Борис АЛЕКСИЋ – Амерички рат против Европе

Едвард Сноуден је објавио читав низ докумената којима је доказао да америчка обавештајна заједница контролише власт у Сједињеним државама, да  широм света руши изабране владе које јој се супротстављају, убија без пресуде и оптужнице, изводи терористичке операције, изазива ратове и прислушкује све. Са њом сарађују службе безбедности потчињених земаља – сателита Вашингтона. Амерички Конгрес и владе низа западних држава су покренуле иницијативе да се, по свему судећи неограничена овлашћења тајне полиције сузе. А онда су агенти решили да узврате. Широм Запада догодили су се терористички напади, који имају за циљ да прекину процес потчињавања америчке обавештајне службе закону и тим злочинцима дају одрешене руке.

Нимало случајно ове операције су извршене на територији обавештајног савеза „Пет очију“ који према Сноудену поред САД чине и Велика Британија, Канада, Аустралија и Нови Зеланд. „Они понекад иду још даље од НСА” упозорио је бивши агент ЦИА. У октобру 2014. године Мајкл Зехаф-Бибо (32) убио је једног канадског војника и упао у зграду парламента у Отави пре него што је убијен. Он се од раније налазио на „листи осумњичених терориста“ и одузет му је пасош да не би отишао у иностранство ради учествовања у борбама.[1]Затим су средства јавног информисања јавила у децембру да је троје људи – отмичар и двоје талаца – убијено, док су четири особе рањене када је полиција након вишесатне опсаде упала у кафе “Линт” у центру Сиднеја, у којем је од раних јутарњих сати држано седамнаесторо талаца. Представници аустралијске владе су дали изјаве у којима оптужују Исламску државу за терористичке нападе. Пре тога у априлу 2013. године одјекнуле су бомбе у Бостону када су по истом кључу оптужена браћа Царнајев, на које је руска обавештајна служба упозорила Вашингтон још 2011. године и који су били праћени од стране Американаца. По званичним извештајима троје људи је погинуло а 260 рањено, јер „ЦИА, ФБИ и локална полиција нису имали добру комуникацију“! [2] Додајмо овде да су руски аналитичари на интернету објавили значајне доказе који указују на то да су у терористички напад у Бостону умешани уговорци (плаћеници) ЦИА и НСА који су у пуној опреми били присутни на маратону где су и снимљени.

После Канаде и Аустралије напади су се догодили и у Француској. Браћа Шериф (32) и Саид (34) Куаши су 7. јануара у упали у просторије сатиричног листа Шарли ебдо и убили 12 људи. Они су ликвидирани у акцији француске полиције, а иста судбина задесила је и трећег терористу Амедија Кулибалија (32), који је у продавници кошер-хране у Паризу убио најмање четворо грађана. Истог дана браћа су повезана са Исламском државом да би затим уследио марш милиона „одговор слободног, космополитски и демократски настројеног света на крвави пир муслиманских фанатика у Паризу“ када је и педесетак светских званичника прошетало престоницом Француске док су стотине хиљада грађана узвикивали „Ми смо Шарли“. Повод за терористички напад је наводно била карикатура Мухамеда која је објављена на насловној страни Шарли ебдоа. Међутим први проблем овог измишљеног мотива је тај што је спорна карикатура објављена 2009. године. Поред тога Шарли ебдо је само пренео скарадни цртеж данског листаJilands Posten“ које је разбеснео муслимане широм света јер се на њему вређа пророк у којег верују. [3] Други проблем је што се у експертским анализама јавља сумња да је снимак терористичког напада монтиран. Зато су двојица руских стручњака за безбедност изашли су у јавност са тврдњом да је напад на редакцију Шарли Ебдо исцениран. Члан председништва Удружења руских официра и ветеран специјалне јединице „Алфа“ Игор Шевчук у интервјуу за телевизију „LifeNews“ изјавио је да је снимак убиства полицајца у Паризу намештен. Исто тако, Андреј Максимов тврди да иза инцидента у Паризу не стоје браћа Куаши. Он је рекао да дешавања у Паризу задовољавају интересе САД, а да је  вероватно све ипланирано од стране америчких обавештајних служби. [4] Поред свега инспектор задужен за истрагу масакра у редакцији магазина Шарли ебдо, Ерлик Фреду извршио је самоубиство због наводне депресије. [5] Додајмо и да је министар спољних послова Турске Мевлут Кавусоглу потврдио да је Хајат Бумедијен (26) коју француска полиција тражи због саучесништва у терористичким нападима у Паризу, из Турске сасвим слободно прешла у Сирију којом хара Исламска држава (ИС). Управо је Анкара по налогу Вашингтона обучавала и наоружавала припаднике ИС-а како би оборили сиријску владу. У настојању да што боље искористе ситуацију представници савеза „Пет очију“ су поручили Паризу да се могу очекивати нови терористички напади. Тако је наводно НСА захваљујући прислушкивању припадника ИС-а (које је ЦИА наоружала и опремила) пре напада у Паризу добила информацију да исламисти планирају операције у Европи. [6] Можда би Оланд због свега требао да повери безбедност Француске америчкој обавештајној служби? Можда би ДСТ требао да постане део савеза „Пет очију“ и можда би цела Европа требала да закука испред врата Ленглија – спасите нас?

Као што видимо по званичној верзији догађаја целокупну француску безбедност су на колена бацили аматери – два младића и једна девојка које нико није могао да заустави. Шта би им тек урадили добро обучени професионалци? Или боље рећи шта су им у ствари урадили професионалци? Они су успели да надиграју поред осталих и две моћне француске службе Дирекцију за надгледање територије (ДСТ) и Генерално обавештавање (РГ) које су се још 2007. године ујединиле како би се ефикасније бориле управо против исламског екстремизма. Овакву операцију може да изврши америчка обавештајна служба и њој потчињен тајни комитет НАТО пакта задужен  за извођење терористичких операција у Европи (према професору Данијелу Ганзеру). У овом тајном телу Северноатлантског савеза нема консензуса већ одлуке доносе само Американци. Комитет је и направљен да би Европу држао потчињеном. Мотив је јасан. Сједињене државе припремају рат са Русијом одавно, већ деценијама тј. још од оснивања НАТО пакта који се сваке године приближавао руским границама. Вашингтон је запалио Украјину и у њој изазвао крвопролиће а на власт довео нацисте спремне да јуришају на руски народ. ЦИА је организовала обарање малезијског Боинга МХ17, а умешаност Беле куће у тероризам није никаква новост. Она је најгоре терористе и трговце људским органима довела на власт у окупираној Приштини. Професор  Ноам Чомски, један од најпознатијих интелектуалаца на Западу, сматра да су напади америчких дронова и ратови које је изазвао Вашингтон били највећи терористички напади у људској историји. [7] Санкције против Русије штете целој Европи али не и Сједињеним државама. Зато је Оланд два дана пре терористичких напада у Паризу предложио укидање санкција Москви.

Напад на Шарли ебдо је оживео од америчке елите брижљиво гајену идеологију новог светског поретка. Запад се ових дана идентификује са часописом који је вређао и Христа и Мухамеда, а то је изгледа највиши домашај западне демократије. Заборавите Алексиса де Токвила и његова „наклапања“ да су САД постале велике због својих цркава. Данас у тој земљи „предводници слободног света“ сатанисти имају право да дижу споменике Луциферу и деле деци своје памфлете за Божић! [8] Вашингтон је у правима изједначио хришћане и сатанисте – добро и зло. Исто је у ЕУ где је као врхунска демократска вредност заштићено право педофилија (Холандија) [9] или дечија еутаназија, због депресије или анорексије (Белгија). Америчка елита сања обезбожену Европу. Са друге стране Русија и православље могу да оживе Стари континент.

На крају можемо да закључимо сасвим слободно да Европа јесте нападнута, али не од стране муслимана већ од Сједињених држава – њене терористичке мреже и њене безбожничке идеологије.


[2] dw.de
[3] dw.de
[8] rt.com
“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *