НИС отворио први тренинг центар за обуку дефицитарних занимања

НИС тренинг центар за обуку дефицитарних занимања, први ове врсте у Србији, отворен је у Зрењанину у присуству менаџмента НИС-а и заменика градоначелника Зрењанина Саше Сантовца.

НИС је у сарадњи са Градом Зрењанином и Министарством омладине и спорта омогућио одржавање ових обука, где ће курсеве, поред запослених, моћи да похађају полазници специјализованих образовних установа општине и на тај начин се стручно оспособе за рад у нафтној индустрији.
Заменик градоначелника Зрењанина истакао је да „овом сарадњом НИС добија стручан кадар, а град Зрењанин задовољне младе људе који имају прилику да се школују и раде у свом граду“.
У овом тренинг центру будући радници ће бити оспособљени за рад на бушаћем и ремонтном постројењу у звању: помоћни радник, шеф торња, вођа смене и помоћник вође смене на бушаћем и ремонтном постројењу.
Након успешно завршеног курса, сви полазници ће добити уверење Техничке школе из Зрењанина са звањем „Руковалац постројењима у производњи нафте и гаса“. Могућност да се доквалификују или преквалификују у НИС-овом тренинг центру имаће сви полазници који су претходно завршили неку од техничких школа из Зрењанина.
Салават Мунипов, директор Блока сервиси компаније НИС, навео је да ће на усавршавању кадрова у овом центру радити најстручнији и најискуснији људи компаније.
На иницијативу компаније, Техничка школа је поново покренула смер „Руковалац постројењима у производњи нафте и гаса“, где је у школској 2014/2015. години уписано 30 ђака, који ће по завршетку школовања аутоматски бити квалификовани за рад у нафтној индустрији, а током школовања ће моћи да обаве стручну праксу у НИС-овом тренинг центру. Такође, компанија ће сарађивати и са Техничким факултетом „Михајло Пупин“ из Зрењанина, чији ће студенти моћи да одраде практични део наставе у оквиру центра за обуку.
„Ово је још један корак којим наша компанија даје подршку овој општини и овој земљи. Хвала Граду Зрењанину на подршци у реализацији овог значајног пројекта“, изјавио је Андреј Шибанов, директор Функције за организациона питања НИС-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *