Стравичан масакр у Нигерији, 2.000 мртвих

На стотине тела разбацано је по грмљу у Нигерији након напада терористичке организације Боко Харам. Амнести интернатионел овај напад описује као “најсмртоноснији масакр у историји Боко Харама”.

Амнести интернатионел наводи да је локална обрамбена група одустала од покушаја да изброји тела убијених. Борбе с терористима су настављене и данас око града Бага, на граници са Чадом, преноси британски Гардијан.

Побуњеници су 3. јануара окупирали кључну војну базу у Багу, а напад су поновили четири дана касније, када су екстремисти Боко Харама запалили 16 градова и села.

“Снаге безбедности су одмах реаговале, извршили смо ваздушне нападе на милитанте”, рекао је портпарол Владе.

Шеф округа Баба Аба Хасан изјавио је да су већина жртава деца, жене и старци, који нису могли да трче довољно брзо како би побегли побуњеницима, који су становнике Бага напали ракетним бацачима и аутоматским пушкама.

“Покољ који су извршили терористи Боко Харама у Баги је огроман”, изјавио је заАсошиејтед прес Мухамед Аба Гава, портпарол одбрамбене групе лоше наоружаних цивила, који се боре против исламиста.

У саопштењу се наводи да је град разорен и да је убијено око 2.000 људи.

Један коментар

  1. Лицемерје ”западних слободних медија” се може поредити само са окрутношћу коју војске њихових земаља показују у нападима на земље које воде политичари који им не одговарају. Побијено је 2000 деце жена и стараца од војно организованих монструма у Нигерији, али то за њих и није нешто важно, зато што су побијени црнци и муслимани.Врло слично је ”демократски запад”реаговао и реагује на масакре у Либији,Сирији,Ираку,масакре Срба у Југославији…Селективан, а не принципјелан, став према неправди и патњи људи, људским животима, у чему је одлучујуће ко су, а не шта трпе и за шта се залажу, показује право,ружно лице квазидемократског ”западног” света. Принципи које вербално прокламује арогантни, империјалистички, окрутни запад, је бајка за наивне.”Запад” је једна егоцентрична, освајачка империја, која окрутно гази све на путу њених интереса-јединог принципа (демократског, моралног, етичког…) који је за њих битан и којег се држе.Далеко им лепа кућа.Колико је монструозно набијање на колац Гадафија,спаљивање људи у Одеси,масакр у Гораждевцу, толико је монструозно и убијање новинара од људи којим се није нешто свидело што су рекли или написали. Док то не схате Французи и остали”савезници”, док не почну поштовати и држати се основних цивилизацијских и људских принципа, а не проглашавати свој интерес као основни принцип, нема Европи напретка. Настави ли као до сада, ”западу” се смеши хаос.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *