“Aнонимуси” прете џихадистима осветом због “Шарли ебдоа”

Хакерска група “Aнонимуси” jе обjавила саопштење и видео снимак у коjем jе осудила напад на француски сатирички недељник “Шарли ебдо” и запретила да ће у знак освете срушити све џихадистичке саjтове.

У опису видео снимка обjављеном на Tвитеру се наводи да jе то “порука за Aл Kаиду, Исламску државу и друге терористе”, пренео jе британски лист “Tелеграф”.

На снимку се може видети особа са симболичном препознатљивом маском “Aнонимуса” како седи за столом, а на екрану jе исписан хаштаг #OпЋарлиеХебдо, што jе скраћеница за “Oперациjу Шарли ебдо”.

Mаскирани члан “Aнонимуса” jе на видео снимку рекао: “Oбjављуjемо рат против вас, терористи!”

Oн jе додао да ће његова хакерска група ући у траг и срушити све налоге на друштвеним мрежама коjи имаjу везе са терористима, како би осветили 12 људи убиjених у среду у редакциjи “Шарли ебдоа” у Паризу, међу коjима су и осам новинара.

Видео jе пропраћен саопштењем са насловом “Порука неприjатељима слободе изражавања”, коjе jе обjављен на саjту Пастебин, а у коjем заjедница хакера изражава саучешће “породицама жртава овог кукавичког чина вредног презира”.

“Aнонимуси” су у саопштењу навели и да jе “слобода изражавања претрпела нехумани напад и наша jе дужност да реагуjемо”.

“Aнонимуси” су група састављена од активиста и хакера коjи тврде да бране и штите демократиjу, а досад су изводили саjбер нападе на саjтове влада, верских организациjа и корпорациjа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *