Уставни суд одбио да одлучуjе о Бриселском споразум

Уставни суд Србиjе одбацио jе захтев за оцену уставности Бриселског споразума, jер jе већином гласова оценио да jе реч о политичком, а не о правном питању, пише данашња “Политика”.

Према наводима тог листа, одлука jе донета 10. децембра, на 35. седници Уставног суда, одлуци jе претходило више припремних рочишта, а главна расправа траjала jе цео дан.

Уставни суд jе на 40 страница образложио одлуку о одбацивању предлога за оцену уставности Бриселског споразума, али образложење jош ниjе обjавио на свом званичном саjту, пренела jе “Политика”.

Подносилац предлога за оцену уставности била jе посланичка група Демократске странке Србиjе.

Лист подсећа да jе министар правде Никола Селаковић изjавио средином године да Уставни суд Србиjе треба да се прогласи ненадлежним за утврђивање уставности Бриселског споразума између Београда и Приштине, jер jе реч о политичком акту.
“Уставни суд ниjе надлежан да оцењуjе политички акт, jер ће тиме преузети улогу Владе Србиjе за утврђивање и вођење политике”, рекао jе Селаковић у jавноj расправи о предлогу за оцену уставности споразума потписаног у Бриселу у априлу 2013. године, навела jе “Политика”.

4 коментара

  1. Срамота ! Хоће ли тужилаштва да крену са гоњењем оних, који спроводе `вануставни` папир ? А `најсвежији` су они, који се, противуставним не-чињењем, нису противили уласку “Косова” међу `олимпијце` ?!

  2. Ovo je klasican drzavni udar…

  3. Eutanazija ili potpomognuto samoubistvo, pitanje je sad ?

  4. Има ли негде да се нађе текст одлуке УС?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *