALNE STVARI,a to je da je levica,koja zastupa narod i radnike,UZELA MALJ U SVOJE RUKE.
  U Spaniji,u Grckoj,uskoro u Italiji…
  Sta vas brine,sto Grci nece da ih Nemci pobiju,a Nemcima je bio dozvoljen otpis duga sredinom pedesetih,a Nemci prema Grcima nemaju milosti.I Pablo Iglesijas,koji dobija na popularnosti u Spaniji govori da ce analizirati dugove Spanije,DA NECE SVE VRACATI KAKO KRUPNI KAPITAL I BRISEL KAZE!
  STA VAS BRINE,AKO STE MALJ U RUKAMA NARODA SVOG???
  Brine vas ili ne brine,sto se milioni Rusa u Ukrajini bore za goli zivot,da ih ne pokatolice,pobiju i rasele…a Evropa ne vidi fasisticke nocne orgije u katolickom Kijevu?
  Da li vas brine odrzana misa za Pavelica?
  Jevreje brine,A SRBIJA CUTI…UZ PRASETINU!
  Mir Zemaljski!!!
  Ako ste malj u rukama naroda,vi treba da pohapsite lopove i izdajnike,da vratite narodu dostojanstvo,da vratite drzavi dostojanstvo,da ne dirate “samo 40% penzionera”,kako kazete,jer su oni stekli svoja prava i radili kada ste vi bili u pelenama.
  Zasto taj malj ne udari po Tadicevoj i Dinkicevoj Srbiji,nego ste njihova SIGURNA KUCA…zasto su za vas Banja Luka,Novi Sad i Severna Mitrovica,Strpce…TABU TEME?
  Sarajevo nije,tamo volite da idete.
  Hocete li Bosica i Ivanica staviti u svoje prioritete???
  Nemojte Vucicu stalno ponavljati isto.
  Penzionera interesuje penzija a ne autoput.
  SRBINA INTERESUJE SLOBODA I SRBIJA,A NE AUTOPUT.
  Bar su im to prioriteti,a vama je kao autoput prioritet,A NISTE CULI KAO PRAVNIK ZA KONCESIJE,KOJE POSTOJE OD RIMSKOG PRAVA…
  Srbi iz Hrvatske u centru Beograda gube svoja prava pred kancelarijama hrvatske ambasade,a Srbija cuti!
  Hrvati,Bosnjaci,kosovski Albanci,Nemci…TACNO ONI,uvek znaju da ce njihovi predsednici Vlade uvek biti MALJ SVOGA NARODA U ZASTITI NACIONALNIH INTERESA,da ce cuvati granice,svoj narod,bilo gde da zivi,da ce uhapsiti lopove,vratiti ukradene pare,IZGRADITI PRAVNI SISTEM,urediti policiju,ZDRAVSTVO,SKOLSTVO.
  A Srbi?

 3. Da rezimiram Janka i Majka:
  Vucic nije u stanju da uredi drzavu, ali je itekako u stanju da je “SREDI” za racun zapada.
  Narod je nemocan iako sve vidi i sve mu je jasno.SRBIJU umire polako, u velikim mukama, najvise mucena cinicnim potezima onih koji navodno predstavljaju narod i tu istu DRZAVU SRBIJI,!

 4. Знаћи они који су дали свој глас СНСу су саучесници пропадања државе Србије. Ту лежи горка истина господо критичари Вучића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *