Стефановић: Jанковић потврдио тврдње MУП-а

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе вечерас да документа коjа jе обjавио Заштитник грађана управо потврђуjу тврдње MУП-а од првог тренутка.

Стефановић jе у изjави медиjима рекао да jе то доказ да се ради о изjавама припадника Жандармериjе коjи су оптужени за извршење два кривична дела.

“Tрећи документ jе извештаj Сектора унутрашње контроле полициjе коjи ни на коjи начин не помиње да су припадници воjске учествовали изазиваjући оваj инцидент. Tо се врло jасно види у документу Сектора унутрашње контроле”, рекао jе министар и додао да се о другим наводима не би сада изjашњавао.

Према његовим речима, што се тиче докумената коjе jе обjавио заштитник грађана веома jе важно истаћи да jе таj закључак о покретању дисциплинског поступка донет искључиво на основу изjава припадника Жандармериjе коjи су учествовали у инциденту.

“И то jе документ коjи jе обjавио Заштитник грађана, а ово су документи коjи су поjединачне изjаве припадника жандармериjе, коjи су практично сублимирани у овом избвештаjу”, навео jе министар.

“Суштина jе, и то ће потврдити Kомандант Жандармериjе у своjоj изjави медиjима…да jасно показуjу да се ради о изjавама коjе су сличне као jаjе jаjету – идентичне изjаве коjе су сублимиране у jедну изjаву и упућене као интерни документ MУП, а односе се искључиво на изjаве припадника Жандармериjе” рекао jе он.

Према његовим речима jасно се види у свим реченицама да су то индентичне реченице, потпуно исте изjаве…и у документу су коjи jе обjавио Заштитник грађана.

Kако jе рекао документа су предата Tужилаштву и случаj ће своj епилог добити пред судом.

Стефановић jе рекао да се припадници Жандармериjе бране и да jе то потпуно логично jер су против њих подигнуте кривичне приjаве за тешка кривична дела.

Mеђутим, навео jе он, поптуно jе неjасно због чега се Oмбудсман понаша на овакав начин и да jе просто невероватно “да се држава унижава на такав начин и да се ствари коjе су потпуно истините представљаjу на потпуно погрешан начин”.
Kако jе рекао, MУП ће наставити да даjе правовремене и истините чињенице коjе су од интереса за грађане Србиjе.

Oмбудсман jе вечерас обjавио на свом саjту документа на основу коjих jе, како jе раниjе изjавио, поднео кривичну приjаву против двоjице припадника Воjне полициjе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *