Гестапо по мери ЕУ

Пише Драган Мраовић

Европска унија развија нови репресивни организам који умногоме подсећа на Хитлеров Гестапо, уз помоћ којег ће другим народима дати право, част и задовољство да их Брисел и Вашингтон окупирају. У ту сврху је ЕУ формирала Европске жандармеријске снаге (Eurogendfor) које ће имати овлашћење да гушe социјалне немире или веће демонстрације трајнијег карактера, да користe ватрено оружје против грађана, да успостављаjу војне карантине над читавим областима и да хапсе вође манифестација уместо локалних снага полиције

Против Еврожандармерије неће бити могуће водити никакав спор, јер она не одговара никоме за било шта што уради. За стварање Еурогендфора искоришћен је Лисабонски споразум, којим је на превару укинут Европски устав, па је било могуће договорити Велсенски споразум о новој коњици неолиберализма. У том холандском градићу, 18. октобра 2007, Француска, Шпанија, Холандија, Италија и Португалија (придружиле су им се Пољска и Румунија 2011.) установиле су, према идеји из 2003. негдашњег француског министра одбране, Мишел Алио-Мари, наднационалну полицију која ће у нашој кући моћи да одлучује о нашој слободи и нашем праву на живот, а неће одговарати никоме и ни за шта! Имаће право да делује не само у фазама нереда, које може изазвати и она сама преко тајних служби као изговор за интервенцију, већ и у фазама транзиције, што значи и када у некој земљи влада мир, али евроклоновима не одговара тамошњи народ, јер неће да промени свест, заборави своју историју и уништи своју цркву и још увек има етику и морал. Имаће право да окупира туђе територије по налогу „ратног савета“ који чине министри полиције и одбране земаља потписница, а биће у служби ЕУ, УН, ОЕБС и НАТО, у зависности од тога коме ће ови министри НАТО земаља да се обрате, по потреби. То значи да национална власт нема више никаквих ингеренција на територији коју буде преузела Еврожандармерија. То значи да је она независна и од Европске комисије, иако ће моћи да делује и у оквиру заштите евроунијатске спољне политике и безбедности. Али, и ван граница ЕУ. То је мултинационална милитаризована полиција, која ће моћи да упада у било чију кућу по сопственој вољи. У споразуму нема ни помена о поштовању међународног права, нити људских права, а још мање је прописано понашање жандарма на терену.

Нова оружана полуга САД Еврожандармерију не могу да контролишу национални парламенти, па ни Европски парламент, већ њоме управљају директно владе. Државе јој делегирају политичке, стратешке и војне смернице. У ствари, политичко-војна координација поверена је Интерминистарском комитету на високом нивоу (ЦИМИН). Еврожандармерија подсећа на Мусолинијеву тајну полицију ОВРА, на совјетски КГБ и источнонемачки Штази, али и на Хитлеров Гестапо, јер ако се детаљно сагледа њена структура, видеће се да има сличне имунитете, са једне стране, а са друге, моћи ће да се бави делатностима као што су јавни надзор, контрола граница уместо националне полиције, прикупљање информација и вршење шпијунских операција и улоге судске полиције, односно унутрашња и спољна шпијунажа. То је војна наднационална структура која ће моћи да делује било где у свету, да замени националне полиције, да интервенише по својој вољи, а имаће над собом само оперативне руководиоце. Њоме ће, у ствари, управљати САД и давати јој налоге, јер је и НАТО предвиђен као налогодавац. ОЕБС, УН и ЕУ се ту у пракси неће ништа питати, већ ће служити само као параван, као и до сада.
[restrictedarea]

Тако ће Америка имати још једну оружану полугу, али много лукавије замишљену, јер ће моћи да делује унутар земаља, без званичне спољне агресије, односно преко ње ће моћи да се контролишу разне земље и у мирнодопском стању, што значи да се сузбија било каква слободна мисао или манифестација која није по вољи правих господара овог света – банкара и финансијских олигарха − без потребе да се изазивају ратови у којима потом џелати морају да се труде да оптуже жртве да су криве. Те муке ће светске силеџије бити ослобођене, јер ће жртве саме доћи на жртвеник „Великог брата“ преко структура Европске уније.

Биће то „царево ново одело“, у којем ће несрећним народима ова жандармерија, кад им буде „притекла у помоћ“, бити представљена као њихова жандармерија, те да све што она ради, они у ствари раде сами себи. Њихова ће бити, јер се уласком у ову структуру планира гашење националних жандармерија. После мантре да су Срби извршили агресију на сопствену земљу, на Косово и Метохију, биће уведен и нови еврократски појам – самоокупација. Земље ЕУ и земље кандидати за ЕУ неће моћи да утичу на употребу ове жандармерије, јер су својим статусом дужне да је аутоматски прихвате, као што се нама већ сада намеће да прихватимо све по нас штетне норме ЕУ, а да немамо никакву корист од тога. Увек морамо више да дамо од вредности оних отпадака које нам еврократе представљају као помоћ из ЕУ. У случају Еврожандармерије увек ћемо добити више него што смо дали – али батина!

Суперполиција ЕУ Дакле, овај нови „демократски“ пендрек ће имати у опису посла „мисије безбедности и јавног реда“, „саветовање, управљање и супервизију националних полиција“ укључујући и кривичне истраге. Контролисаће саобраћај, границе и бавиће се шпијунажом, одређиваће шта је кривично дело, а шта није (рецимо „рад“ за доларе „Великог брата“ или Сороша неће бити кривично дело издаје, али протест због „параде срама“ хоће) моћи ће да сама трага за окривљенима на националним територијама, да их хапси и води где хоће, па Војислава Шешеља неће у Хаг морати да врати наша власт. Против демонстраната ће деловати као „борбене снаге“, дакле не као полиција, већ као војска. Моћи ће да изводи окривљене пред суд, да штити јавна добра, проевропске и филоамеричке политичаре од демонстраната и осталих опасности по њих и њихове патроне, да образује полицајце „према међународним стандардима“ које смо добро осетили на својој кожи, да образује инструкторе који ће нам говорити одушевљено о Вест Поинту, као један наш познати генерал, иако је то једва ниво средње наредничке школе у односу на нашу Војну академију. Неће више морати САД да улажу милион долара годишње, колико рече његова екселенција Мајкл Кирби, у такве српске генерале, већ ћемо сами плаћати еврожандармеријске инструкторе да нам их произведу.

Наша жандармерија ће бити трансформисана у Еврожандармерију, па ће ићи у Грчку да бије демонстранте, а нас ће тући немачка жандармерија када будемо демонстрирали испред владе Србије. Биће то „суперполиција“ која ће штитити интересе еврократије, САД и приватних банака. Имаће и улогу у „хуманитарним мисијама“, а већ је имала ту „хуманитарну“ примену против Срба у БиХ још 2007, јер ми служимо две деценије уназад као заморчићи белосветском империјализму увијеном у обланду демократије и неолиберализма. Дакле, биће још „милосрдних анђелчића“.

Националне жандармерије још нису пренеле своје прерогативе на Брисел, као што је пренет део националног суверенитета: део само у теорији, а целокупни у пракси. По споразуму из Велсена, члан 5, Еврожандармерија би требало да буде на располагању не само ЕУ већ и УН, ОЕБС и НАТО, па се представља као европска институција, али то је у ствари атлантска институција и амерички инструмент присиле који ће уживати апсолутни имунитет, изнад дипломатског. Није одговорна никаквом парламенту, ужива неповредивост својих објеката и архива, не подлеже извршној судској власти окупираних земаља, забрањено је њено прислушкивање од стране националних служби безбедности, не плаћа никакву одштету за начињену штету и не одговара за смрт грађана изазвану њеним деловањем. У члану 10 поменутог споразума стоји да Еврожандармерија користи бесплатно инфраструктуру у земљи у којој делује, дакле и струју, воду, гас, пошту, телефоне, одношење жандармеријског ђубрета итд. Против еврожандара неће моћи да се води судски поступак по било којем основу.

Замена за плаве шлемове У међународним споровима до сада су деловале снаге УН под контролом националних команди. Убудуће ће деловати Еврожандармерија којом ће се командовати из седишта у Виченци, из касарне „Генерал Киното“, смештене поред једне од 114 америчких војних база у Италији, по принципу „Lex Paciferat“ (Закон нека донесе мир) како пише на грбу ове евробатине, а какав мир нам доносе такве структуре, видимо данас на територији бивше Југославије, у Либији, Ираку, Авганистану, Сирији… О употреби силе доноси одлуку поменути „ратни штаб“ Еврожандармерије, а ништа се не питају ни земље чланице ЕУ које јој нису приступиле.

Парламенти земаља неће морати више да се замарају расправама о војним интервенцијама, а политичари неће више морати да измишљају ганутљиве приче о хуманитарним катастрофама и геноцидима да би оправдали агресију на друге земље. На тај начин је евробатина већ употребљена против демонстраната у Грчкој. Ради спасавања приватних светских банака, једна бригада Еврожандармерије ушла је у Игуменицу у цивилним оделима. Ипак, на путним торбама и на одећи ти роботи су носили свој грб. Смештени су у Ларису, код војног аеродрома у циљу „одржавања јавног реда“, односно батинања оних Грка који нису за Европску унију и стезање каиша. Јер, грчка полиција није била довољно приљежна у одбрани интереса оних који су опљачкали грчки народ.

Како стоје ствари и како се понаша наша такозвана политичка „елита“, нема сумње да српска власт неће пропустити прилику да даље следи европејски пут уз пратњу Еврожандармерије, а ми ћемо имати част и задовољство да нас не бије више наша, већ НАТО жандармерија. Пошто се ова интервенционистичка пошаст регрутује из националних жандармерија земаља које је имају и морају да сносе и њене трошкове у овим окупационим снагама, констатовано је, у надлежним еврократским круговима, да жандармерију већ имају: Србија, Молдавија, Белорусија и Турска.

Еврожандармерија се спрема и опрема за „борбену улогу“ против суверених земаља које ће једнога дана да се побуне против пљачкашког намета светске финансијске олигархије тако да делује изнутра, да гаси, на самој територији и одмах, сваки пламичак слободног ума. Та побуна је неминовна ако се овако настави. Али, можемо да се тешимо да нас неће тући наша полиција, већ Еврожандармерија!

[/restrictedarea]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *