Trifunović: Očekujemo da bude rasvetljena sudbina nestalih

 Koordinator Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih Srba sa Kosova i Metohije Milorad Trifunović izjavio je danas da očekuje da tokom ove godine bude rasvetljena sudbina nestalih sa Kosova.

Trifunović je u izjavi Tanjugu rekao da su u poslednje četiri godine na Kosovu identifikovana tela samo četvoro Srba i da u tom periodu na Kosovu nije pronađena ni jedna lokacija sa posmrtnim ostacima nestalih i kidnapovanih Srba.

“Ove godine očekujemo da to krene, mi smo dali devet potencijalnih lokacija gde smatramo da se nalaze grobna mesta otetih i nestalih. Međutim, nemamo još uvek nikakva saznanja da je na tim lokacijama pokušano da se bilo šta pronađe i proveri da li su te lokacije mesta – grobnice naših najmilijih koji su oteti,”- rekao je Trifunović.

On je podsetio da se na Kosovu traga za 1.667 osoba od čega su 536 Srbi i drugi nealbanaci i da su porodice svesne da među njima nema živih, žbog čega se nadaju ekshumaciji i identifikaciji posmrtnih ostataka.

Trifunović je kazao da im komisije za nestala lica Euleksa i Vlade Kosova nisu predstavile plan rada žbog čega su, kako je kazao, odlučili da jednog njihovog člana uključe u rad prištinske Komisije za nestala lica.
“Mi smo odlučili da naš predstavnik bude u prištinskoj Komisiji za nestala lica gde će morati da učini nešto, da uitiče na te ljude da se jednom krene i kaže istina o Srbima i ostalim nealbancima ali i Albancima koji su bili lojalni Srbiji a koji su nestali,”- naglasio je Trifunović.

On je podsetio da postoje obećanja i iz Beograda i Prištine da će pitanje rasvetljavanja sudbine kidnapovanih i nestalih lica biti stavljeno na dnevni red razgovora u Briselu ali da se to još uvek nije dogodilo.

Mi ćemo tražiti da prva tema razgovora delegacije Prištine i Beograda u Briselu bude rasvetljavanje sudbine nestalih i kidnapovanih lica na Kosovu i Metohiji, zaključio je Trifunović.

Jedan komentar

  1. Treba se uzdati u obecanja iz Beograda! Od Djindjica preko Tadica , i napokon do trojke Vucic- Nikolic- Dacic, ( Dacic za sva vremena,uz svaku partiju i bilo koju ideologiju ) tesko je odrediti tko je od spomenutih veci Patriota, Domoljub Rodoljub, Nacionalista , veci Srbin i (jos veci Europejac….)………….Pa njima je najvise i stalo do Kosmeta i do ljudi sa Kosmeta. Oni su u stvari europejci samo da bi mogli bolje i vise pomoci Srbima na Kosmetu i ocuvati suverenitet Drzave Srbije na Kosmetu. Da nije njih, tako odlucnih, bezkonpromislnih, hrabrih ………..vec bi se vijorila kosovska zastava na “ist riveru” , ovako kosovo ide samo na olimpiske igre…………..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *