Сноуден: Америка се активно спрема за Трећи светски рат

Едвард Сноуден у својим најновијим публикацијама, које је објавио немачки “Шпигел”, истиче како Сједињене Америчке Државе активно раде на припремама за евентуални Трећи светски рат

Едвард Сноуден у својим најновијим публикацијама, које је објавио немачки “Шпигел”, истиче како Сједињене Америчке Државе активно раде на припремама за евентуални Трећи светски рат.Према његовим информацијама, основни циљ америчке владе је да се позиционира као глобални господар интернета, а у ту сврху је покренут пројекат развијања тајног програма под називом “Politerain”.

На овом пројекту је ангажована “армија информатичких ратника” који на располагању имају најнапреднију интернет технологију, а чији је циљ да реализују тзв. ТАО (Tailored Access Operations) нападе, помоћу којих су у стању да манипулишу и преузимају контролу над непријатељским рачунарима, као и да их униште.

Сноуден наводи како се овај пројекат спроводи већ осам година и како је за то време највероватније развијено више стратегија интернет-ратовања.

Помоћу овог програма би било могуће ограничити залихе пијаће воде на непријатељским циљевима, укидати им електричну енергију, а лака мета хакерских напада би били и аеродроми.

Према објављеним подацима, неки од најуспешнијих америчких акција спроведених помоћу овог програма су креирање вируса “Stuxnet” помоћу ког је паралисан ирански нуклеарни програм, као и креирање вируса “Regin” помоћу ког су се америчке снаге успешно инфилтрирале у рачунарску мрежу немачких власти, а за овај вирус се везује и скандал око шпијунирања Европске комисије.

“Шпигел” преноси како је пет земаља умешано у пројекат контроле интернета. Такозвану “Алијансу пет очију” чине САД, Велика Британија, Канада, Аустралија и Нови Зеланд. Осим тога, Сноуден је још једном скренуо пажњу да Сједињене Државе прислушкују већину међународно релевантних новинара, електронских и штампаних медија и других средстава комуникације.


Један коментар

  1. Ako je tako, važno je da ne odustane! Da se i nje rešimo – za svagda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *