У сусрет крају једне геополитичке ере

Пише Биљана Ђоровић 

Један од најблиставијих геополитичких аналитичара Запада, Вилијем Енгдал, дугогодишњи саговорник „Печата“, боравио је недавно у Србији – у Београду и Новом Саду од 11. до 14. децембра, и том приликом говорио о неким од најактуелнијих  и судбинских питања савременог човечанства

Током посете Србији ( у организацији магазина „Геополитика“) Вилијем Енгдал је одржао предавање у Задужбини Илије Милосављевића Коларца 12. децембра на тему: „Иза украјинске кризе – крај једне геополитичке ере“ и у новосадском Културном центру у суботу 13. децембра на тему: „САД, Европа, Евроазија – геополитика Новог света“.

Он је аутор студија „Столеће рата: Англо-америчка нафтна политика и Нови светски поредак“, „Семе уништења: Скривена агенда ГМО“, „Богови новца: Вол Стрит и смрт Америчког века“, „Митови, лажи и ратови за нафту“, „Доминација пуног спектра: Тоталитарна демократија и Нови светски поредак“, и најновије – „Амерички свети рат“ – која је објављена недавно на кинеском, немачком и руском језику и ексклузивно представљена у „Печату“ у разговору са аутором непосредно после објављивања. За неколико дана, ова књига ће се појавити и на енглеском језику под ироничним насловом „Not Guilty“ (Није крив). Енгдал је гостујући професор на Пекиншком универзитету на Факултету за хемијску технологију а предавања и семинаре је држао широм света – у САД, Канади, ЕУ, Турској, Јемену, Русији, Кини и Индонезији.

ПАТОЛОГИЈА „ЕЛИТЕ МОЋИ” Студије Вилијема Енгдала, преведене на 14 језика – документовано и прецизно откривају и описују деловање и планове „мрачних коридора моћи“, еугеничку агенду Новог светског поретка, методологију, технике и програм, што се манифестује као безобална патологија „елите моћи“ која жели да постане тотални и тоталитарни власник Планете и порекла и тока живота на њој. Енгдалове анализе су сукцесивно, педантно и темељно разобличавале повест деловања изузетно богате „елите“ која је задобила особиту моћ. Студија: „Богови новца“ прати еволуцију стицања моћи мале групе људи који себе буквално сматрају боговима – „боговима новца“. У реализацију њихових програма укључени су атентати на два америчка најпопуларнија председника, учешће САД против јавне воље у два светска рата и детонација светског најразорнијег оружја, атомске бомбе, над јапанским цивилима. Умешани су у десетине регионалних ратова, политичких убистава, државних удара и системску корупцију у политичком телу свих земаља на свету. Студија „Богови новца“ описује систематско деловање ове „моћне елите“: она је преко институција које је створила – у чијем су центру ММФ и Светска банка – увела највећи број земаља на свету у бескрајни циклус дужничког ропства, уз подршку најмоћнијих војних снага икада виђених. У књизи „Семе уништења“, разорна анализа Вилијема Енгдала разобличила је скривену агенду увођења ГМО – којом „елита“ настоји да успостави контролу над самим темељом људског опстанка у знаку Кисинџерове максиме: „Контролишите храну – контролисаћете људе“.

 

[restrictedarea]

 

У „Америчком светом рату“ (два значајна поглавља анализирају употребу радикалног ислама у разбијању Југославије и урушавању Србије, где је политички ислам био оружје против православних Срба) Енгдал историјски прати процес успостављања спреге између америчког и британског обавештајног апарата (у чијем је центру ЦИА) и радикалног – политичког ислама, почевши од 1920-их када је успостављен смртоносни култ назван „Муслиманска браћа“ од стране Хасана ал-Бане (Hassan al-Banna) скромног провинцијског учитеља, који се изненада појавио са невероватно софистицираном организацијом упоредивом са Дружбом Исусовом – језуитима. Ал-Бана је створио неколико огранака „Муслиманске браће“ и један парамилитарни или терористички огранак, формиран у сврху убијања политичких противника, који делује до данашњих дана. Књига прати овај процес историјски како би се постигло пуно разумевање природе организације са којом се суочавамо данас у форми тзв. ИСИС-а, Daashа, Исламске државе или Исламског калифата, какво год име да одаберемо из опсега који су ЦИА и израелска обавештајна служба дале овој организацији у Сирији и Ираку. Студија „Доминација пуног спектра: Тоталитарна демократија и Нови светски поредак“ показала је да се за фракцију која контролише Пентагон, војну и нафтну индустрију САД, Хладни рат није никад завршио. Далеко од очију јавности створена је глобална мрежа база и сукоба како би „моћна елита“ остварила свој дугорочни циљ потпуне доминације, тоталну контролу Планете: на копну, мору, у ваздуху, простору, свемиру и сајбер простору. Њихове методе укључују бесомучну пропаганду, коришћење НВО за промену режима, „обојених револуција“, од Србије 5. октобра 2000. (она се у књизи темељно анализира) да би се обезбедило напредовање НАТО на Истоку, као и увођење широког спектра психолошких и економских техника ратовања, програмски названих „Револуција у војним пословима“. Догађај од 11. септембра 2001. године омогућио је да амерички председник прогласи рат непријатељу који је био свуда и нигде, у виду „Патриотског акта“, поништивши, тако, слободу у име новог светског рата против тероризма. У књизи „Митови, лажи и нафтни ратови“, Вилијем Енгдал износи мало познате детаље о сукобима и манипулацијама осмишљеним у последњих пола века или више – од ратова у Африци до рата у Ираку и „Арапског пролећа“ – како би „елита моћи“ преко четири гигантске корпорације за нафту и неколицине банака Вол Стрита успоставила контролу над највећим нафтним пољима.

ПЛАНЕРИ ДЕПОПУЛАЦИЈЕ  Основне тезе Вилијема Енгдала изнесене у предавањима у Београду и Новом Саду (према транскрипту који је за „Печат“ приредио Ђорђе Лалић):

О руским олигарсима се на Западу често говори, али прави олигарси су на Западу и углавном остају у сенци иако су креатори глобалних процеса. Уосталом, и те руске олигархе Русима су наметнули западни олигарси.

Рокфелери, Ротшилди, Моргани, као и људи попут Сороша, Бафета, Гејтса и бројних мање познатих, јесу патолошки зависници од моћи. Спремни су на све да би ту моћ очували, а данас се осећају угрожено. И то је опасно.

Не треба им давати моћ називајући их злима. То су људи без љубави, они одрастају без љубави и то је кључ њихове опсесије. Рокфелере одвајају од мајки одмах по рођењу, заувек. Они се обучавају за владаре света.

„Елита“ је у паници јер је изгубила контролу над Путиновом Русијом и нема начин да овлада Кином. То нипошто не значи да одустаје од изазивања криза и ако затреба, катастрофа. Последњих година нижу се жртве – Либија, Сирија, Украјина, а покушала је и у Хонгконгу. И неће одустати.

Долар је у средишту моћи западних олигарха и данас је иницијативом БРИКС-а угрожен више него 1970-их трошковима рата у Вијетнаму. Тада је вредност долару наметана диригованом нафтном кризом. Данас је основ његове вредности у пукој сили. Они су спремни да свет гурну у светски рат. Не заборавите да су светски ратови добили ту титулу тек када се у ратовање дубоко загазило.

Рецепт „5. октобар“ примењен је много пута, али у Украјини су морали да га појачају правим зликовцима и силеџијама, који се не уздижу чак ни до фашизма. За то им недостаје чак и такав – интелект фашиста.

ЕУ је мртва. И као идеја, и биолошки. Исправан пут за ЕУ је у сарадњи са Истоком, али за ту спасоносну еманципацију од Сједињених Држава ЕУ за сада не показује снагу. Ипак, уопште узев, у историји су могућа велика изненађења.

„Елита“ доживљава људе као претњу својој моћи. Они су планери „депопулације“ Планете. Рокфелерова фондација подржала је тридесетих година прошлог века у Хитлеровој Немачкој Институт „Кајзер Вилхелм“ на пројектима еугенике. После рата, идеја је добила ново име – генетика. Бројне генетичке манипулације храном усмерене су на стерилисање популације. Зато нема дугогодишњих независних истраживања ГМО хране.

Сто година после смрти Луја Пастера објављена је његова преписка из које се види да је он све експерименте који су касније послужили за увођење вакцинације као корисне фабриковао. Вакцине и вакцинација су део депопулационог програма.

Као и у многим земљама Латинске Америке, Индије и Африке, жене у Кенији узраста од 14 до 45 година приморане су на вакцинацију којом се изазива – стерилитет. У том геноцидно-еугеничком послу учествују кенијска корумпирана влада, Рокфелерова фондација и Светска здравствена(!) организација.

Западни олигарси посвећени су завођењу глобалног фашизма, који називају Новим светским поретком.

Русија није монолитна. У влади Медведева налазе се кадрови – миљеници Јегора Гајдара, архитекте шок-терапије и гуруа погубне приватизације и предаје Русије олигарсима под Јељцином – који су ресурс ЦИА.

Да ли се ради о невероватној наивности Медведева или нечему много опаснијем?

На питање да ли је разарање Србије окончано, Енгдал је одговорио: „Планови Новог светског поретка предвиђају потпуно уништење три државе – Русије, Грчке и Србије. Остављам вама да уочите шта им је заједничко…“

 

[/restrictedarea]

 

Један коментар

  1. Jedino što mi preostaje je da molim Boga da se udrže države,Kina ,Indija i Rusija u najvišim okvirima i jednom za svagda sesti za vrat šačici najbogatijih Američkih politički uticajnih kriminalaca.Mogućnost korišćenja veta u Ujedinjeni nacijama je čista lakrdija jer i pored toga Amerikanci čine šta im je volja.Dokle će ceo svet stalno strepeti od samovolje Amerike.Ne tako davno mnoge manje zemlje su im očitali bolne lekcije,Koreja,Vijetnam i da ne nabrajam dalje.Nas su kukavički bombardovali,ali nisu imali petlju da pošalju vojsku na našu teritoriju.Kosovo su nam uzeli zbog njihove baze Bonstil.Dobro je što su u uverenju da su u toj bazi nedodirljivi.Fala bogu imamo na tuce pametnih ljudi koji će se bez dvoumljenja žrtvovati ako patriotki vrh u državi to zatraži od njih.Verujem da će ceo srpski narod biti vojska kao i u I svetkom ratu, bez obzira što nismo Kraljevina i što nam oskrnavljena himna sa ubačenim rečima koje su u najmanju ruku somnabulne.Uvek se nađe kreten koji nešto pogrešno zagovara i to u saglasnost bili koje vlasti sve do danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *