Дмитриј СЕДОВ – Хоћу у Давос!

Морам са жаљењем константовати да ме поново нису позвали на економски форум у Давосу. Овај безобразлук се не догађа први пут, али сам раније мислио да ме не зову јер никако не могу да сакупим милион долара. Потом сам почео да схватам да се не ради само о сиромаштву мог буџета. У Давос се не позивају само богати, него и паметни. А ја не могу упасти у категорију паметних, јер сваке године непрекидно критикујем оне који сваке године иду на тај форум.

Но, ја бих желео да добијем позив па овај пут нећу никога критиковати, већ напротив, подржаћу речи немачке канцеларке Ангеле Меркел која је у Давосу о Русији рекла сушту истину.

Ангела је рекла: дејства Русије у Украјини представљају кршење светског поретка формираног после Другог светског рата. А тај поредак се огледа у строгом признавању граница и територијалне целовитости.

Временски лимит не дозвољава мојој старој пријатељици да се удуби у новију историју, због тога то у њено име могу учинити ја.

Треба почети од тога да је Москва вероломно признала рушење граница између Демократске Републике Немачке и Савезне Републике Немачке и испровоцирала забринутост у НАТО пакту за сопствену безбедност. Визионарски стратези у НАТО пакту предвидели су још 1991. године кризу у Украјини и почели су гурање војних НАТО структура ближе Русији. Данас они размештају нове војне контигенте у Бугарској, Пољској и Прибалтику, што једино може омогућити миран сан шефовима у Бриселу.

Осим тога, Русија је испровоцирала грађански рат у Југославији што је довело до истовременог рађања неколико нових држава на Балкану, али се то не може сматрати ревизијом граница, јер на Балкану је европска цивилизација тек у повоју, а дивљи народи се међусобно обрачунавају.

Још горе је што је Русија наговорила Србе на непризнавање законитих захтева Албанаца о претварању територије коју насељавају у историјску земљу косовара. Косовари су се исправно бавили геноцидом над Србима што је наишло на подршку Запада, и на крају допринело независности “Републике Косова”. То такође нема никакве везе са ревизијом послератних граница, јер се Срби не смеју озбиљно узимати у обзир. Па и ратну операцију против Србије не треба називати ратном, јер су у НАТО за полазну тачку прихватили цифру од пола милиона убијених цивила. Ето, тада се то може назвати ратом. Као на пример у Ираку. Они су тамо на онај свет отправили више од милион људи и све до сада то не зову ратом. И они су све правилно учинили – људе су убијали, а границе нису мењали. Одмах се види, цивилизовано друштво.

Такође и по питању Украјине, све се чини правилно, јер су аутори једни те исти. Па ко је стајао иза кризе на Космету? САД и Немачка. Како се криза решавала? Путем прогона и геноцида над Србима.

Ко стоји иза кризе у Украјини? САД и Немачка. Како се криза решава? Путем прогона и геноцида над Русима. Већ је милион Руса пребегло са Донбаса у Русију. Остала су још три милиона. Време је да се почне са свеобухватним артиљеријским гранатирањем насељених места и уништавањем преосталих православних цркви. Како показује искуство са Косова, успеће у свему. Само треба без прекида запушавати уста Русији. Да се не би узбуђивала и обраћала глупавим међународним организацијама за помоћ. Немци и Американци тамо увек имају своје људе. Ионако им неће помоћи.

Чини се да сам правилно све изложио. Због оваквог тумачења требало би да ме позову у Давос. Ако би ми се то посрећило, свакако бих се постарао да нађем могућност да поразговарам са Ангелом Меркел и да јој кажем:

Велико хвала Ангела за ваше ангажовање у животу словенских народа. Али као човек који је информисан о стању ствари у Украјини, хтео бих Вам дати један савет. Тамо треба променити руководство. Три најважнија политичара у тој земљи не одговарају западним стандардима:

–       Премијеру Арсенију Јацењуку који је недавно открио како је СССР напао на Немачку и Украјину, потребна је помоћ психијатра.

–       Председник Порошенко страда од пијанства и у стању алкохолне апстиненције брка европске припоритете. Током јутарњег мамурлука он може сваки час позвати на примирје и одмах потом наредити артиљеријско гранатирање мирних насељених квартова.

–       Нада нације Јулија Тимошенко не може заменити ни једног ни другог, из разлога што лаки наркотици не одговарају политичару њеног калибра, па је принципијелно прешла на кокаин.

Због тога бих волео да од стране САД и Немачке видим кадровске маневре. Сви ми би бурним аплаузом поздравили да Хашим Тачи који је тако добро себе препоручио, стигне у Кијев и буде изабран за председника Украјине на слободним изборима. Он има богато искуство са одобровољавањем оних који се не слажу са политиком Вашингтона и Берлина, уз истовремену утилизацију њихових органа у корист демократије.

Мислим да би овакви савети од мене начинили редовног посетиоца економског форума у Швајцарској.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *