Вучић: Србиjу смо одузели разбоjницима и вратили грађанима

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да jе његова влада одузела Србиjу разним разбоjницима и вратила jе грађанима.

“Oво jе влада тешких одлука за тешко време”, истакао jе премиjер на годишњоj прес конференциjи, на коjоj jе сумирао учинак свог кабинета у протеклих осам месеци, истичући да су радили отворено, поштено и одговорно.

Вучић jе оценио да влада, коjа jе формирана 27. априла, враћа наду грађанима да ће, ако буду радили и били марљиви и вредни, Србиjа постати пристоjна земља.
“Први посао jе нам био да кажемо да jе ово отворена земља, земља радника и сељака, оних коjи марљиво и поштено раде, а не таjкунско – политичка прћиjа. И ако сам нечим задовољан, задовољан сам тиме што смо одузели Србиjу разбоjницима и вратили jе грађанима”, истакао jе Вучић.

“Све митове коjи су нас годинама убеђивали да смо посебни, да ништа ниjе до нас и да су празне речи важниjе од дела, морали смо да оставимо иза себе, као и нерад, неодговорност и дефинициjу “да нико не може да ме плати толико мало, колико мало jа могу да радим”, како су се претходне власти понашале, а земља била препуштена политичарима и таjкунима, коjи су jе уништили”, рекао jе премиjер.

Oн jе навео да jе влада ставила пред себе тешке циљеве, другачиjе од оних постављених пред било коjу претходну владу, коjи би требало да промене земљу, али пре свега грађане, наше навике и понашање.
“Спустили смо Србиjу са неба на коjем се не ради и нема никаквих перавила, на земљу на коjоj се тешко ради, а мораће и више, и на коjоj постоjе иста правила за све”, рекао jе Вучић.

Србиjа постала поуздан партнер

Вучић jе изjавио да jе Србиjа постала поуздан партнер, jер ниjе обећавано оно што не може да се уради, те да jе то постигнуто чврстом, стабилном, jасном и озбиjлно дефинисаном политиком, те да jе политичка стабилност предуслов за економски напредак.
“Имали смо чврсту, стабилну, jасну и озбиjлно дефинисану политику, политику очувања независности и суверетнита Србиjе. Поштовали смо себе, али смо били поуздан партнер и нисмо никоме обећавали оно што нисмо могли да испунимо. Нигде ни од кога нисте могли да чуjете различите поруке”, рекао jе Вучић на конференциjи за новинаРе.

Kаже и да се на Западу ниjе обећавало да ће влада радити против Руса, а у Русиjи против Запада.
“Свуда и на сваком месту имали смо jасно дефинисану, одгворну и озбиљну политику коjа нам jе донела озбиљно поштовање… Србиjа jе данас у своjоj савремениjоj историjи наjпоштованиjа и у Eвропи и свету”, укзао jе Вучић и додао да jе Србиjа jе постала земља коjа jе потпуно отворена и земља са наjвећом спољно политичком активношћу.

Истакао jе да jе министар спољних послова Ивица Дачић “у историjи Србиjе имао наjвећу спољнополитичку активност као и председник владе, уверен сам и председник републике”. “Kао председник владе укупно сам се за само осам месеци састао са 31 председником владе, што jе више него на нивоу од пет година што jе имао досадашњи председник владе коjи jе имао наизражениjу спољнополитичку активност. Aли не за осам месеци, већ за пет година”, додао jе премиjер.

Подсетио jе и да се у Србиjи састао са четири председника држава, и исто толико у иностранству. Tакође се, истакао jе у Србиjи састао са двоjицом вицеканцелара, пет министара спољних послова и двоjицом министара економиjе, али и да jе учествовао на седници Савета безбедности Уjедињених нациjа.
“Tелефонских разговора обавио сам више од 40 са председницима држава и влада, и министрима спољних послова”, навео jе Вучић.

Вучић: Биће реконструкције Владе

Премијер Србије Александар Вучић негирао је натписе појединих медија да ће министри Сертић и Вујовић бити избачени из Владе.

“Када буде реконструкције, обавестићу Вас”, каже Вучић.

Премијер објашњва да је још крајем априла рекао да се може очекивати реконструкција Владе, јер је мислио да је важно да се ни он ни министри не опусте и да не помисле да су изабрани на четири године.

Премијер каже да нигде није поменуо да ће сменити Вујовића и Сертића већ да су то поједини медији у потпуности измислили.

Вучић: Добићемо највећу цену за “Телеком”

Премијер Србије истиче да је у току избор приватизационог саветника за “Телеком” и да ће за ту компанију бити понуђена значајно већа цена, од оне која се очекивала.

“Мислим да ћемо добити највећу цену у историји коју је ‘Телеком’ могао да добије”, наводи Вучић.

Премијер истиче да ће цена бити значајно већа, “драматично већа од оне која је понуђена 2011. године, када су неки то покушавли пре избора да раде”.

“Ми тиме нећемо покривати свој дефицит као што неко каже”, наглашава Вучић.

Следећа година је година инвестиција

Премијер истиче да Влада може транспарентно да управља својим финансијама и да није смешно што је на више хиљада страна показала како ће управљати сваким динаром.

“У децембру ове године, у односу на претходни децембар, имамо три милијарде више прихода. То за обичне људе значи повећање привредне активности, повећању трговине. Упркос општој кукњави – бележимо пораст. Више се троши и у трговинама, бројеви показују да се троши више. Важно је да прођемо кроз тешке мере и да 2016. дочекамо резултат као Поругал, Естонија”, истиче премијер.

Коментаришући последња четири месеца ове године, прикупљено је рекордно много новца од ПДВ-а.

“Ако будемо успели истим темпом да наставимо, наше прогнозе су да преко ПДВ-а прикупимо 400 милијарди. То би значило да имамо мањи фискалини дефицит, бољи и повољнији резултат”, наглашава Вучић.

Према његовим речима, Влада је за свој рад добила смо подршку светских и европских институција, како на Истоку и на Западу.

Премијер подсећа да су повећане акцизе и на дуван и на нафту.

“Добили смо помоћ од САД, ЕУ, али и од Русије и Кине. Презадовољан сам што сам имао част да будем председник Владе Србије у време Самита”, истиче премијер.

Вучић наводи да је Србија, од земље бачене на колена, постала “звезда у успону”.

“Ми не стојимо у месту, не часимо ни часа. Донели смо законе, предузеле мере фискалне консолидације. Ми се крећемо и радимо ка циљу. Тај циљ није близу, али нас та удаљеност није обесхрабрила”, поручује Вучић.

Премијер наводи да ће Србија само уз политичку подршаку моћи да обезбеди повећање економског раста, који ће бити преко 0,5 одсто, што је супротно прогнозама ММФ-а.

Како каже, у Србији нема више чекања, пожурите се, Србија је на добром путу.

Према његовим речима, 2015. година је година која треба да промени лице Србије, година изазова, година у којој морамо, упркос свим тешким мерама, да не повећамо незапосленост.

Незапосленост је од фебруара до данас, према подацима Националне службе за запошљавањем пала за 6,81 одсто.

“У фебруару ове године 793.625 особа било је на бироу, данас је 739.044 лица. Тај број је смањен за укупно 54.581 особа што је 6,81 одсто”, истиче.

Премијер подсећа да је, према подацима Републичког завода за статистику, пре две године ниво незапослености био на 26,4 одсто, а да је данас 17,6, а реално је, каже Вучић, да буде на 19,5 или 19,9 одсто.

“Наш циљ је да тај проценат не прође 20 индексних поена. После година губљења посла, део тих проблема смо кренули да решавамо”, наглашава Вучић.

“Нисам пресрећан што идем у Брисел”

Дијалог Београда и Приштине биће настављен 9. фебруара у Бриселу, потврђује премијер Вучић.

Први човек Владе каже да ће на прве разговоре у Бриселу отићи са министром спољних послова Ивицом Дачићем, док ће са друге стране бити премијер Косова Иса Мустафа и министар спољних послова Хашим Тачи.

“Могерини (висока представница ЕУ за спољну политику) је звала. С њихове стране биће Мустафа и Тачи и ми ћемо ићи у формату један плус један. На први разговор ћемо ићи Дачић и ја, а на друге ће ићи неко други са мном у зависности од теме”, објашњава Вучић.

Премијер додаје и: “Да ли 9. фебруара идем у Брисел радостан и срећан, да гледам Мустафу и Могерини, нисам ни срећан ни пресрећан, то је мој посао и моја дужност.”

Говорећи о хапшењу Србина у Приштини, у чијем возилу је нађено 13 килограма експлозива, премијер наводи да постоје одређене сумње за чије је потребе то урађено.

Како каже, полиција ради свој посао и треба сачекати резултате истраге.

“Наша полиција ради свој посао… Имамо одређене сумње, ко, шта, како и на који начин и за чије потребе је урађено, али о сваком озбиљном резултату истраге ћемо вас обавестити”, истиче Вучић.

4 коментара

 1. Има хвала Богу још живих који су радили и стварали пре рађања ових што нас желе преобразити у протестанте. Гос, први министре ја памтим као дете дасмо устајали пре свањивања и седали у кола
  мислим сеоска и ишли дали окопавали кукуруз или шећерну репу.Памтим када смо плели пшеничну ужад даби повезали покопшену пшеницу. Е онда су дошли ТИ од којих смо чули речи неможеш ме мање платити колико можем мало радити,( САБОТИРАТЕ ТЕ) који су нас унаказили као народ и државу. знам памтим наше вредне ШВАБЕ који нису били вреднији од мојих родитеља и комшија па били они
  Срби или Хрвати. Очистите терминологију комунистичку и вратите домаћинима штосу комунисти отели вратите власништво над отетим стамбеним зградама у градовима дасе зна које ГАЗДА а ко плаћа кирију. Ми немамо ГАЗДУ ДОМАЋИНА а он се ствара у породици вратите достојансво мајкама а не овима голих груди и г…ца.

 2. Premijer ide u Brisel tuzan i nesrecan ?!
  Pa sto ide ?
  Kaze to je njegov posao.
  Nije istina.
  On se sam latio corava posla.
  Corava za Srbiju.
  A za njega ?
  Prikazuje se zrtvom?!
  Nije on zrtva.
  Kosovo je zrtva.I narod Srbije.
  Ko mu veruje?

 3. PRAZNA PRICA!
  Prica bez argumenata,neistinita,svadjalacka,KAO I UVEK,preteca,NIVO MALOMATURANTA…koja treba da utera strah u kosti.
  Ovaj narod nema srecu ni za Novogodisnje praznike,mora da slusa individualne frustracije svakoga ko mu se na grbacu nakaci.
  Zasto se Vucic permanentno stidi samoga sebe,svojih poslova?
  STALNO SE SAMOPOTIRE,recimo,bilo bi pravo cudo da nesto o svome radu kaze za period 1993-2008.
  Ili od 2008-pa do njemu omiljenom i jedino vaznom gorespomenutom terminu, 27.aprilu 2014.g.?
  TOGA SE ON ODRICE,ON TAJ PERIOD POTIRE.
  Sada,namerno SVOJE DELOVANJE I SVOJU APSOLUTNU POLITIKU,locira SAMO OD 27.APRILA TEKUCE GODINE…navodno,on je odgovoran samo za period od navedenog datuma???
  A sta je sa periodom od skoro DVE GODINE RANIJE,od leta 2012.g.kada je postao koordinator svih bezbednosnih sluzbi i VLADAO VLADOM IVICE DACICA!
  Cela srpska Planeta to zna,pa i sire…makar to i sam Dacic opovrgao?
  Sve,pa i briselski potpis Dacica,kontrolisao je Vucic.
  Svakoj corbi u tom periodu,Vucic je bio mirodjija,i kreditima i zakonima i prodajama i PREDAJAMA!
  Zakon o osnovama uredjenja sluzbi bezbednosti,cl.7,menjan je da bi Vucic postao BOG I BATINA U SRBIJI!
  (http://prelistavanje.rs/vest/prikazi/vucic-ne-moze-da-bude-koordinator-bezbednosnih-sluzbi/750279)
  Ali,sada se Vucic i toga perioda ne seca?ZASTO?
  Sada je Vucica kao sramota i na taj period,DVE GODINE UNAZAD,OD KADA ON EFEKTIVNO VLADA,DO KADA JE FORMIRANJA NJEGOVA VLADA?!
  Kao da zeli da kaze da i on sam postoji od 27-4-2014.g.?
  Ovaj stil licnog SAMOPOTIRANJA,prenosi se i na samu Srbiju,pa imamo generalno politicko i vrednosno samopotiranje,KAO DA JE SRBIJA OD JUCE???
  Individualna (pretpostavljena) samokrivica prerasta u kolektivnu,a uskoro ce i na nacionalnu krivicu???
  PARANOJA PARANOJE.
  Srbiju ne treba da bude sramota ni jednog svog perioda u istoriji,cak ni danasnjeg,jer nije Srbija kriva,vec su krivi neki Srbi…STO SRBIJA NA SEBE NE LICI,a ako neki Srbin za sebe nije tako siguran,neka se skloni sa politicke scene,svakako iz javnosti,neka svoje grehe,ako ih ima,sam ispasta,a ne da ih svi ispastamo…
  SRBIJA SE OD SRBINA NE VIDI!
  Ni za Novu godinu…okitimo Srbina.

 4. Zakljucak: Tajkuna ,kriminalaca i politicara stetocina vise nema……….. Ostaje samo da se lijeni narod napokon prihvati posla, a on i Dacic idu u Brisel da “skuhaju zabu ( vlastiti narod) a da to zaba ne skuzi (shvati). E-U nema alternative,NATO nema alternative, KOSMET vise nije niti blizu Srbiji………….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *