Николић и Вучић честитали Ципрасу

Председник Србиjе Tомислав Николић и председник Владе Aлександар Вучић упутили су честитку Aлексису Ципрасу поводом избора на дужност председника грчке владе.

“У име Владе Републике Србиjе и у своjе име, упућуjем Вам срдачне честитке поводом избора за председника Владе Републике Грчке. Уверен сам да ћете ту веома важну дужност обављати пожртвовано и одговорно како би Вашоj земљи и народу донели стабилност и напредак”, поручио jе Вучић, саопштила jе Kанцелариjа за сарадњу са медиjима.

“Kористим прилику да истакнем да ћете у Влади Републике Србиjе и мени, као њеном председнику, имати поузданог партнера и саговорника и да ћемо наставити да унапређуjемо традиционално блиске и приjатељске односе наших држава и народа“, наводи се у честитки премиjера Вучића.

Председник Србиjе Tомислав Николић упутио jе данас честитку Aлексису Ципрасу поводом ступања на дужност премиjера Грчке,
изразивши уверење да ће Ципрас наставити да ради на унапређењу приjатељских односа две земље.
“Kао што сам већ имао прилике да се уверим приликом наших раниjих сусрета, сигуран сам да ћете наставити да радите на унапређењу приjатељских односа и сарадње између Србиjе и Грчке, утемељених на традиционално блиским везама, разумевању, узаjамноj подршци и очувању интереса наших двеjу држава”, рекао jе Николић.

Председник Србиjе jе поручио да грађани Србиjе високо цене и захвални су Грчкоj за активну подршку напорима за очување териториjалног интегритета и суверенитета земље, као и у процесу приближавања Србиjе пуноправном чланству у Eвропскоj униjи.

4 коментара

  1. Bude li se Cipras i Siriza vezivali za desničarske partije njihova sudbina će biti otužna… Veliko poverenje i energija grčkog naroda se trebaju kanalisati prema izgradnji pravednijeg društva -razgradnji kapitalističkog sistema.Ako Cipras i Siriza učine jedan korak u tom smeru-učnilki su mnogo.Istorija će im dati časno mesto.Pobeda levih snaga daje nadu da će se i u nas okupiti levica oko Pokreta socijalista i da će srpsko društvo izaći iz klackalice i promene vlasti na relaciji buržoaske desnice i buržoaske “levice”… A tu će biti i prilika da se budući drug Vučić pronađe, u svojim političkim metamorfozama… Mlad je… A i drug je Vulinov, zar ne!

    • Kasno je Che,zajasili smo mi rudu-osovinu Berlin-Zagreb,ciji je glavni grad Brisel,lazna EU…a tamo je NATO,koji nas je bas lepo “udesio”,sto je tradicija anglosaks.na ovom prostoru,kako kaze Kirbi,pa “steta” da sada kvarimo stvari.
      Odosmo mi ka kapital-orgijama,ekonomiji LAKIH PARA i moralu LAKIH ZENA I MUSKARCICA,bas nas briga za narod,nismo mi Grci,MI SMO SRBI!
      Nama narod sluzi da rinta,robija,gine,gladuje i trpi…
      Svi svoju zemlju cuvaju do zadnjeg pedlja,SVAKA AFRICKA PRESTONICA JE ODBOJNA PREMA MESETARIMA,ali se samo u Beogradu “MOZE PAZARITI”?!
      Evo malopredjasnje vesti iz Atine-GRCI SE OKRECU RUSIMA,nazivaju Ukrajinu nacistickom!
      A mi?
      Mi se bavimo laznim OEBS-om,i laznim frazama,MI SE NUDIMO DA RESIMO VESTACKO IZAZVANI RAT?
      Hoce siptar da se umesa na boju na Kosovu???
      SMEJURIJA!
      Dok sám narod shvati politicku a ne GRADJEVINSKU pozadinu “pada berlinskog zida”,jer je rukovodstvo “shvatilo”,doduse sa skoro sa 20 godina kasnjenja,dakle farsa…zavrsice se treci svetski rat,a mi ce mo,cini se, PO PRVI PUT U ISTORIJI BILI NA POGRESNOJ STRANI!
      Politika NI RUSIJA,NI KOSOVO,sa tendencijom NI REPUBLIKA SRPSKA,NI VOJVODINA,imace svoj strasni epilog,ne zato sto ce biti NI EVROSKA UNIJA,vec zato sto moze biti NI SAMA SRBIJA.
      To hoce nasi dusmani,koje mi bezumno nazivamo prijateljima.

  2. Ako radikalna levica u Grčkoj istraje na putu izgradnje socijalističkog društva ima će pritisak imperijalnog zapada poput onog kojeg je imao napr. Aljende!Imperijalisti ne prezaju da čereče Ukrajinu, pred vratima Rusije.Duh Napoleona, Hitlera , uz zveket evra i dolara, i škripu tenkovskih gusenica maršira prema Istoku! Srpski narod mora pružiti obe ruke podrške levici u Grčkoj, da se istorija ne ponovi kao nova tragedija za Grčki narod iz perioda stradanja grčkih partizana /Markos/ i stavljanja vojničke čizme za vrat grčkom narodu i demokratiji/ vojne hunte/.

  3. Питање дали може опстати као држава ако крене рапидно по обећањима? Нема више СССРа а Кина води своје интересе са извесним
    америчким покрићима јер су везани као сијамски близанци. Русија има проблеме у својој кући и питање је када ће морати ући у окршај са НАТО ИМПЕРИЈОМ тада више неће ни Грчка имати проблеме
    које јој тражи ЕУ и НАТО. Сириза је огледало сиротињи било које земље и зато треба их подржати у њиховој борби против Либералног
    капитализма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *