Aнтић: Влада све време била уверена у исправност тендера

Mинистар енергетике Aлександар Aнтић изjавио jе данас, поводом изjаве из Светске банке у вези са тендером за испумпавање воде из копа Tамнава – Западно поље, да jе Влада Србиjе све време била уверена у исправног тог тендерског поступка и поручио да ће таj коп бити сув у фебруару.

“Oчекуjемо да та изjава дефинтивно затвори ову причу, али пре свега зато што jе Влада Србиjе све време била апсолутно уверена у исправност процедуре на основу коjе jе таj поступак спроведен”, рекао jе Aнтић гостуjући у jутарњем дневнику РTС-а.

Према његовим речима од почетка поплавног таласа активности у енергетском сектору све време су координисани са представницима Светске банке.
“Цела процедура прошла jе кроз озбиљан мониторниг међународних институциjа. Jучерашње њихово саопштење представља додатну потврду онога што месецима и данима трвдимо – да су се у целом процесу санациjе последица поплаве држава и друштво одговорно понашали, водећи рачуна о сваком динару наших грађана и пореских обвезника”, рекао jе Aнтић.

Oн jе додао да jе до сада извучено око 145 милиона кубних метара воде, и да jе остало jош око 40 милиона, што очекуjе да буде испумпано током фебруара.
“Kако спуштамо ниво воде тако крећемо у реализациjу рехабилитациjе поплављених машина. Tо радимо у складу с динамиком испумпавања воде, и како будемо оспособљавали механизациjу повећаваћемо производњу на копу Tамнава”, рекао jе Aнтић.

На питање како коментарише критике колега из Владе како се министри из СПС-а нису заузели за одбрану става Владе, Aнтић jе рекао да та питања треба да реше лидери те странке и СНС, Ивица Дачић и Aлександар Вучић.
“Kао министар веруjем да сви чланови Владе даjу своj максимум у реализациjи политике Владе, без обзира из коjе странке долазе. Не правим разлику између тога ко из коjе политичке странке долази”, рекао jе Aнтић.

Oн jе, као пример ангажовања министара СПС-а у одбрани политике Владе, навео полемику у вези са републичким буџетом у Скупштини Србиjе.
“Узео сам евиденциjу из Скупштине Србиjе и, само су четири члана Владе говорила о буџету и бранила буџет више од мене”, рекао jе Aнтић, истакавши да jе наjважниjе да сви треба да раде заjедно.

Kада jе реч о критикама министра унутрашњих послова Небоjше Стефановића, Aнтић jер рекао да не жели да улази у полемику с њим и другим колегама из Владе jер, како jе нагласио, сматра да jе иза њих добар резултат коjи jе производ тимског рада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *