11 убиjених у пуцњави у редакциjи у Паризу

У пуцњави у редакциjи сатиричног листа “Шарли ебдо”, у центру Париза, познатог по карикатурама муслиманских лидера, данас jе убиjено 11 људи, саопштила jе париска полициjска префектура.

Полициjа jе навела да jе у нападу рањено 10 људи, од коjих пет тешко, међу коjима jедан полицаjац.

француски министар унутрашњих послова Бернар Kазнев дошао jе на лице места, где се очекуjе да стигну и председник франсоа Oланд и премиjер Mануел Валс, а за 14 сати jе заказана седница владе у Jелисеjскоj палати.

Mедиjи преносе да су двоjица маскираних људи, наоружаних аутоматским пушкама “калашњиков”, упали око 11.30 сати у редакциjу листа, после чега су се зачули пуцњи. Уследила jе размена ватре са снагама реда.

Запослени у листу су се склонили на кров зграде.

Нападачи су, наводно, ранили jедног полицаjца и успели да ускоче у возило коjе их jе чекало и побегну, при чему су оборили jедног пешака.

У току jе потера за возилом, коjе се, према наводима очевидаца, запутило ка северном делу града.

Mедиjи преносе да jе у редакциjи листа 2011. године био подметнут пожар, после наjаве да ће у штампу бити пуштен броj под називом “Шариjа ебдо”, с “Mухамедом као главним и одговорним уредником”.

 

Oланд: У Паризу изведен терористички напад

 

француски председник франсоа Oланд назвао jе данас терористичким нападом пуцњаву у редакциjи сатиричног листа “Шарли ебдо” у Паризу, у коjоj jе убиjено 11 људи, док jе у францускоj ниво узбуне повишен на наjвиши степен.

Oланд, коjи jе обишао место напада, рекао jе да jе протеклих седмица у францускоj спречено неколико терористичких напада, преносе агенциjе.

Влада у Паризу jе, одвоjено, саопштила да jе ниво националне безбедности у Паризу повишен на наjвиши степен, што значи да jе проглашена узбуна због напада.

На месту напада се очекуjе и премиjер Mануел Валс, а за 14 сати jе заказана кризна седница владе.

2 коментара

 1. Krvavi Bozic u Parizu!Gospode, pa zar i danas,na najveci praznik!
  Francuska je u choku.Bezbednost podignuta na najvisi nivo.Bilans ove klasicne
  egzekucije(teroristi su upali u redakciju za vreme redovne nedeljne konferencije,
  predhodno ubivsi 2 policajca na strazi ispred zgrade uz uzvike “ziveo prorok”)
  prema podacima MUP-a od pre par minuta je :
  -12 mrtvih( 10clanova redakcije i 2 policajca)
  -8 ranjenih od kojih su 4 u vrlo teskom stanju.

 2. Тероризам је семе посејано где су освајачке хорде Западне цивилизације стигле. Ово је почетак наплате рачуна за Садама, Гадафија и остале које су извели “ИЗВОЗНИЦИ АМЕРИЧКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ”. Које ушао у Либију које рушио Ирак, које сада у Сирији које су то силе које бомбардују и освајају туђе земље и поробравају те народе, па испада дасе мора платити и цена тог варварског чињења. Недужне жртве увек су прве на тим рачунима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *