Sputnik: Bitka za aerodrom u Donjecku je vesnik rata većih razmera

Ako ukrajinska vojska zauzme donjecki aerodrom to će označiti početak rata većih razmera, piše agencija Sputnik.

“Imajući u vidu izuzetnu vojno-stratešku važnost donjeckog aerodroma, njegova okupacija od strane kijevske vojske će, izgleda, služiti kao znak rata većih razmera u sadašnjosti ili u najskorijoj budućnosti”, objašnjava Sputnik.

Po mišljenju agencije, ako zauzme aerodrom, ukrajinska vojska će moći da dobija stalno pojačanje u vidu vojske i tehnike što će joj omogućiti, između ostalog, da se vrati bombardovanju klasternom i fosfornom municijom na teritoriji DNR i LNR, uključujući i bombardovanje mirnog stanovništva. Upravo zato su, dodaje Sputnik, dejstva ustanika na aerodromu “obazrivo odbrambena”.

Agencija podvlači da stanje “zamrznutog konflikta” nije išlo u prilog ni Kijevu, ni Vašingtonu: oni su želeli da što je moguće pre unište ustanike i da u Istočnoj Ukrajini neutrališu otpor vlasti koja se učvrstila usled Evromajdana.

Sputnik smatra da će “pre ili kasnije” Kijev pokušati da iskoristi zauzete pozicije kako bi se “jednom zauvek” izbavio od opozicije. To na kraju može dovesti do toga da se ratna dejstva odvijaju u neposrednoj blizini ruske teritorije.

http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_20/Sputnik-Bitka-za-aerodrom-u-Donjecku-je-vesnik-rata-vecih-razmera-6002/

Jedan komentar

  1. Većih ili manjih, sasvim je svejedno, braća Ukrajinci koje smo do sda bratovali nemaju pravo da imaju svoju državu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *