Убедљива победа СНС у Mионици и Лучанима

На локалним изборима у Mионици и Лучанима убедљиво jе победила Српска напредна странка. 

На данас одржаним локалним изборима у Mионици, убедљиво jе победила коалициjа окупљена око Српске напредне странке са освоjених 64,71 одсто гласова.

Према подацима општинске Изборне комисиjе саопштених вечерас Танјугу, листа Социjалистичке партиjе Србиjе и Jединствене Србиjе освоjила jе 17,85 одсто гласова, док jе за Демократску странку гласало 17,44 одсто оних коjи су изашли на биралишта.

Председник општинске Изборне комисиjе Mилоjе Станковић рекао jе Танјугу да jе на изборе изашло 70,4 посто грађана Mионице с правом гласа, а да jе било 3,07 одсто неважећих листића.

Oн jе напоменуо да су ови подаци са свих 38 бирачких места, а да до 22 сата ниjедна од листа ниjе уложила приговор или жалбу.

Oпштинска Изборна комисиjа у складу са законом, због могућности подношења жалби или приговора на изборни процес, сутра ће саопштити коначне званичне резултате.

функционер СНС Владимир Ðукановић jе новинарима испред седишта странке у Mионици рекао да по прелиминарним резултатима, са 24 од 38 гласачких места, напредњаци имаjу освоjених 61 одсто гласова бирача и већ сада могу да прогласе убедљиву победу.

Ðукановић jе изразио задовољство великим одзивом грађана Mионице на изборима, истакавши да jе од 81 одсто оних коjи су гласали, поверење СНС-у указало 61,89 процената бирача.

функционер СНС jе нагласио да jе ово велика победа политике СНС, “иако су током дана неки, путем инцидената, можда и покушали да прекину изборе”.

“На сву срећу у томе нису успели, а грађани су препознали исправност политике СНС-а”, рекао jе Ðукановић, наводећи да jе, по подацима напредњака, за листу социjалиста гласало 20,11 одсто, а за Демократску странку (ДС) 15,29 одсто бирача.

Kандидат СНС-а за председника општине Бобан Jанковић се захвалио грађанима коjи су изашли на изборе и огромноj подршци коjу jе добила СНС.

Jанковић jе истакао да jе сасвим сигурно да су СНС и политика коjу спроводи премиjер Aлександар Вучић победили и да ће напредњаци од сутра преузети власт.

За разлику од СНС, СПС, коjа jе на изборе изашла са Jединственом Србиjом сматра да jе могла да оствари можда и боље резултате.

Председник општинског одбора СПС-а Драган Гавриловић jе рекао да jе њихова коалициjа освоjила нешто више од 20 посто гласова и да су очекивали да ће имати мало боље резултате.

“Имали смо напоран дан и тешко гласање и догађаjе коjи нису своjствени изборима”, рекао jе Гавриловић, наводећи да jе то што су претучерни активисти социjалиста било више него непримерено и да се никад до сада ниjе дешавало у Mионици.

Представници ДС су саопштили да су задовољни коjи год резултат да остваре, jер сматраjу да су избори одржани у апсолутно нерегуларним условима и у атмосфери претње насиљем.

Заменик председника извршног одбора ДС Радослав Mилоjичић jе рекао да оно што се дешавало у Mионицу нису били само ударци упућени функционерима ДС већ свим људима коjи слободно мисле и говоре и коjи смеjу да кажу да се у земљи никада ниjе горе живело, него од када jе Aлександар Вучић на власти.

“ДС ће бити приморана да упути жалбу свима ван Србиjе коjи могу да помогну да се демократски поредак врати у земљу”, рекао jе Mилоjичић.

Према његовим речима, по прелиминарним резултатима, ДС jе освоjила више од 10 осто гласова бирача “у условима каквих ниjе било ни 90- тих година прошлог века када jе Aлександар Вучић, као тадашњи министар информисања харао Србиjом”.

Председникj општинског одбора Mилан Гавриловић, коjи jе данас претучен, каже да jе кампања била изузетно тешка и да су активисти СНС-а вршили сталне притиске на људе .

Oн тврди да jе у близини сваког бирачког места стаjао ауто са активистима СНС-а и да они нису дозволили да се избори нормално одвиjаjу. Гавриловић каже и да jе оно што се током дана дешавало у Mионици, нешто што jе незапамћено у парламентаризму и те општине и Србиjе у целини у последњих 25 година.

У Mионици право гласа на ванредним локалним изборима има 11.981 грађанин, а гласало се на 38 бирачких места.

За 39 одборничких места борило се 117 кандидата коjи су учествовали на три изборне листе – 1. Aлександар Вучић – СНС (коалициjа са НС, СДПС, СПO и ДШ), 2.” Ивица Дачић – СПС-JС – Снага су људи” и Демократска странка Mионица – Mилан Гавриловић Ћићован.

Ванредни локални избори расписани су за 28. децембар након распуштања локалног парламента и увођења привремених мера, пошто се сазив изабран 12. маjа 2014. ниjе састао више од три месеца.

У Mионици jе на претходне изборе 2012. изашло 8.817 бирача, од коjих jе за Нову Србиjу гласало 2.392 бирача (27,13 одсто), Демократску странку 2.015 бирача (22,85 одсто), СПС-ПУПС 1.632 бирача (18,51 одсто), СНС-ПС С-БK-СДПС 984 бирача (11,16 одсто) и СРС 538 бирача (6,10 одсто).

Oпштинска власт се мењала у неколико наврата од прошлих избора.

Један коментар

  1. Mudar neki narod Mionice i Lucana ,nikako da zaborave Tita i njegovu kliku koja je vladala sa njim.tako je u Srbiji,Skuptini ,svuda Tito,
    svuda jednoumlje.Blago nama,cela Srbija posvadjana ,komsija sa komsijom ne govori ,,prijatelj” sta to bi io cemu ta rec zbori,a i blago nama sa ovakvim narodom,slavicemo ,,HRISTOVO RODJENJE–BOZIC,,
    OD 1 DO DVA KILOGRAMA PECENJA,POSEBNO PENZIONERI.neka nam je sa srecom Vucicu–Nikolicu –Tito.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *